|
| Forskel på dansk og udenlandsk honning? Fra : Helmuth Mail |
Dato : 09-08-09 00:24 |
|
I Fakta, Netto, Brugsen m.v. findes typisk 2 varianter af honning: en
dansk og en væsentlig billigere udenlandsk (næsten halv pris).
Hvad er egentlig forskellen på den danske og udenlandske honning?
Honning er vel bare honning, eller?
| |
Max (09-08-2009)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 09-08-09 07:51 |
|
Hej Helmuth
> Hvad er egentlig forskellen på den danske og udenlandske honning?
Forskellen ligger jo i hvor den er samlet.
> Honning er vel bare honning, eller?
Ja, men de danske avlere har så travlt med at overbevise os om
at udenlandske bier laver dårligere honning :)
--
Mvh Max
| |
Kent Oldhøj (09-08-2009)
| Kommentar Fra : Kent Oldhøj |
Dato : 09-08-09 09:04 |
|
Helmuth Mail <helmuthmail@gmail.com> wrote in news:efa982a4-f397-44f9-
b197-7b68a9ada59d@r34g2000vba.googlegroups.com:
> Hvad er egentlig forskellen på den danske og udenlandske honning?
> Honning er vel bare honning, eller?
I princippet ja. Den lave pris på udenlandsk honning skyldes primært at
den produceres steder hvor produktionsomkostningerne er mindre og
stordriftsfordelen større.
MEN!
Honningbier angribes af en snylter vis navn jeg ikke husker. Denne
snylter må bekæmpes med pesticider alle steder i verden undtagen
Skandinavien. Honning der ikke stammer fra Skandinavien (eller er
økologisk) kan derfor indeholde rester af pesticider.
DIABETES!
Er man type 2 diabetiker, så er det min personlige erfaring at sensommer
honning med højt fruktose indhold ikke påvirker blodsukkeret på samme
måde som f.eks. almindeligt sukker. Det kan variere fra menneske til
menneske, men er da værd at prøve af hvis man indimellem har trang til
lidt sødt.
--
Fordi folk læser oppefra og ned.
Hvorfor er topposting irriterende?
| |
Max (09-08-2009)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 09-08-09 17:18 |
|
Hej Kent
> Honningbier angribes af en snylter vis navn jeg ikke husker. Denne
> snylter må bekæmpes med pesticider alle steder i verden undtagen
> Skandinavien. Honning der ikke stammer fra Skandinavien (eller er
> økologisk) kan derfor indeholde rester af pesticider.
Den hedder Varroamiden
http://www.honningbien.dk/php-files/viewpage.php?page_id=57
--
Mvh Max
| |
Peter Knutsen (10-08-2009)
| Kommentar Fra : Peter Knutsen |
Dato : 10-08-09 04:15 |
|
Kent Oldhøj wrote:
[...]
> DIABETES!
> Er man type 2 diabetiker, så er det min personlige erfaring at sensommer
> honning med højt fruktose indhold ikke påvirker blodsukkeret på samme
> måde som f.eks. almindeligt sukker. Det kan variere fra menneske til
> menneske, men er da værd at prøve af hvis man indimellem har trang til
> lidt sødt.
Det gælder vel al fruktose, i forhold til andre sukkertyper? Jeg mener
at vide at glukose optages meget hurtigt, alm. sukker lidt langsommere,
og fruktose noget langsommere igen.
--
Peter Knutsen
sagatafl.org
| |
Anita B. (16-08-2009)
| Kommentar Fra : Anita B. |
Dato : 16-08-09 15:22 |
|
Hvad er egentlig forskellen på den danske og udenlandske honning?
Honning er vel bare honning, eller?
Honning er ikke bare honning. (kender en fritids biavler)
Jeg har kun set flydene honning i supermarkeder og den grund til den er det,
er fordi den er fyldt med vand.
Mulighed 1: at der er mindre vand i det tanske
Mulighed 2: at honningen er fra rapsblomster (som ikke er særlig godt)
Så et godt kendetegn på en god honning er at den er stift ligesom smør.
Ham jeg kender tager så også 30,- for et glas mener jeg det er og der er
lidt mere i end de alm. i supermarkederne.
Hams honning er så også ren ronning.
Det enest supermarkede honning er godt til er i kamille te
-----
Anita
| |
Max (16-08-2009)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 16-08-09 15:56 |
|
Hej Anita
> Så et godt kendetegn på en god honning er at den er stift ligesom
> smør.
Du er klar over at det er klart og flydene når det lige er slynget, ikke
?
--
Mvh Max
| |
Kim Schulz (16-08-2009)
| Kommentar Fra : Kim Schulz |
Dato : 16-08-09 16:26 |
|
On Sun, 16 Aug 2009 16:55:35 +0200
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote:
> Hej Anita
>
> > Så et godt kendetegn på en god honning er at den er stift ligesom
> > smør.
>
> Du er klar over at det er klart og flydene når det lige er slynget,
> ikke ?
>
og at nogle honning typer (som akaciehonning) skal være flydende i
konsistens for at være lavet rigtigt
kim
| |
|
|