/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hvorfor bliver chokolademousse grynet?
Fra : 3140 Abildgaard


Dato : 18-07-09 19:58

Er det varme, vand eller noget andet, der får chokolademousse til at blive
grynet?

--
><///°> Torben



 
 
Emil (18-07-2009)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 18-07-09 21:39

"3140 Abildgaard" <FJERNbjorgheim@mail.dk> wrote:

>Er det varme, vand eller noget andet, der får chokolademousse til at blive
>grynet?

Hvis vi tager en 'standardopskrift' ser jeg to oplagte fejlmuligheder:

1)Chokoladen har været for varm under irøring af æggeblommer.
Æggeblommernes forskellige bestanddele koagulerer ved forskellige
temperaturer, hvor de første begynder koaguleringen ved omkring 60
grader.

2) Fløden har været pisket for meget, hvorved udkærningen af
smørkrystaller er startet så småt.

Fløde piskes på maskine indtil den bliver tyk, herefter er det
håndarbejde, så processen kan styres 100%.
Det hjælper også at holde fløden så kold som muligt (0-5 grader).


m.v.h. Emil

Kent Oldhøj (18-07-2009)
Kommentar
Fra : Kent Oldhøj


Dato : 18-07-09 22:01

"3140 Abildgaard" <FJERNbjorgheim@mail.dk> wrote in
news:4a621b25$0$56769$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk:

> Er det varme, vand eller noget andet, der får chokolademousse til at
> blive grynet?

Det er oftest temeraturforskelle eller for hårdt pisket fløde. Vand har
intet at gøre i en chokolademousse.

--
Fordi folk læser oppefra og ned.
Hvorfor er topposting irriterende?

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177549
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408820
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste