"Pernille Højgaard" <ph@praxis.invalid> wrote:
>Jeg er vild med vandmelon, hvis den er sprød og sød. Gider ikke hvis den er
>blød og kedelig i smagen. Jeg er ligeglad med kerner.
Kernerne er noget af det eneste sunde i vandmelonerne, så tyg dem og
spyt skallerne ud.
Modsat andre meloner, træder smagen bedst frem hvis vandmelonen nydes
let afkølet.
>Sidste år havde SuperBest de kæmpe store tigermeloner. Der vejer minimum 10
>kg. Heldigvis solgte de dem oxo i kvarte, da jeg umuligt kan nå at konsumere
>en hel. De er/var nemlig rigtig rigtig gode.
Egentligt er der ikke noget i botanisk forstand som hedder
tigermeloner. Med det er blevet kælenavnet for en variant, som
udmærker sig ved et lidt højere sukkerindhold, og som kendes på en
lysere marmorering, så gå efter de blege eksemplarer.
Generelt for vandmeloner gælder, at den sødeste smag findes inderst i
melonen.
10 kg vandmelon lyder af meget til en enkelt person. Fraregnes skallen
og frøende, er der kun 7-8 kg tilbage.
Ved opbevaring mellem 12 grader for hele meloner og 5 grader for
delte, kan de holde sig i maximalt en måned.
Da butikkerne ofte udstiller melonerne i bagende sol, skal
holdbarheden nok sættes til højest en uge.
Altså omkring 1 kg vandmelon at spise om dagen. Thja, så skal du kun
drikke 2 liter vædske derudover
>Jeg mærker selvfølgelig på dem, inden jeg køber dem, og hvis de virker bløde
>i skallen, går jeg uden om dem. Dem, med for meget gult, bliver oxo sorteret
>fra. Og alligevel kom jeg hjem med en kedelig melon igår.
Således ligner valget af melonen i dit liv, valget af kvinden i mit.
>Men indtil jeg kan få dem igen: Hvordan kan jeg "se" på en alm. vand- eller
>tigermelon om den er sprød og lækker? Har I nogen fif eller gode råd?
Normalt varer en høst på en mark med vandmeloner i en månedstid, og
melonerne bliver dagligt banket på, så bonden er helt sikker på, at
melonerne bliver høstet nøjagtigt på den dag, hvor frugten er helt
moden.
Vandmeloner eftermodner ikke, så du kan være ret sikker på, at du
aldrig vil kunne købe en umoden frugt.
Vælg den forhandler, som opbevarer dem ved max. 12 grader C.
m.v.h. Emil