"Sybil" <Butbut@invalid.dk> wrote in news:gv6dg7$2ndr$1
@adenine.netfront.net:
> Jeg søger en god opskrift på en basisdej til muffins, hvor jeg så kan
> tilsætte chokolade, blåbær og lign.
4 dl mel
1 dl sukker
1 spsk. bagepulver
0,5 tsk. salt
1 æg
1,5 dl mælk
0,5 dl olie
Bland de tørre ingredienser i en skål. Rør de våde ingredienser sammen i
en anden skål. Bland de 2, uden at røre for meget i dejen.
Nu kan der tilsættes smag, f.eks:
1) 1 dl hakket chokolade.
2) 1,5 dl blåbær.
3) 1 dl rosiner og 1 tsk. kanel.
Mulighederne er uendelige. Hakkede mandler, moset banan (brug evt farin
istedet for sukker), gulerod/rosin med 1 tsk kanel, drænet hakket ananas,
pecannød/squash, æblemos evt. med 1 tsk kanel. Kan du li' det, kan du
komme det i muffins
Forskellen på mængden af "smag" afhænger af hvor
finthakket det er. Hele bær fylder mindre i dl-målet, så der skal lidt
flere i.
Hvis man vil spare lidt på fedtet kan man erstatte halvdelen af olien med
havregrød. Vil man spare på sukkeret kan halvdelen erstattes med
sødemiddel uden det påvirker smagen væsentligt. Mælken kan erstattes med
rismælk. Ægget kan erstattes med 100 gram æblemos. Hvis man har
allergikere i omgangskredsen.
Fyldes i muffinforme (3/4 fyldt) og bages 20 min ved 200 grader. Giver
ca. 20 muffins.
Når det er sagt, så vil jeg lige nævne at VIRKELIG gode muffins kræver en
ordentlig opskrift. Ellers bliver de let for tørre eller klistret indeni,
men ovenstående kan sagtens bruges som udgangspunkt. Du får hurtigt
fornemmelsen af hvordan dejen skal være for at give de helt rigtige
muffins.
En sidste ting: Bruger du frosne bær, så tø dem helt op og dræn dem.
--
Linux is like a Teepee: No Gates, no Windows, Apache inside.