Ralph wrote:
> Jeg savner lidt inspiration, min første tanke var svinemørbrad fyldt
> med pikantost omsvøbt med bacon brunet over direkte varme, dernæst
> indirekte varme i weber. med champignon/flødesovs med lidt ribsgele
> og kogte kartofler. Men nu synes jeg det er lidt for forudsigeligt
> gode råd ønskes, jeg har næsten alt af råvarer. Mørbraden skal indgå
> i opskriften.
Jeg har vist præsenteret denne før, men kan af en eller anden grund ikke få
vist gamle indlæg i google. Here goes:
200 gram perlebyg, fire tykke bøffer af svinefilet, lidt olivenolie, et
stort bundt bredbladet persille vasket og bladene plukket, 500 gram grønne
druer halverede og uden kerner, havsalt og peber
Marinade: Et løg revet groft, to spiseskefulde rødvinseddike, to
spiseskefulde sumak, en halv teskefuld friskmalet allehånde, to teskefulde
friskmalet korianderfrø, et godt drys friskmalet sort peber
Dressing til salat: 2-3 fed hvidløg knust med salt, to spiseskefulde
rødvinseddike, en halv deciliter olivenolie, en halv teskefuld friskmalet
allehånde, en halv teskefuld friskmalet korianderfrø
Bland marinaden og lad bøfferne marinere et par timer
Vask perlebyg og kog den til den er mør - 30-45 minutter. Hæld vandet fra
Skrab lidt af marinaden af bøfferne, stryg dem med olie og grill dem på
pande eller grill til de er rosa indeni. Lad dem hvile og skær dem derefter
i tynde skiver og bland med persille, druer og dressing.
Opskriften kommer fra Meyer: Mange til bords. Perlebyg kan udskiftes med
bulgur, og den svinske marinade kan snildt bære chili efter smag.
--
><///°> Torben
|