Kurt Hansen <kurt@fjerndettetowle.dk> wrote:
>Jeg laver min egen hvidløgsdressing til pizza: Blendede hvisløgsfed i
>olivenolie.
>
>Nu har jeg haft en portion stående i køleskabet i 2-3 uger, men da den er
>*meget* stærk, kan jeg vel ikke smage om den er harsk. Hvad siger de kloge:
>Hvor lang tid kan mixturen holde sig?
Det er problematisk med hvidløg i olie. Nogle jordbakterier m.v. kan
fint leve uden luft, blot der er fugt tilstede. Normalt er et par dage
OK, men nogle steder anbefales max. en uge.
Hvis hvidløgene (hele fed) først får et kort opkog, er du på den sikre
side. Derved dannes der oså nogle velsmagende varianter af
hvidløgssmagen i hvidløgsfeddenes yderste skaller.
Se evt. her:
<
http://www.lav-det-selv.dk/Forum/forumid/12/postid/16665/view/topic/>
m.v.h. Emil