On May 18, 9:52 pm, Jakob Langgaard <n...@mine.com> wrote:
> Hejsa,
>
> Jeg prøver at tygge mig igennem Peter Reinharts nyeste bog - om
> fuldkorns brød.
>
> Han anbefaler igen og igen at bruge "instant yeast".
>
> Jeg kan dog ikke helt finde ud af hvad det hedder på dansk, bortset
> fra turbo-gær, som vist bruges til ølbrygning.
>
> De eneste typer jeg har umiddelbar adgang til er almindelig gær
> (Maltheser-kors) og tørgær, og så ved jeg at der skulle være andre
> typer i øko butikker o. lign.
>
> Er der nogen der har en idé til om instant yeast kan fås herhjemme ?
>
> Her er den amerikanske udgave ..
>
>
http://www.kingarthurflour.com/shop/items/fleischmanns-instant-yeast-...
>
> /Jakob
Check her:
http://whatscookingamerica.net/Bread/yeastbreadtip.htm
Der står, at instant og alm tørgær kan bruges i stedet for hinanden,
kun hævningstiden og antal hævninger er forskelligt.
Jeg kender ikke selv til instant, så jeg ved ikke om/hvor man kan få
det herhjemme.
Mvh
Hanne