/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Wakame
Fra : Anders Halskov-Jense~


Dato : 18-05-09 21:11

Kulinarisk beriget af en tur til Japan, har jeg forsøgt mig salater af
Wakame tang. Men det smager noget mere af "hav" end de tang-salater jeg har
fået serveret, og er ikke ubetinget en succes. Nogle, der har gode
erfaringer, evt. med andre tangtyper?


Anders



 
 
Emil (19-05-2009)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 19-05-09 00:53

"Anders Halskov-Jensen" <anders@dontgetspam.dk> wrote:

>Kulinarisk beriget af en tur til Japan, har jeg forsøgt mig salater af
>Wakame tang. Men det smager noget mere af "hav" end de tang-salater jeg har
>fået serveret, og er ikke ubetinget en succes. Nogle, der har gode
>erfaringer, evt. med andre tangtyper?

Ham her har:
Professor Ole G. Mouritsen har lige udgivet bogen "Tang. Grøntsager
fra havet", som kombinerer populærvidenskab, madlavning og
kulturhistorie med tang som omdrejningspunkt. Der er et halvt hundrede
opskrifter med tang i bogen + en hel del andre opskrifrer.

Hvis du vil vide lidt mere om de danske typer, har Naturhistorisk
Museum i Århus www.naturhistoriskmuseum.dk i deres publikationsserie
Natur og Museum et nummer der hedder Tang, hvori der fortælles om
spiselig tang og blomstrende havplanter, og om hvordan de kan
tilberedes. Send dem en mail hvis du er interesseret.

Jeg har luret lidt på tang som grøntsag/krydderi, for det indeholder
mange af de (spor-)stoffer som vi typisk er i underskud af, eller helt
mangler i dagens nordiske køkken. Tidlige har vi jo brugt havsalat
m.fl. i madlavningen.

Et spændende emne - tang er kraftfoder for vore hjerner.


m.v.h. Emil

Emil (19-05-2009)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 19-05-09 01:37

Emil <emilsen@nowhere.invalid> wrote:

>Hvis du vil vide lidt mere om de danske typer, har Naturhistorisk
>Museum i Århus www.naturhistoriskmuseum.dk i deres publikationsserie


Direkte link:
<http://www.nathistshop.dk/shop/default.asp?vare=319>


m.v.h. Emil

paladsrevolution@gma~ (19-05-2009)
Kommentar
Fra : paladsrevolution@gma~


Dato : 19-05-09 02:41

On 18 Maj, 22:11, "Anders Halskov-Jensen" wrote:
> Kulinarisk beriget af en tur til Japan, har jeg forsøgt mig salater af
> Wakame tang. Men det smager noget mere af "hav" end de tang-salater jeg har
> fået serveret, og er ikke ubetinget en succes. Nogle, der har gode
> erfaringer, evt. med andre tangtyper?

Ikke at det er et direkte svar på dit spørgsmål, men på A Hereford
Beefstouw serverer de japansk havtang til deres wagyu bøf

http://www.a-h-b.dk/menu.asp?parent=127982&l2=128014&sek=restaurant&sprog=Dansk

måske skulle du spørge dit lokale bøfskur, hvad de gør ved det.

Har du iøvrigt overvejet om du oplever det samme som andre rejsende
udi den store verden opdager når de vender hjem - at ting smager noget
anderledes efter hjemkomsten?

P.


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177549
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408820
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste