paladsrevolution@gmail.com wrote in news:e6d0e55d-ae59-49df-bc7a-
e35c9ad6a037@r34g2000vba.googlegroups.com:
> selvom denne artikkel næppe afliver myterne ...
Det er IKKE myter! Hvorfor artiklen da også tager sine forbehold:
"»Hvis man drysser frisk persille oven på en varm gang bøf Stroganoff,
giver man ideelle vækst betingelser for de jordbakterier, der sidder på
persille og andre jordnære planter. Derfor skal man ikke stille en ret
med frisk persille i køleskabet eller i fryseren, med mindre man køler
den voldsomt hurtigt ned«, siger Leif Skibsted."
"»Det er under genopvarmingen, at de forholdsvis store mængder nitrat,
der er i spinat, omdannes til nitrit, som specielt børn ikke skal have
for meget af. Men i de mængder, børn normalt spiser spinat, vil der ikke
være nogen problemer«, siger han."
Fødevarestyrelsen anbefaler stadig:
"På persille og andre bladgrønsager kan der være jord og dermed
jordbakterier – selv efter grundig vask.
Bakterierne kan medvirke til, at der dannes nitrit i maden, når den køler
af eller opvarmes igen. Ved tilberedning af mad med persille og
bladgrønsager, fx persillesovs, bør du kun lave den portion, der spises
ved ét måltid.
Hvis du vil lave større portioner, bør du tage den portion, der skal
gemmes fra og sætte den hurtigt i køleskabet, så den ikke står og køler
langsomt af på køkkenbordet. Ved genopvarmning skal du sørge for, at
retten er ordentligt gennemvarmet."
Nitrat forekommer naturligt i mange frugt- og grøntsager, men er kun
skadeligt i store daglige doser. Anbefalingen er derfor at variere sit
grøntsagsindtag så man ikke kun får nitratholdige grøntsager, og så
iøvrigt undgå andre kilder til nitrat. F.eks. ved ikke at spise
genopvarmet persillesovs m.m. Bemærk at anbefalingerne især handler om
børn.
--
Linux is like a Teepee: No Gates, no Windows, Apache inside.
|