/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Vildtkød, skal det hænge?
Fra : Peter Knutsen


Dato : 10-05-09 11:31

Skal vildtkød op at hænge, efter man har slået dyret ihjel, eller kan
det fortæres umiddelbart? Jeg tænker på en eller anden art hjort...

--
Peter Knutsen
sagatafl.org

 
 
kim rasmussen (11-05-2009)
Kommentar
Fra : kim rasmussen


Dato : 11-05-09 14:15


"Peter Knutsen" <peter@sagatafl.invalid> wrote in message
news:4a06acd8$0$90271$14726298@news.sunsite.dk...
> Skal vildtkød op at hænge, efter man har slået dyret ihjel, eller kan det
> fortæres umiddelbart?

hej
Det skal hænge....
Mener at det er 8 dage
Hilsen Kim



Ukendt (11-05-2009)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 11-05-09 15:43


"Peter Knutsen" <peter@sagatafl.invalid> wrote in message
news:4a06acd8$0$90271$14726298@news.sunsite.dk...
> Skal vildtkød op at hænge, efter man har slået dyret ihjel, eller kan det
> fortæres umiddelbart? Jeg tænker på en eller anden art hjort...

Det kommer an på temperaturen :)

http://www.snediker.com/klap31.asp
Inden dyret flås og parteres skal det op at hænge. Kødet skal hænge for at
blive mørt. En gammel regel siger det skal hænge i 40 graddage f.eks.
10grader udendørs temperatur og 4 dage. I sommermånederne skal dyret hænge i
fluenet og helst ikke længere tid end et døgn.

Kasper



Peter Knutsen (14-05-2009)
Kommentar
Fra : Peter Knutsen


Dato : 14-05-09 16:27

Kasper wrote:
> Det kommer an på temperaturen :)

Men det *skal* altås hænge før man bør spise det. Ikke noget med at gå
ud og skyde en hjort, og så er der aftensmad samme aften. Tak for svaret!

--
Peter Knutsen
sagatafl.org

Max (14-05-2009)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 14-05-09 16:41

Hej Peter

> Men det *skal* altås hænge før man bør spise det. Ikke noget med at gå
> ud og skyde en hjort, og så er der aftensmad samme aften. Tak for
> svaret!

Ja, man kan godt gå ud og skyde et dyr og spise det med det samme,
men det vinder i konsistens og smag ved at blive hængt, det gælder
for fugle og dyr. Fisk vinder intet ved at blive gemt, de taber kun smag
og skal helst ryge direkte fra vandet til panden.

--
Mvh Max


jos (14-05-2009)
Kommentar
Fra : jos


Dato : 14-05-09 17:03

Peter Knutsen wrote:
> Kasper wrote:
>> Det kommer an på temperaturen :)
>
> Men det *skal* altås hænge før man bør spise det. Ikke noget med at gå
> ud og skyde en hjort, og så er der aftensmad samme aften. Tak for
> svaret!
Ikke nødvendigvis SKAL. Det er bl.a. kulturelt bestemt.
Et stykke friskskudt hjorteryg, kan eks. marineres et par timer, og steges i
en stegegryde, og smage ganske fortræffeligt til aftensmad.

Marinade kan være surmælk, kærnemælk, rødvinsmarinade - eller for den sags
skyld en stor snaps eller whisky/cognac.

finn



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408924
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste