|
| Skank Fra : Ukendt |
Dato : 27-04-09 19:42 |
|
Hej
Har fået fingrene i en halv gris - udskåret.
Jeg har fundet anvendelse til alt undtaget skankerne. Hvad skulle man dog
bruge dem til. Jeg fik foreslået at koge dem i en halv time, ridse sværen og
grille dem.... men jeg kan ikke rigtigt lige se det for mig.
/karsten
| |
Andreas M. Hansen (27-04-2009)
| Kommentar Fra : Andreas M. Hansen |
Dato : 27-04-09 19:51 |
|
"Karsten Madsen" <6 på drosselvej i danmark> wrote in message
news:49f5fc62$0$15899$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej
>
> Har fået fingrene i en halv gris - udskåret.
> Jeg har fundet anvendelse til alt undtaget skankerne. Hvad skulle man dog
> bruge dem til. Jeg fik foreslået at koge dem i en halv time, ridse sværen
> og grille dem.... men jeg kan ikke rigtigt lige se det for mig.
>
Hej Karsten
Det er nemlig rigtigt - det er det som på tysk hedder Grill Haxe - smager
guddommeligt - jeg har dog ikke selv prøvet at lave det, men fået det på
Hansens Brauerei i Flensborg. Sådan en 700 grams Grill Haxe er rigtig
herremad.
Her er link til en opskrift (på tysk):
http://www.marions-kochbuch.de/rezept/1579.htm
mvh
Namu
| |
Ukendt (27-04-2009)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 27-04-09 21:20 |
|
>> Har fået fingrene i en halv gris - udskåret.
>> Jeg har fundet anvendelse til alt undtaget skankerne. Hvad skulle man dog
>> bruge dem til. Jeg fik foreslået at koge dem i en halv time, ridse sværen
>> og grille dem.... men jeg kan ikke rigtigt lige se det for mig.
> Hej Karsten
> Det er nemlig rigtigt - det er det som på tysk hedder Grill Haxe - smager
> guddommeligt - jeg har dog ikke selv prøvet at lave det, men fået det på
> Hansens Brauerei i Flensborg. Sådan en 700 grams Grill Haxe er rigtig
> herremad.
> Her er link til en opskrift (på tysk):
> http://www.marions-kochbuch.de/rezept/1579.htm
Deutsch ist kein Tema.
Jeg prøver
/karsten
| |
Kurt Hansen (28-04-2009)
| Kommentar Fra : Kurt Hansen |
Dato : 28-04-09 05:15 |
|
On Mon, 27 Apr 2009 22:20:19 +0200, Karsten Madsen wrote:
>>> Har fået fingrene i en halv gris - udskåret.
>>> Jeg har fundet anvendelse til alt undtaget skankerne. Hvad skulle man dog
>>> bruge dem til. Jeg fik foreslået at koge dem i en halv time, ridse sværen
>>> og grille dem.... men jeg kan ikke rigtigt lige se det for mig.
>> Hej Karsten
>> Det er nemlig rigtigt - det er det som på tysk hedder Grill Haxe - smager
>> guddommeligt - jeg har dog ikke selv prøvet at lave det, men fået det på
>> Hansens Brauerei i Flensborg. Sådan en 700 grams Grill Haxe er rigtig
>> herremad.
>> Her er link til en opskrift (på tysk):
>> http://www.marions-kochbuch.de/rezept/1579.htm
>
> Deutsch ist kein Tema.
To bayerske turister i gule regnfrakker og sailorkasket var på fisketorvet.
Det studerede fiskene grundigt, tog dem op og trykkede på dem, vendte dem
om og befamlede dem omhyggeligt. Til sidst blev det fiskemutter for meget
og hun udbrød:
Alzo, meine Herren. Vollen Sie hassen, kønnen Sie tassen, men vollen Sie
nix hassen, dan kønnen Sie den onde lyneme la' vær' lassen"!
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen
| |
Ukendt (28-04-2009)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 28-04-09 08:59 |
|
> To bayerske turister i gule regnfrakker og sailorkasket var på
> fisketorvet.
> Det studerede fiskene grundigt, tog dem op og trykkede på dem, vendte dem
> om og befamlede dem omhyggeligt. Til sidst blev det fiskemutter for meget
> og hun udbrød:
> Alzo, meine Herren. Vollen Sie hassen, kønnen Sie tassen, men vollen Sie
> nix hassen, dan kønnen Sie den onde lyneme la' vær' lassen"!
Ja, deutsch is my best
/karsten
| |
Ukendt (28-04-2009)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 28-04-09 09:04 |
|
> To bayerske turister i gule regnfrakker og sailorkasket var på
> fisketorvet.
> Det studerede fiskene grundigt, tog dem op og trykkede på dem, vendte dem
> om og befamlede dem omhyggeligt. Til sidst blev det fiskemutter for meget
> og hun udbrød:
> Alzo, meine Herren. Vollen Sie hassen, kønnen Sie tassen, men vollen Sie
> nix hassen, dan kønnen Sie den onde lyneme la' vær' lassen"!
I øvrigt, True story:, kender jeg en brite, som troede Tyskland hed
"Waymany" på fransk. Efter lang tid fik jeg pejlet mig ind på hvad hun
sagde. Det viste sig at det kom fra Melodi Grand Prix og der blev sagt
Royaume-Uni. Det grinte vi meget af den sommer.
Nå men skankene blive på fredag eller lørdag til Grill-Haxen, jeg vender
tilbage med glæder og sorger vedr. disse
/karsten
| |
Jens Bruun (28-04-2009)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 28-04-09 18:04 |
|
"Karsten Madsen" <6 på drosselvej i danmark> skrev i en meddelelse
news:49f6b88d$0$15900$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk
> I øvrigt, True story:, kender jeg en brite, som troede Tyskland hed
> "Waymany" på fransk. Efter lang tid fik jeg pejlet mig ind på hvad hun
> sagde. Det viste sig at det kom fra Melodi Grand Prix og der blev sagt
> Royaume-Uni. Det grinte vi meget af den sommer.
Du husker med sikkerhed din historie forkert.
Jeg vil æde min gamle hat på, at det var "L'Allemagne", der blev hørt som
"Waymany". "Royaume-Uni" er fransk for "Det Forenede Kongerige", hvilket
hentyder til "United Kingdom" eller Storbritannien, som vi siger på dansk.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Ukendt (28-04-2009)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 28-04-09 21:03 |
|
>> I øvrigt, True story:, kender jeg en brite, som troede Tyskland hed
>> "Waymany" på fransk. Efter lang tid fik jeg pejlet mig ind på hvad hun
>> sagde. Det viste sig at det kom fra Melodi Grand Prix og der blev sagt
>> Royaume-Uni. Det grinte vi meget af den sommer.
> Du husker med sikkerhed din historie forkert.
> Jeg vil æde min gamle hat på, at det var "L'Allemagne", der blev hørt som
> "Waymany". "Royaume-Uni" er fransk for "Det Forenede Kongerige", hvilket
> hentyder til "United Kingdom" eller Storbritannien, som vi siger på dansk.
Netop pointen er: Britten troede Waymany/Royaume-Uni betød Tyskland (a la
Waymany/Germany), det sjove ligger netop i at det betyder UK og ikke
Tyskland. Britterne kan ikke lide tyskerne - af forskellige årsage, men på
den anden side kan de jo heller ikke lide franskmændene
Så nej, jeg husker ikke min historie forkert. Britten tror stadig at Waymany
er Germany når hun får lidt for mange glas hvidvin og vi har stadig samme
diskussion. Men som sagt altså : True story.
/karsten
| |
Kasper Bergholt (27-04-2009)
| Kommentar Fra : Kasper Bergholt |
Dato : 27-04-09 20:48 |
|
On Mon, 27 Apr 2009 20:41:37 +0200, "Karsten Madsen" <6 på drosselvej
i danmark> wrote:
>Hej
>
>Har fået fingrene i en halv gris - udskåret.
>Jeg har fundet anvendelse til alt undtaget skankerne. Hvad skulle man dog
>bruge dem til. Jeg fik foreslået at koge dem i en halv time, ridse sværen og
>grille dem.... men jeg kan ikke rigtigt lige se det for mig.
Jeg ville give dem lidt længere tid i kogelagen og så måske ved lidt
lavere temperatur ... Men ellers lyder idéen helt rigtig.
Inspiration her --
Braiseret svineskank med fenikkel, peberpibent og aspargeskartofler:
http://www.bergholt.net/svineskank_braiseret_i_cava_med_fennikelsalat_peberpiment_og_asparges_kartofler_fra_samsoe.html
Pøj-pøj med projektet & meld endelig tilbage med oplevelser &
erfaringer!
---
Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (Bergholts opskrifter. Senest, erindringer fra
Falsled Kro)
| |
|
|