On Sun, 19 Apr 2009 20:19:24 +0200, "Lisbet Overvad Laursen"
<lisbet.olnospam@gmail.com> wrote:
>Altså: gode ideer til anvendelse af grønne asparges henholdsvis
>rabarber (jordbærrabarber) efterlyses.
Jeg kan godt lide grillede grønne asparges. Enten som en selvstændig
forret -- fx med gratineret med lidt brødkrumme og parmesan + et par
stænk olivenolie. El. som tilbehør evt. dryppet med lidt hvidvin også.
En anden idé, og måske nok bedst til de hvide asparges, er den
klassiske servering med sauce mousseline (hollandaise, der er oprørt
med flødeskum, andre bruger cremefraiche).
Generelt synes jeg, at de grønne asparges står sig godt med en anelse
syre -- fx i form af hvidvin, citron -- el. en god creme, fx rørt på
rygeost, citronsaft, olivenolie, salt, peber og lidt olivenolie. Gerne
til en grillet skaftekotelet.
Grønne asparges dampet i fiskefond går rigtigt godt til kraftigt
smagende fisk, fx torsk el.pighvar.
Her er et par konkrete opskrifter, der indeholder asparges, men som
kan varieres efter smag og behag:
Her er brugt bønner, men grønne asparges fungerer også fornemt sammen
med pancetta, røget spæk/bacon og modne cherrytomater
http://www.bergholt.net/culotte_af_ungkvaeg_med_aligot_baconboenner_cherrytomater_og_fennikelsalat.html
Opskrift på torskefilet med grønne asparges, oliven, peberpiment,
hvidvinssauce & skorzonerrødder
http://www.bergholt.net/torsk_med_oliven_peberfrugt_skorzonerroedder_og_asparges.html
Opskrift på torsk med asparges, svampe & sauce på kalvefond
http://www.bergholt.net/torsk_asparges_svampe_sauce_kalvefond.html
Vinmæssigt plejer grüner veltliner, riesling el. sauvignon blanc at gå
godt sammen med asparges.
---
Kasper Bergholt
http://kasperbergholt.blogspot.com/2009/04/oksehjreb-la-forar-pocheret-grillet-med.html