|
| Påske-aperitif? Fra : Lisbet Overvad Laurs~ |
Dato : 10-04-09 18:45 |
|
Hvad vil være godt at tilbyde som velkomstdrink til en menu hvortil
der både tilbydes øl, snaps og vin?
Menuen består af karrysild, rejer, marinerede porrer,
krydderurtetærte, æg og diverse chokoladedesserter.
--
Med venlig hilsen
Lisbet
| |
Kurt Hansen (10-04-2009)
| Kommentar Fra : Kurt Hansen |
Dato : 10-04-09 19:34 |
|
On Fri, 10 Apr 2009 19:45:25 +0200, Lisbet Overvad Laursen wrote:
> Hvad vil være godt at tilbyde som velkomstdrink til en menu hvortil
> der både tilbydes øl, snaps og vin?
Brænde-vin, formoder jeg? Finnerne gnasker saltagurker til.
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen
| |
Lisbet Overvad Laurs~ (10-04-2009)
| Kommentar Fra : Lisbet Overvad Laurs~ |
Dato : 10-04-09 19:49 |
|
Kurt Hansen wrote:
> On Fri, 10 Apr 2009 19:45:25 +0200, Lisbet Overvad Laursen wrote:
>
>> Hvad vil være godt at tilbyde som velkomstdrink til en menu
>> hvortil
>> der både tilbydes øl, snaps og vin?
>
> Brænde-vin, formoder jeg? Finnerne gnasker saltagurker til.
Jo, men hvad så med dem der kun drikker vin? Nå, jeg gætter på at
valget mellem en øl, en brændevin og et glas vin er fint nok.
--
Med venlig hilsen
Lisbet
| |
Lisbet Overvad Laurs~ (10-04-2009)
| Kommentar Fra : Lisbet Overvad Laurs~ |
Dato : 10-04-09 20:47 |
|
Lisbet Overvad Laursen wrote:
> Hvad vil være godt at tilbyde som velkomstdrink til en menu hvortil
> der både tilbydes øl, snaps og vin?
> Menuen består af karrysild, rejer, marinerede porrer,
> krydderurtetærte, æg og diverse chokoladedesserter.
Jeg skulle måske hellere spørge om hvilke drikkevarer ville være
passende til diverse chokolade desserter?
--
Med venlig hilsen
Lisbet
| |
Kevin Borbye Edelvan~ (11-04-2009)
| Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~ |
Dato : 11-04-09 01:11 |
|
On 10 Apr., 21:47, "Lisbet Overvad Laursen"
<lisbet.olnos...@gmail.com> wrote:
> Jeg skulle måske hellere spørge om hvilke drikkevarer ville være
> passende til diverse chokolade desserter?
Når nu planen er som ellers, ville en dessertvin efter min mening
falde totalt udenfor. Jeg ville derfor nok tilbyde kaffe og likør
eller cognac til desserten på ægte danskermanér. Jeg synes bestemt
heller ikke, en aperitif har noget at gøre til et traditionelt dansk
påskebord.
Mvh
Kevin Borbye Edelvang
| |
Lisbet Overvad Laurs~ (11-04-2009)
| Kommentar Fra : Lisbet Overvad Laurs~ |
Dato : 11-04-09 08:34 |
|
Kevin Borbye Edelvang wrote:
> On 10 Apr., 21:47, "Lisbet Overvad Laursen"
> <lisbet.olnos...@gmail.com> wrote:
>
>> Jeg skulle måske hellere spørge om hvilke drikkevarer ville være
>> passende til diverse chokolade desserter?
>
> Når nu planen er som ellers, ville en dessertvin efter min mening
> falde totalt udenfor. Jeg ville derfor nok tilbyde kaffe og likør
> eller cognac til desserten på ægte danskermanér. Jeg synes bestemt
> heller ikke, en aperitif har noget at gøre til et traditionelt
> dansk
> påskebord.
Det er også det jeg er nået frem til. Tak for svaret.
Jeg tror dog jeg vil holde fast ved champagnen da vi lige skal have
indviet havedam med nye guldfisk ved samme lejlighed.
--
Med venlig hilsen
Lisbet
| |
Kasper Bergholt (14-04-2009)
| Kommentar Fra : Kasper Bergholt |
Dato : 14-04-09 09:43 |
|
On Sat, 11 Apr 2009 09:34:28 +0200, "Lisbet Overvad Laursen"
<lisbet.olnospam@gmail.com> wrote:
>Kevin Borbye Edelvang wrote:
>> On 10 Apr., 21:47, "Lisbet Overvad Laursen"
>> <lisbet.olnos...@gmail.com> wrote:
>>
>>> Jeg skulle måske hellere spørge om hvilke drikkevarer ville være
>>> passende til diverse chokolade desserter?
>>
>> Når nu planen er som ellers, ville en dessertvin efter min mening
>> falde totalt udenfor. Jeg ville derfor nok tilbyde kaffe og likør
>> eller cognac til desserten på ægte danskermanér. Jeg synes bestemt
>> heller ikke, en aperitif har noget at gøre til et traditionelt
>> dansk
>> påskebord.
>
>Det er også det jeg er nået frem til. Tak for svaret.
>
>Jeg tror dog jeg vil holde fast ved champagnen da vi lige skal have
>indviet havedam med nye guldfisk ved samme lejlighed.
Som Stéphane fra Bacchus vinbar engang sagde -- "Det er altid godt, at
starte med et glas crémant (el. Champagne)"!
Hvis det skal være traditionelt, så hører det sig nok ikke til, men
jeg synes godt, man kan skyde i gang på den front.
Hvis det skal være mere retroagtigt, kunne en hjemmelavet Kir måske
også være et bud.
Ang. chokoladedesserten -- tja-tjo. Likør, cognac, kaffe vil nok være
det klassiske match.
Men de søde sydfranske vine fra Banyuls, Maury & Rasteau (vin doux
naturel) er generelt overset, fornuftigt prissat og noget, der ofte
falder i rigtig god jord.
Det klassiske match vil være vintage port med 5-10 år på bagen.
---
Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net
| |
Kevin Borbye Edelvan~ (11-04-2009)
| Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~ |
Dato : 11-04-09 10:48 |
|
On 11 Apr., 09:34, "Lisbet Overvad Laursen"
<lisbet.olnos...@gmail.com> wrote:
> Jeg tror dog jeg vil holde fast ved champagnen da vi lige skal have
> indviet havedam med nye guldfisk ved samme lejlighed.
Ja, så skal der jo bobler til!
Mvh
Kevin Borbye Edelvang
| |
Lisbet Overvad Laurs~ (11-04-2009)
| Kommentar Fra : Lisbet Overvad Laurs~ |
Dato : 11-04-09 21:50 |
|
Kevin Borbye Edelvang wrote:
> On 11 Apr., 09:34, "Lisbet Overvad Laursen"
> <lisbet.olnos...@gmail.com> wrote:
>
>> Jeg tror dog jeg vil holde fast ved champagnen da vi lige skal
>> have
>> indviet havedam med nye guldfisk ved samme lejlighed.
>
> Ja, så skal der jo bobler til!
Netop! Og rigtig god påske til alle.
--
Med venlig hilsen
Lisbet
| |
Jens Bruun (12-04-2009)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 12-04-09 20:39 |
|
"Kevin Borbye Edelvang" <edelvang@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:ee8fbd79-4484-4c24-9c99-74bbf0ac91e6@g36g2000vbi.googlegroups.com
>> Jeg tror dog jeg vil holde fast ved champagnen da vi lige skal have
>> indviet havedam med nye guldfisk ved samme lejlighed.
>
> Ja, så skal der jo bobler til!
Men sgu' da ikke ædle fra Champagne! Muligvis bobler fra en passende,
belgisk ale. At starte en påskefrokost, der byder på "karrysild, rejer,
marinerede porrer, krydderurtetærte, æg og diverse chokoladedesserter" med
champagne er synd for såvel champagne som for påskefrokost. Jeg vil tro, de
arme guldfisk begår selvmord, når de oplever dét...
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Kasper Bergholt (14-04-2009)
| Kommentar Fra : Kasper Bergholt |
Dato : 14-04-09 09:45 |
|
On Sun, 12 Apr 2009 21:38:32 +0200, "Jens Bruun"
<bruun_jens@hotmail.com> wrote:
>"Kevin Borbye Edelvang" <edelvang@gmail.com> skrev i en meddelelse
>news:ee8fbd79-4484-4c24-9c99-74bbf0ac91e6@g36g2000vbi.googlegroups.com
>
>>> Jeg tror dog jeg vil holde fast ved champagnen da vi lige skal have
>>> indviet havedam med nye guldfisk ved samme lejlighed.
>>
>> Ja, så skal der jo bobler til!
>
>Men sgu' da ikke ædle fra Champagne! Muligvis bobler fra en passende,
>belgisk ale. At starte en påskefrokost, der byder på "karrysild, rejer,
>marinerede porrer, krydderurtetærte, æg og diverse chokoladedesserter" med
>champagne er synd for såvel champagne som for påskefrokost. Jeg vil tro, de
>arme guldfisk begår selvmord, når de oplever dét...
Champagnen drikkes jo inden maden, så jeg kan ikke rigtigt se, at der
opstår noget mismatch -- guldfisk el. ej -- andet end i
forventningshoristonerne, måske...
---
Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net
| |
Jesper Mehlsen (10-04-2009)
| Kommentar Fra : Jesper Mehlsen |
Dato : 10-04-09 20:49 |
|
Lisbet Overvad Laursen skrev:
> Hvad vil være godt at tilbyde som velkomstdrink til en menu hvortil
> der både tilbydes øl, snaps og vin?
> Menuen består af karrysild, rejer, marinerede porrer,
> krydderurtetærte, æg og diverse chokoladedesserter.
>
Vi har ferieret i Champagne et par gange.
Der er det store aperitif-hit en ... *surprise* ... Champagne, og så
serverer man helt almindelige peanuts til. Det går forbløffende godt
sammen - peanuts er ikke kun en "øl-ting".
Jesper
| |
Lisbet Overvad Laurs~ (10-04-2009)
| Kommentar Fra : Lisbet Overvad Laurs~ |
Dato : 10-04-09 20:56 |
|
Jesper Mehlsen wrote:
> Lisbet Overvad Laursen skrev:
>> Hvad vil være godt at tilbyde som velkomstdrink til en menu
>> hvortil
>> der både tilbydes øl, snaps og vin?
>> Menuen består af karrysild, rejer, marinerede porrer,
>> krydderurtetærte, æg og diverse chokoladedesserter.
>>
>
> Vi har ferieret i Champagne et par gange.
>
> Der er det store aperitif-hit en ... *surprise* ... Champagne, og
> så
> serverer man helt almindelige peanuts til. Det går forbløffende
> godt
> sammen - peanuts er ikke kun en "øl-ting".
Det var da noget af en ide. Tak for den!
--
Med venlig hilsen
Lisbet
| |
Jens Bruun (12-04-2009)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 12-04-09 20:35 |
|
"Lisbet Overvad Laursen" <lisbet.olnospam@gmail.com> skrev i en
meddelelse news:49df85c2$0$90273$14726298@news.sunsite.dk
> Hvad vil være godt at tilbyde som velkomstdrink til en menu hvortil
> der både tilbydes øl, snaps og vin?
> Menuen består af karrysild, rejer, marinerede porrer,
> krydderurtetærte, æg og diverse chokoladedesserter.
Til hvilken af ovennævnte serveres vin?
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Lisbet Overvad Laurs~ (13-04-2009)
| Kommentar Fra : Lisbet Overvad Laurs~ |
Dato : 13-04-09 04:20 |
|
Jens Bruun wrote:
> "Lisbet Overvad Laursen" <lisbet.olnospam@gmail.com> skrev i en
> meddelelse news:49df85c2$0$90273$14726298@news.sunsite.dk
>
>> Hvad vil være godt at tilbyde som velkomstdrink til en menu
>> hvortil
>> der både tilbydes øl, snaps og vin?
>> Menuen består af karrysild, rejer, marinerede porrer,
>> krydderurtetærte, æg og diverse chokoladedesserter.
>
> Til hvilken af ovennævnte serveres vin?
Frokosten er nu vel overstået. Der var et par stykker som hellere
ville have hvidvin end øl og snaps, og det fik de. Og jo, det
fungerede udmærket med et glas champagne ved havedammen i det dejlige
vejr.
--
Med venlig hilsen
Lisbet
| |
|
|