Linde wrote:
> Jeg så et par store, tomme sylteglas på job, og måtte bare have dem
> med hjem. I det ene har jeg syltet 50 hårdkogte æg, med en lage af ca
> ½ eddike, ½ vand , lidt sukker, hakket chili og en syltepose. Lagen
> simrede 10 minutters tid og blev siet og kølet. Glasset blev kloret.
> Nu er der gået en uges tid, og æggene er ved at få en god aroma og
> smag, men også en svag "uklarhed" om man vil, omkring sig.
>
> Nu er vi et par stykker, der har spist af dem, vel vidende at vi skal
> være obs på symptomer på botulisme(
, men er der nogle garvede
> eddikesyltere derude, der ved om det er normalt med lidt "grums"
> omkring det syltede? Kan jeg, i givet fald, skifte eddikelagen ud med
> en ny og stærkere? PH er omkring 4 i denne her. Eller er det helt
> normalt? Hvor længe skal sylteposen ligge i?
>
> Mvh
> Linde
jeg ville da mene at der skal en del mere end "lidt sukker" til for at have
konserverende effekt i eddikelage som er fortyndet med lige dele vand!
(250+g sukker?)
Jeg ville iøvrigt aldrig bruge klor til disinfektion af madvareveholdere.
Der er udmærkede produkter i handelen.(eks. Atamon)
finn