"Kent Oldhøj" <oldhoj@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:Xns9BE5B2F2F3817kentoldhoj@oldhoj.dk
> Satay sauce
>
> 1 ds. kokosmælk
> 1 dl peanutbutter
> 1 lille løg
> 1 spsk soya
> 1 tsk farin
> 1 chili
>
> Løg og chili hakkes fint og det hele bringes i kog i en gryde under
> omrøring. Kan evt. justeres med mere farin og/eller mindre chili.
Det er nok en fin opskrift, men i mit køkken skal en satay-dyppelse ikke
være stærk. Den skal være mild og jordnødde-sød. Det stærke hentes i stedet
fra en frisk "agurkesalat", der bikses sammen af små agurkestykker (ikke
skiver), hakket rødløg og finthakket chili, der marineres lidt i en godt,
pænt sød eddike/sukker-blanding, der lige koges op, inden det grønne
tilsættes. Afkøles og serveres kold som tilbehør til
kyllinge-satay-sticks'ene (husk lidt ekstra satay-sovs til at dyppe
kyllingespydene i).
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.