Heidi:
> Vi skal for første gang prøve at grille en svinekam i dag - ja faktisk er det
> første gang jeg overhovedet skal prøve at tilberede en svinekam!
>
> Den kommer på roterende spid i kuglegrillen - den vejer 2 kg, er ridset og
> skulle sådan set være klar til brug, bortset fra saltet selvfølgelig - men
> har i ellers nogen tips til hvordan sådan et svin bliver bedst på spid?
>
> Jeg har læst noget om ca. 1 time pr. kg - lyder det fornuftigt? (Selvfølgelig
> afhængig af hvor varm grillen er) - og at den skal ende ud i en kernetemp. på
> ca. 71 grader, og så hvile en 10 minutters tid inden udskæring.
> Nu ved jeg ikke hvor nemt det er at få sværen sprød når den roterer, men jeg
> forestiller mig at vi det sidste stykke tid slukker for motoren og så vender
> sværen nedad - så skulle det vel kunne lade sig gøre, selv over inddirekte
> varme?
>
> Ellers nogen gode fifs? Tilbehøret er på plads
Ideen med at den skal rotere, den forstår jeg virkelig ikke?
Jeg er sikker på at du aldrig får sprøde svær på den måde.
Læg kullene ude i siden, og stegen på midten med en drypbakke under,
med 1cm vand i bunden, så kan det ikke gå galt.
Jeg mener at jeg plejer at tage den af ved 70 grader, for 2kg steg er
det sikkert omkring 1,5 time.
Kai