On Thu, 02 Apr 2009 15:41:00 +0200, Mogens <no@mail.com> wrote:
>Kasper Bergholt wrote:
>>
>> Linket ovenfor indeholder også henvisning til Fødevarestyrelsens
>> publikation Stegning - Myter& Fakta, og den er god at holde i hånden,
>> når man kaster sig ud i langtidsstening, for det stiller krav til
>> rigtig god køkkenhygiejne og viden om, hvad man laver.
>>
>Nu formulerer du dig normalt utroligt godt og staver perfekt, så det er
>fristende at høre om du er faldet for muslimske dyder såsom
>Sharialovgivningen anvendt i praktisk madlavning ;)
Langtidsstening -- sådan!
Jeg er flad af grin her 40-50 cm bag skærmen!
Der er en del living-online-forkortelser, der dækker den slags, men de
giver ikke rigtigt mening i denne sammenhæng.
Det, eneste, jeg kunne have ønsket bedre, var, p, stavefejlen havde
været i Fødevarestyrelsens publikation -- altså: Langtidsstening --
Myter & Fakta. Det havde holdt!
>Ved dog ikke rigtig om du har et bud på hvor mange sten en steg af den
>størrelse mon kræver?
Apropos sten, og varme sten... Jeg faldt i dag over et indlæg om
pulled pork -- som minder meget om rillettes af (saltet) flæsk.
Tilberederen, som var passioneret kender af biodynamisk vin og
hawaiiansk gastronomi anbefalede omkring 20 store sten, godt med
letvandede palmeblade og så en jordgrube med kul på ca 2x6 cm i bunden
i en dybde på ca. en meter. 24 timer ved 90-120 grader veksklende af
ilt, der nåede ned i gruben.
Moden Bandol fra Tempier til!
---
Kasper Bergholt
http://kasperbergholt.blogspot.com -- Ny blog om gastronomi & andre
ting, der interesserer mig!
ps! jeg siger tak for de pæne ord om grundlæggende formuleringstæft og
sans for dansk retstavning. En række af dygtige undervisere kommer
ihu.