"Emil" <emilsen@nowhere.invalid> skrev i meddelelsen
news:7h98t4tg5e89gpk4ugjo5tre5bk6k70n28@4ax.com...
> "jos" <jos@her.dk> wrote:
>
>>> bacon drys ovenpå kirsebræsovsen.
>
>>Hvorfor ikke?
>>Lyder ikke mere aparte end et drys af peberkværnen (gerne Peugot!
>>over
>>jordbærrene!
>
> Det er ikke et spørgsmål om at være aparte. Det handler om at finde de
> smagsstoffer, som klæder, forstærker eller understøtter hinanden
> (flavor parring).
>
> Man analyserer simpelthen hvilke komponenter der er fælles for
> forskellige fødevarer. At der så kommer nogle overraskende resultater,
> vidner om vores manglende evne til at smage hvad vores mad egentlig
> smager af. Vi er blevet fanger af mor´s madlavning, og kan ikke tænke
> videre.
>
> Mest overraskende for mig, ja - jeg har været fanget i mor´s gryder -
> er kombinationen af hvid chokolade og blåskimmelost. Det skal opleves,
> det er en fantastisk god smagsoplevelse. Og der er mange andre
> overraskende gode kombinationer, som ikke indgår i noget klassisk
> køkken.
>
> Ang. jordbærrene skal de være sol-/fuldmodne, peberet skal være en
> mild sort, f.eks. den grønne (jeg kender ikke meget til pebersorter)
> og så skal der lige nogle få dråber god balsamikoeddike eller
> æblecidereddike i, før det blandes og trækker køligt i en timestid.
> Serveres naturel, med vanilieis eller krydret (mynte, fransk esdragon)
> creme fraise. Prøv det, og bliv glædeligt overrasket.
Prøv bare at spise jordbær med kærnemælk og godt med fløde. Det er godt!
Steen.