|
| Et par tyske kageord Fra : Rick |
Dato : 22-03-09 11:58 |
|
Hej i gruppen,
Jeg har købt et par kagebøger i tyskland (Dr. Oetker Mode Kuchen og Mode
Torten), da der er mange sjove kager imellem som man ikke lige ser
herhjemme. Bla. en kagebund lavet af popkorn og chokolade - har dog ikke
prøvet det endnu, men synes det lød skægt.
Da jeg er opvokset i grænseregionen har jeg ikke nogle problemer med det
tyske sprog. Der er dog et par enkelte ting, som volder mig lidt problemer
og håber nogle her kan hjælpe.
I kagerne bliver der ofte brugt "Speisestärke"... Stärke er en stivelse, men
hvilken slags? Er det bare noget, der kan erstattes med fx. kartoffelmel?
Der bliver også ofte nævnt i forbindelse med flødeskum på kagerne, at der
kommes "Sahnesteif" i fløden. Nok for at gøre det mere stift. Tænker her, om
der findes noget tilsvarende i danmark? Alternativt er det evt. ikke noget
problem at undlade det, men er da stadig nysgærrig efter, hvad det er...
- rick -
| |
Tove Krieger (22-03-2009)
| Kommentar Fra : Tove Krieger |
Dato : 22-03-09 12:14 |
|
In news:49c619c1$0$90268$14726298@news.sunsite.dk,
Rick <rickcool22@hotmail.com> typed:
> Hej i gruppen,
>
> Jeg har købt et par kagebøger i tyskland (Dr. Oetker Mode Kuchen og
> Mode Torten), da der er mange sjove kager imellem som man ikke lige
> ser herhjemme. Bla. en kagebund lavet af popkorn og chokolade - har
> dog ikke prøvet det endnu, men synes det lød skægt.
> Da jeg er opvokset i grænseregionen har jeg ikke nogle problemer med
> det tyske sprog. Der er dog et par enkelte ting, som volder mig lidt
> problemer og håber nogle her kan hjælpe.
>
> I kagerne bliver der ofte brugt "Speisestärke"... Stärke er en
> stivelse, men hvilken slags? Er det bare noget, der kan erstattes med
> fx. kartoffelmel? Der bliver også ofte nævnt i forbindelse med
> flødeskum på kagerne, at der kommes "Sahnesteif" i fløden. Nok for at
> gøre det mere stift. Tænker her, om der findes noget tilsvarende i
> danmark? Alternativt er det evt. ikke noget problem at undlade det,
> men er da stadig nysgærrig efter, hvad det er...
> - rick -
Med hensyn til at gøre flødeskummet lidt mere "stift" gør jeg det, at jeg
kommer en teskefuld flormelis i fløden når jeg pisker den. Så er det nemmere
at dekorere en lagkage, så flødeskummet ikke "løber". Jeg har ikke hørt om
noget man her i landet kan købe som kan matche "sahnesteif", men det kan da
godt være at det findes.
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
| |
Harry Lund (22-03-2009)
| Kommentar Fra : Harry Lund |
Dato : 22-03-09 16:06 |
|
Tove Krieger skrev:
> In news:49c619c1$0$90268$14726298@news.sunsite.dk,
> Rick <rickcool22@hotmail.com> typed:
>> Hej i gruppen,
>>
>> Jeg har købt et par kagebøger i tyskland (Dr. Oetker Mode Kuchen og
>> Mode Torten), da der er mange sjove kager imellem som man ikke lige
>> ser herhjemme. Bla. en kagebund lavet af popkorn og chokolade - har
>> dog ikke prøvet det endnu, men synes det lød skægt.
>> Da jeg er opvokset i grænseregionen har jeg ikke nogle problemer med
>> det tyske sprog. Der er dog et par enkelte ting, som volder mig lidt
>> problemer og håber nogle her kan hjælpe.
>>
>> I kagerne bliver der ofte brugt "Speisestärke"... Stärke er en
>> stivelse, men hvilken slags? Er det bare noget, der kan erstattes med
>> fx. kartoffelmel? Der bliver også ofte nævnt i forbindelse med
>> flødeskum på kagerne, at der kommes "Sahnesteif" i fløden. Nok for at
>> gøre det mere stift. Tænker her, om der findes noget tilsvarende i
>> danmark? Alternativt er det evt. ikke noget problem at undlade det,
>> men er da stadig nysgærrig efter, hvad det er...
>> - rick -
>
> Med hensyn til at gøre flødeskummet lidt mere "stift" gør jeg det, at
> jeg kommer en teskefuld flormelis i fløden når jeg pisker den. Så er det
> nemmere at dekorere en lagkage, så flødeskummet ikke "løber". Jeg har
> ikke hørt om noget man her i landet kan købe som kan matche
> "sahnesteif", men det kan da godt være at det findes.
>
Ja det findes.
Da jeg læste på ingeniørskolen i Horsens havde jeg morgenjob på Horsens
Mælkeforsyning.
Det første jeg skulle lave var 5 kg flødeskum. Og der brugte jeg de
sidste tre minutter noget de kaldte " kongedråber".
Hvad det var ved jeg ikke.
Men der findes altså et middel der får skummet til at stivne.
mvh Harry
| |
Andreas M. Hansen (22-03-2009)
| Kommentar Fra : Andreas M. Hansen |
Dato : 22-03-09 16:23 |
|
> Der bliver også ofte nævnt i forbindelse med flødeskum på kagerne, at der
> kommes "Sahnesteif" i fløden. Nok for at gøre det mere stift. Tænker her,
> om der findes noget tilsvarende i danmark? Alternativt er det evt. ikke
> noget problem at undlade det, men er da stadig nysgærrig efter, hvad det
> er...
>
Google (og Dr. Oetker) er din ven:
http://www.amazon.com/Dr-Oetker-Sahnesteif-Cream-Stabilizer/dp/B0015PYRHG
mvh
Andreas M. Hansen
| |
Tove Krieger (22-03-2009)
| Kommentar Fra : Tove Krieger |
Dato : 22-03-09 16:32 |
|
In news:49c657e1$0$56783$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk,
Andreas M. Hansen <nokke99@hotmail.com> typed:
>> Der bliver også ofte nævnt i forbindelse med flødeskum på kagerne,
>> at der kommes "Sahnesteif" i fløden. Nok for at gøre det mere stift.
>> Tænker her, om der findes noget tilsvarende i danmark? Alternativt
>> er det evt. ikke noget problem at undlade det, men er da stadig
>> nysgærrig efter, hvad det er...
>>
>
> Google (og Dr. Oetker) er din ven:
>
> http://www.amazon.com/Dr-Oetker-Sahnesteif-Cream-Stabilizer/dp/B0015PYRHG
>
> mvh
>
> Andreas M. Hansen
Jeg prøvede også lige at google lidt, og fandt dette link med
flødestabilisator som åbenbart kan købes her i landet.:
http://kagebutikken.dk/product.asp?product=2754
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
| |
Peter W. Bosse (22-03-2009)
| Kommentar Fra : Peter W. Bosse |
Dato : 22-03-09 16:33 |
|
"Rick" <rickcool22@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:49c619c1$0$90268$14726298@news.sunsite.dk...
> Hej i gruppen,
>
> Jeg har købt et par kagebøger i tyskland (Dr. Oetker Mode Kuchen og Mode
> Torten), da der er mange sjove kager imellem som man ikke lige ser
> herhjemme. Bla. en kagebund lavet af popkorn og chokolade - har dog ikke
> prøvet det endnu, men synes det lød skægt.
> Da jeg er opvokset i grænseregionen har jeg ikke nogle problemer med det
> tyske sprog. Der er dog et par enkelte ting, som volder mig lidt problemer
> og håber nogle her kan hjælpe.
>
> I kagerne bliver der ofte brugt "Speisestärke"... Stärke er en stivelse,
> men hvilken slags? Er det bare noget, der kan erstattes med fx.
> kartoffelmel?
> Der bliver også ofte nævnt i forbindelse med flødeskum på kagerne, at der
> kommes "Sahnesteif" i fløden. Nok for at gøre det mere stift. Tænker her,
> om der findes noget tilsvarende i danmark? Alternativt er det evt. ikke
> noget problem at undlade det, men er da stadig nysgærrig efter, hvad det
> er...
>
> - rick -
Fra en her boende tysk veninde..
Speisestärke kan kan efter hendes mening både være maizena eller
kartoffelmel. Men Sahnesteif er noget man køber (som Ottonormalverbraucher)
i små breve og det skal bevirke, at piskefløden holder sig stivt (f.eks. i
ris'a'la mande til jul, hvor man her bruger husblas).
Peter W
| |
Kasper Malmberg (22-03-2009)
| Kommentar Fra : Kasper Malmberg |
Dato : 22-03-09 11:31 |
|
On 22 Mar., 16:33, "Peter W. Bosse" <peterw.bo...@webspeedjazz.dk>
wrote:
> "Rick" <rickcoo...@hotmail.com> skrev i en meddelelsenews:49c619c1$0$90268$14726298@news.sunsite.dk...
>
>
>
> > Hej i gruppen,
>
> > Jeg har købt et par kagebøger i tyskland (Dr. Oetker Mode Kuchen og Mode
> > Torten), da der er mange sjove kager imellem som man ikke lige ser
> > herhjemme. Bla. en kagebund lavet af popkorn og chokolade - har dog ikke
> > prøvet det endnu, men synes det lød skægt.
> > Da jeg er opvokset i grænseregionen har jeg ikke nogle problemer med det
> > tyske sprog. Der er dog et par enkelte ting, som volder mig lidt problemer
> > og håber nogle her kan hjælpe.
>
> > I kagerne bliver der ofte brugt "Speisestärke"... Stärke er en stivelse,
> > men hvilken slags? Er det bare noget, der kan erstattes med fx.
> > kartoffelmel?
> > Der bliver også ofte nævnt i forbindelse med flødeskum på kagerne, at der
> > kommes "Sahnesteif" i fløden. Nok for at gøre det mere stift. Tænker her,
> > om der findes noget tilsvarende i danmark? Alternativt er det evt. ikke
> > noget problem at undlade det, men er da stadig nysgærrig efter, hvad det
> > er...
>
> > - rick -
>
> Fra en her boende tysk veninde..
> Speisestärke kan kan efter hendes mening både være maizena eller
> kartoffelmel. Men Sahnesteif er noget man køber (som Ottonormalverbraucher)
> i små breve og det skal bevirke, at piskefløden holder sig stivt (f.eks. i
> ris'a'la mande til jul, hvor man her bruger husblas).
>
> Peter W
husblas i fløden til ris'a'la mande ???? er der brug for det ?
det har jeg aldrig hørt om
MVH
Malmberg
| |
Jens Bruun (22-03-2009)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 22-03-09 20:14 |
|
"Kasper Malmberg" <malmberg@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:7812e778-f11d-40b7-ae2e-0dee73a438c0@h20g2000yqj.googlegroups.com
> husblas i fløden til ris'a'la mande ???? er der brug for det ?
>
> det har jeg aldrig hørt om
Ork jo. Hvad man bruger af tricks for at hoppe over, hvor gærdet er lavest,
kan der skrives tykke bøger om.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Tove Krieger (22-03-2009)
| Kommentar Fra : Tove Krieger |
Dato : 22-03-09 21:16 |
|
In news:7812e778-f11d-40b7-ae2e-0dee73a438c0@h20g2000yqj.googlegroups.com,
Kasper Malmberg <malmberg@gmail.com> typed:
>
> husblas i fløden til ris'a'la mande ???? er der brug for det ?
>
> det har jeg aldrig hørt om
>
Der er nogle der kommer husblas i ris'a'la'mande, hvilket jeg synes er en
helligbrøde, men det skal ikke i fløden. Det skal vist først kommes i, når
flødeskummet er kommet i risengrøden. At nogen kan nænne det.
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
| |
Peter W. Bosse (26-03-2009)
| Kommentar Fra : Peter W. Bosse |
Dato : 26-03-09 16:34 |
|
"Kasper Malmberg" <malmberg@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:7812e778-f11d-40b7-ae2e-0dee73a438c0@h20g2000yqj.googlegroups.com...
husblas i fløden til ris'a'la mande ???? er der brug for det ?
det har jeg aldrig hørt om
MVH
Malmberg
Ork jo, .. jeg har engang arbejdet på et cafeteria som hed NørrePop
v/Nørreport Station. Vi lavede ris a la mande i små buttede porcelænskopper.
For at få ris a la manden ud af kopperne måtte der lidt husblas i. Ris a la
manden var på menukortet både sommer og vinter, blev vendt ud på en
dessert tallerken m/kirsebærsauce og stillet i udstillingsmonteren så de
stod høje, flotte og præsentable.
PeterW
| |
|
|