/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Frugt til chokoladefondue
Fra : Heidi


Dato : 24-02-09 18:32

Jeg skal lave chokoladefondue til dessert på lørdag, og har styr på
chokoladen - men hvilken frugt ville i bruge på denne årstid?
Jeg tænker på bananer - og så er jeg egentlig lidt lost med resten, for
de jordbær (som ellers ville være oplagte) man kan få nu, smager jo af
nul og niks. Hvad ville i vælge, hvis der skulle være feks. to slags
frugt mere?
Og kunne man evt. bruge en eller anden slags søde kiks også? (Der skal
også vanilleis til - medmindre det er en dødssynd?)

--
Heidi


 
 
Tove Krieger (24-02-2009)
Kommentar
Fra : Tove Krieger


Dato : 24-02-09 18:58

In news:49a42f08$0$90262$14726298@news.sunsite.dk,
Heidi <nospam@hejdi.dk> typed:
> Jeg skal lave chokoladefondue til dessert på lørdag, og har styr på
> chokoladen - men hvilken frugt ville i bruge på denne årstid?
> Jeg tænker på bananer - og så er jeg egentlig lidt lost med resten,
> for de jordbær (som ellers ville være oplagte) man kan få nu, smager
> jo af nul og niks. Hvad ville i vælge, hvis der skulle være feks. to
> slags frugt mere?
> Og kunne man evt. bruge en eller anden slags søde kiks også? (Der skal
> også vanilleis til - medmindre det er en dødssynd?)

Du kan også med fordel bruge halve udstenede vindruer, æbler, pærer,
kiwifrugt i tern, ananas og fersken. Små lækre kiks er da en god idé, men i
stedet for is ville jeg bruge en blanding af creme fraiche (38 %) og
flødeskum med en smule vanila i, det skal være iskoldt.

Prøv også at komme en smule Grand Marnier i den smeltede chokolade. Det
smager himmelsk.

--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats


Heidi (24-02-2009)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 24-02-09 21:06

Tove Krieger wrote:
>
> Du kan også med fordel bruge halve udstenede vindruer, æbler, pærer,
> kiwifrugt i tern, ananas og fersken. Små lækre kiks er da en god idé,

Ja jeg ved ikke lige hvor min fantasi var siden jeg kun kunne komme i
tanke om bananer - tror det bliver vindruer og ananas sammen med
bananerne

> men i stedet for is ville jeg bruge en blanding af creme fraiche (38
> %) og flødeskum med en smule vanila i, det skal være iskoldt.

Synes du is er for sødt sammen med chokoladen, eller hvorfor vil du
vælge det andet?

> Prøv også at komme en smule Grand Marnier i den smeltede chokolade.
> Det smager himmelsk.

Jeg tror vi foretrækker den rene chokoladesmag - men tak for forslagene
i det hele taget

--
Heidi


Max (24-02-2009)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 24-02-09 21:18

Hej Heidi

> Ja jeg ved ikke lige hvor min fantasi var siden jeg kun kunne komme i
> tanke om bananer - tror det bliver vindruer og ananas sammen med
> bananerne

Jeg ville vælge noget melon istedet for banan. Varm banan og chokolade
er næsten for meget.


--
Mvh Max


Heidi (25-02-2009)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 25-02-09 19:32

Max wrote:
> Hej Heidi
>
>> Ja jeg ved ikke lige hvor min fantasi var siden jeg kun kunne komme i
>> tanke om bananer - tror det bliver vindruer og ananas sammen med
>> bananerne
>
> Jeg ville vælge noget melon istedet for banan. Varm banan og chokolade
> er næsten for meget.

Kan godt være du har ret i at melon vil være mindre vammelt end banan -
dog er bananen ikke varm, det er kun chokoladen

--
Heidi


Max (25-02-2009)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 25-02-09 21:14

Hej Heidi

> Kan godt være du har ret i at melon vil være mindre vammelt end banan
> - dog er bananen ikke varm, det er kun chokoladen

Havde du ikke intensioner om at dyppe banan i varm chokolade ?

--
Mvh Max


Tove Krieger (25-02-2009)
Kommentar
Fra : Tove Krieger


Dato : 25-02-09 21:34

In news:49a5a69b$0$15895$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk,
Max <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> typed:
> Hej Heidi
>
>> Kan godt være du har ret i at melon vil være mindre vammelt end banan
>> - dog er bananen ikke varm, det er kun chokoladen
>
> Havde du ikke intensioner om at dyppe banan i varm chokolade ?

Jeg har altså også den fikse idé, at bananer skal spises uden noget, d.v.s.
helt naturel, eller alternativt i en god frugtsalat. Jeg synes at banan og
varm chokolade lyder meget vammelt. Jeg bryder mig heller ikke om banan kage
og banan is. Bananlikør kan liiiige gå an.

--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats


Max (25-02-2009)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 25-02-09 21:43

Hej Tove

> at banan og varm chokolade lyder meget vammelt. Jeg bryder mig heller
> ikke om banan kage og banan is. Bananlikør kan liiiige gå an.

En banan stegt på grillen, overhældt med lidt cognac eller lignende og
og så god vanilleis til :)

Eller et snit på langs, pålægschokolade ned i den, pakkes i staniol
og begraves i bålet, mums for spejdere :)

--
Mvh Max


Heidi (25-02-2009)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 25-02-09 21:50

Max wrote:
>
> En banan stegt på grillen, overhældt med lidt cognac eller lignende og
> og så god vanilleis til :)

Husk den brune farin!

--
Heidi


Max (25-02-2009)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 25-02-09 22:00

Hej Heidi

>> En banan stegt på grillen, overhældt med lidt cognac eller lignende
>> og og så god vanilleis til :)
>
> Husk den brune farin!

Nej, det gør den netop for sød :)

--
Mvh Max


Trine Kornum Christi~ (26-02-2009)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 26-02-09 11:37

"Heidi" <nospam@hejdi.dk> writes:

> Max wrote:
>>
>> En banan stegt på grillen, overhældt med lidt cognac eller lignende og
>> og så god vanilleis til :)
>
> Husk den brune farin!

Nope, whisky og kanel!

Mvh Trine

--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med fuldt sortiment i de søde Gjøltrolde

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

Tove Krieger (25-02-2009)
Kommentar
Fra : Tove Krieger


Dato : 25-02-09 21:57

In news:49a5ad54$0$15901$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk,
Max <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> typed:
> Hej Tove
>
>> at banan og varm chokolade lyder meget vammelt. Jeg bryder mig heller
>> ikke om banan kage og banan is. Bananlikør kan liiiige gå an.
>
> En banan stegt på grillen, overhældt med lidt cognac eller lignende og
> og så god vanilleis til :)
>
> Eller et snit på langs, pålægschokolade ned i den, pakkes i staniol
> og begraves i bålet, mums for spejdere :)


Hej Max.

Jeg har godt nok ikke prøvet nogen af delene, kun banana split og der er
heller ikke så ringe endda.

--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats


Heidi (25-02-2009)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 25-02-09 21:50

Max wrote:
> Hej Heidi
>
>> Kan godt være du har ret i at melon vil være mindre vammelt end banan
>> - dog er bananen ikke varm, det er kun chokoladen
>
> Havde du ikke intensioner om at dyppe banan i varm chokolade ?

Jo men det når selve bananen da ikke at blive ret varm af

--
Heidi


Peter Knutsen (25-02-2009)
Kommentar
Fra : Peter Knutsen


Dato : 25-02-09 22:30

Heidi wrote:
> Max wrote:
>> Jeg ville vælge noget melon istedet for banan. Varm banan og chokolade
>> er næsten for meget.
>
> Kan godt være du har ret i at melon vil være mindre vammelt end banan -
> dog er bananen ikke varm, det er kun chokoladen

Som frugtbarbar og stor fan af chokolade og/eller søde sager, så synes
jeg ikke at banan og chokolade passer sammen. Hellere noget frugt med
mere smag og lidt syrlighed i. Vel egentlig næste alle andre slags frugt
end netop banan?

--
Peter Knutsen
sagatafl.org

Tove Krieger (24-02-2009)
Kommentar
Fra : Tove Krieger


Dato : 24-02-09 21:30

In news:49a45498$0$90268$14726298@news.sunsite.dk,
Heidi <nospam@hejdi.dk> typed:
>
> Synes du is er for sødt sammen med chokoladen, eller hvorfor vil du
> vælge det andet?

Jeg er "meget" glad for is, men jeg synes at det andet ligesom passer bedre
til frugterne.

--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats


Margrete Johansen (25-02-2009)
Kommentar
Fra : Margrete Johansen


Dato : 25-02-09 21:36


> Jeg skal lave chokoladefondue til dessert på lørdag, og har styr på
> chokoladen - men hvilken frugt ville i bruge på denne årstid?

UHM - chokoladefondue!

Blodappelsiner
Ananas

God appetit - Margrete/ www.smagsuniverset.dk



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408924
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste