Bagmanden skrev:
> "Peter Lauridsen" <plau@vip.cybercity.dk> skrev i meddelelsen
> news:gno9hq$1u32$1@newsbin.cybercity.dk...
>> "Bagmanden" <zillyink@6G9i3Fhotmail.com> skrev i meddelelsen
>> news:499ea974$0$90265$14726298@news.sunsite.dk...
>
>>> Nogen bud?
>>
>> Hvad med dette:
>>
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:31997R2288:DA:HTML
>>
>>
>>
>
>
> Godt bud, pænt tak!
Nøøøj. Jeg kom til at læse det, og må beundre (og måske grine lidt) den
nøjagtighed hvormed juraen kan beskrive krav til hvidløg "og hele
molevitten" omkring dem.
**
III. BESTEMMELSER VEDRØRENDE STØRRELSESSORTERING
Størrelsen bestemmes ved at måle den største diameter i tværsnit.
i) Den mindste diameter fastsættes til 45 mm for hvidløg i klasse
»Ekstra« og 30 mm for hvidløg i klasse I og II.
ii) For hvidløg uden top løst pakket eller i bundter må forskellen i
diameter mellem det mindste og det største hvidløg i samme pakning ikke
overstige:
- 15 mm, såfremt det mindste løgs diameter er under 40 mm
- 20 mm, såfremt det mindste løgs diameter er 40 mm eller derover.
C. Præsentation
Hvidløg skal præsenteres som følger:
i) løst i pakningen med afskåret top, hvor toppen ikke må være længere end:
- 10 cm for friske og halvtørre hvidløg
- 3 cm for tørre hvidløg
ii) i bundter beregnet efter
- enten antallet af hvidløg
- eller nettovægten.
Toppene skal være ensartet afskåret
iii) i fletninger, kun for tørre og halvtørre hvidløg, beregnet efter
- enten antallet af hvidløg, i så fald skal fletningerne indbefatte
mindst seks hvidløg
- eller nettovægten.
Hvidløg i bundter eller fletninger (antal hvidløg eller nettovægt) skal
have samme egenskaber i samme pakning.
Uanset præsentationsformen skal toppene være ensartet afskåret, og det
samme gælder for rødderne på tørre hvidløg i klasse »Ekstra«
**
Herligt :D