/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Römertopf til bagekartofler?
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 31-01-09 18:48

Hej

Jeg sad lige og så i Fakta-reklamen og faldt over en Römertopf til
bagekartofler på side 13. Hvad i himlens navn er ideen i sådan en?
Bliver kartoflerne hurtigere færdig? Hvis ikke, hvad er ideen så i at
skulle varme et kilo ler op?

Mvh Trine

--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med fuldt sortiment i de søde Gjøltrolde

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

 
 
Nygaard \(4330\) (31-01-2009)
Kommentar
Fra : Nygaard \(4330\)


Dato : 31-01-09 21:52

>Hvad i himlens navn er ideen i sådan en?
> Bliver kartoflerne hurtigere færdig? Hvis ikke, hvad er ideen så i at
> skulle varme et kilo ler op?

super saftig steg/kylling eller andet du vælger at stege i den. Også
udemærket til no-knead brød

/tue



Trine Kornum Christi~ (01-02-2009)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 01-02-09 10:59

"Nygaard \(4330\)" <holmnygaard.fjerndette@tiscali.dk> writes:

>>Hvad i himlens navn er ideen i sådan en?
>> Bliver kartoflerne hurtigere færdig? Hvis ikke, hvad er ideen så i at
>> skulle varme et kilo ler op?
>
> super saftig steg/kylling eller andet du vælger at stege i den. Også
> udemærket til no-knead brød

Ja, en "almindelig" Römertopf, omend jeg foretrækker min
støbejernsstegeso. Men det her var en Römertopf specifikt til
bagekartofler.

Mvh Trine

--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med fuldt sortiment i de søde Gjøltrolde

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

Nygaard \(4330\) (01-02-2009)
Kommentar
Fra : Nygaard \(4330\)


Dato : 01-02-09 11:41

> Ja, en "almindelig" Römertopf, omend jeg foretrækker min
> støbejernsstegeso. Men det her var en Römertopf specifikt til
> bagekartofler.


Ok beklager, havde ikke lige tjekket reklamen fra fakta.

/tue



Emil (31-01-2009)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 31-01-09 23:35

Trine Kornum Christiansen wrote:

>Jeg sad lige og så i Fakta-reklamen og faldt over en Römertopf til
>bagekartofler på side 13. Hvad i himlens navn er ideen i sådan en?

Fakta får en meromsætning, og du får en højere elregning.


>Bliver kartoflerne hurtigere færdig? Hvis ikke, hvad er ideen så i at
>skulle varme et kilo ler op?

Det tager meget længere tid at få kartoflerne færdige, da det porøse
ler isolerer mod varmen. Med lidt held og god tid kan de blive
"kogte". Det kræver urimelig lang tid, hvis de skal bages.

En Römertopf skal mættes med vand og bruges i et bål eller på gløder.
Her er fordelen at maden kun bliver kogt, ikke påbrændt.
Hvis man ikke kan styre sin ovn, kan Römertopfen også bruges her som
en nødløsning.
Al anden brug er ren overtro og afgrundsdyb uvidenhed.


m.v.h. Emil

Nygaard \(4330\) (01-02-2009)
Kommentar
Fra : Nygaard \(4330\)


Dato : 01-02-09 11:41

> Al anden brug er ren overtro og afgrundsdyb uvidenhed.

Eller også har man en bageovn i brændeovnen der alligevel er varm, så at
man kan spare elovnen væk. Tag så lige at opfør dig ordentligt hva?

/tue



Steen Jakobsen (01-02-2009)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 01-02-09 11:52


"Emil" <emilsen@nowhere.invalid> skrev i meddelelsen
news:n8h9o4hu3jht78n0k2833ut7jtpio37fsb@4ax.com...
> Trine Kornum Christiansen wrote:
>
>>Jeg sad lige og så i Fakta-reklamen og faldt over en Römertopf til
>>bagekartofler på side 13. Hvad i himlens navn er ideen i sådan en?
>
> Fakta får en meromsætning, og du får en højere elregning.
>
>
>>Bliver kartoflerne hurtigere færdig? Hvis ikke, hvad er ideen så i at
>>skulle varme et kilo ler op?
>
> Det tager meget længere tid at få kartoflerne færdige, da det porøse
> ler isolerer mod varmen. Med lidt held og god tid kan de blive
> "kogte". Det kræver urimelig lang tid, hvis de skal bages.
>
> En Römertopf skal mættes med vand og bruges i et bål eller på gløder.
> Her er fordelen at maden kun bliver kogt, ikke påbrændt.
> Hvis man ikke kan styre sin ovn, kan Römertopfen også bruges her som
> en nødløsning.
> Al anden brug er ren overtro og afgrundsdyb uvidenhed.

Nemlig!
Jeg laver ofte osso buco og har også prøvet nogen gange i stegeso i
forventning om at det skulle blive bedre.
Det gør det ikke, det bliver bedst i en stegegryde eller sautérpande men
låg.

Steen.


Marianne (01-02-2009)
Kommentar
Fra : Marianne


Dato : 01-02-09 23:25


> Jeg laver ofte osso buco og har også prøvet nogen gange i stegeso i
> forventning om at det skulle blive bedre.

Har også prøvet Osso Buco i stegeso - hos mig bliver den superb - intet
mindre!

mvh
Marianne



Padre (01-02-2009)
Kommentar
Fra : Padre


Dato : 01-02-09 12:55

"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> wrote in message
news:uljsrgyes.fsf@trinekc.dk...

> Bliver kartoflerne hurtigere færdig? Hvis ikke, hvad er ideen så i at
> skulle varme et kilo ler op?

Godt spørgsmål. Det eneste jeg kan komme på er, at den beyder, at man kan
komme kartoflerne i ovenen uden at de tager smag fra andet, man har i ovnen
samtidig, som fx en lammekølle. Noget andet er, at hvis jeg skulle lave
bagekartofler i en lerkokotte, så ville jeg eksperimentere med ikke at fugte
den først, så kartoflerne netop bliver bagt og ikke kogt.


--
Padre



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177549
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408820
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste