Der findes flere typer stegepander og de bruges til forskellige
formål. Man skal gøre sig klart hvad man skal bruge sin pande til. Det
er fint at have en slip let og en jernpande. Stegepander med slip let
belægning bruges til stege noget på som let brænder på eller som ikke
skal have høj varme (f.eks. røræg). Grunden er, at slip let har
begrænset levetid. Le Creuset har dog lavet en ny serie i rustfrit
stål med slip let belægning. Der er 10 års garanti på og de er
virkelig gode men heller ikke billige. Hvis man køber en Slip let
pande er det vigtigt, at sikre sig at den er lavet af et materiale der
leder varmen godt. Det gør stål ikke, men aluminium er en god
varmekilde. Derfor taler nogen producenter om sandwichstål. Det
betyder stål inderst og yderst og en kerne af aluminium. På den måde
får man også kapslet aluminiumet inde så det hverken gør skade i
opvaskemaskinen eller i kroppen
Jernpander som fås både som støbejern og pladejern kan i en god
kvalitet, tåle hvad som helst. Jern er, sammen med aluminium og
kobber, en af de bedste varmeledere. Hvis maden brænder på, på en
jernpande vil det stort set altid være tale om, at der bruges for høj
varme - skru ned. På mit komfur, som går op til 9 steges der aldrig
frikadeller eller kyllingebryst på mere end 6 på støbejernspanden og
det går aldrig galt. Jernpander vaskes af med varmt vand og fælles for
ALLE stegepander er, at de varmes op ved middel varme. Derefter kan de
skrues op til hvad der er behov for. venlig hilsen Aegir.