On Sun, 25 Jan 2009 11:25:13 +0100, "sjp" <stigpedersen
notvalid@hotmail.com> wrote:
>Jeg skal stege en flæskesteg i dag. Jeg fandt et stegetermometer i skuffen
>som jeg vil prøve at benytte.
>et gammeldags et, uden elektronik.
>Men centrumstemperaturen svinger meget alt efter hvad opskrift man læser,
>65, 70 eller 80 grader.
>Jeg vil bare have en steg der er gennemstegt uden at være tør.
>
>Hvad temp. svarer til dette ønske
Jeg er lidt sent ude med input, beklager -- men flæskesteg kan jo
spises mere end en gang årligt, så:
67-72 grader vil jeg mene.
Jeg foretrækker flæskesteg, hvis den er skåret af filet, en anelse
rose, men har stor forståelse for andres præferencer. Så jeg plejer at
lande på 62-68 grader.
Mit sidst beskrevne flæskestegseksperiment bød på sprød svær og
saftigt kød vha. intervalstegning. Det kunne du overveje til næste
gang.
"Flæskestegen fik 4 intervaller af forskellig længde (mellem 15 og 30
minutter) ved forskellig temperatur mellem 120 og 230 grader.
Hvileperioderne mellem intervallerne foregik i fri luft (ikke
indpakket i staniol). Jeg brugte ikke stegetermometer, men vil skyde
på, at centrumtemperaturen var omkring 65 grader. Det inderste var
mørt, saftigt og lækkert, og sværen var som den skal være på en
traditionel flæskesteg -- sprød."
Mere her:
http://www.bergholt.net/flaeskesteg_sproed_svaer_rodfrugter.html
---
Kasper Bergholt
Graillot 2007 hjemkommet --
http://kasperbergholt.blogspot.com/2009/02/graillot-2007-hjemkommet-crozes.html