"FRED THIESEN" <FRED-THI@ONLINE.NO> skrev i en meddelelse
news:b4ednUOgJOSyIeTU4p2dnAA@telenor.com...
>
> "Margrete Johansen" <mamajohsFJERN@worldonline.dk> skrev i melding
> news:49798de4$0$56774$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>>
>> Min søn fortalte igår, at der på buffetten i hans firmafrokoststue havde
>> været "torskeloins" - vi fnisede begge over denne underlige og
>> uvedkommede sammenblanding af begreberne. Men nu er jeg da kommet i
>> tvivl: Kan man virkelig mene at der er et stykke på torsken der er
>> lændestykket og hvad ville det i så fald svare til på en ko?
>>
>> Margrete -
www.smagsuniverset.dk
>
> Igen fra det norske..
>
> Jeg mener det er rygstykket/fileten ned til midt på torskesidens første
> afsats - der hvor tværbenene sidder (mærkelig beskrivelse)
>
> Nu er køer og torsk jo en smule forskellige, men skulle man sammenligne
> med et stykke fra koen må det vel nærmest blive det vi på norsk kalder
> ytrefilet - på svensk ryggbiff - på dansk husker jeg ikke længre (efter 50
> år her i landet) - Filèt måske?
>
> mvh
>
> FredT
>
Det hedder kabliau hos fiskehandleren.
Mvh Ole