Steen Jakobsen wrote:
> "Carsten Finn Rasmussen" <cfr@c.invalid> skrev i meddelelsen
> news:496e1452$0$56787$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>> Hej NG
>> Som subj. antyder, har jeg en meget begrænset husholdning
>> Da økonomien også er begrænset, går det meget op i fryseegnede
>> 'simreretter' og billige udskæringer. Det er sådan set fint nok. Mine
>> smagsløg er til 'gammeldags' simreretter, men ind imellem er jeg lidt
>> 'misundelig' på de kulinariske oplevelser der beskrives her i
>> gruppen. Enten er råvaren for dyr til mit budget, eller også er
>> mængden for stor til at blive fortæret ved et
>
> Jeg har lidt svært ved at hvad forskellen er på mad til én og mad til
> 2 eller flere. Jeg har boet alene fra jeg var 18 til 40 og jeg
> har altid lavet god mad til mig selv ligesom jeg stadig gør.
> Jeg lavede og laver stadig ofte mad til 2 dage og der da flrére
> eksempler end det er rimeligt at opliste her, men nogen få stykker:
> Gullyash+suppe, grønkålssuppe, chilli con carne, gule ærter, kødsovs
> til spagetti, ja man kan blive ved på den måde med supper og
> gryderetter. Der er jo heller ikke noget i vejen for at stege en
> kotelet eller en karbonade og få en flaske billig Chilensk rødvin til
> hvis man ikke er for fin til den slags.
>
> Steen.
Hej Steen
Du har netop givet en meget fin beskrivelse af, hvordan jeg lever til
hverdag
Det er jo sådan jeg gør..... Laver fryseegnet mad til flere dage og fryser
overskuddet ned i portioner.
Men du overså spørgsmålet:
"Hvad gør i andre for at pynte på den 'daglige trummerum'?
Hvilke 'tryllemedier' har i (køle)skabet der kan forvandle 'kedelige rester'
til et supermåltid?
(Husk at pris og anvendelseshyppighed er et vigtigt parameter) "
Jeg 'beklager' mig bestemt ikke over at det er kedeligt at lave mad til een
person. Jeg søger blot efter ideer til variation af 'resterne'. Een af
ulemperne ved at lave f.eks gryderetter i større portioner og fryse ned i
dagportioner er, at man er nødt til at krydre 'rimeligt neutralt
(salt,peber,sukker osv.) da man ikke ved hvad tilbehøret vil være på
serveringstidspunktet. Det jeg efterlyser er mere: Hvordan forvandler jeg en
nedfrosset gryderet + kartoffelmos fra i går til 'noget lækkert i ovnen',
der ikke nødvendigvis smager som den dag da gryderetten blev fremstillet.
Det bedste bud indtil videre har været: "Ost på og ind i ovnen"
De jævnlige rester fra koteletter m.v. er ikke noget problem, da de
indpakket i passende portioner og nedfrosset indgår som det 'daglige pålæg'.
'Problemerne' omkring en lille husholdning går nok mere på tilbehøret end på
køddelen. I sommerperioden synes jeg f.eks det kan være vanskeligt at
tilberede en frisk og spændende salat til en rimelig pris. Enten ender du op
med en masse friske ingredienser (der efter en uge i køleskabet ikke er så
friske mere) eller også må man købe nogle af de færdigblandinger der koster
en 'bondegård' :-/ Noget så simpelt som kartofler kan selv nu være et
problem. Rimelige priser kræver indkøb af 2-5 kg, og jeg kan sagtens få
problemer med at få dem anvendt før de begynder at spire.
--
Carsten (3600)
HELD... er noget der indtræffer når grundig forberedelse mødes med en
gunstig lejlighed...
www.st-roerbaek.dk www.kokkeriet.info
begin 666 wink.gif
M1TE&.#EA#P`/`+,``````+^_O___````````````````````````````````
M`````````````````````"'Y! $```$`+ `````/``\```0T,$@):ITX5,'Y
MQ4 G>E,XC@`EF.MJIJSEQ>PI;C9:YZYGOQK?C12<R8C%7P;7^60TEA0F`@`[
`
end