"Kent Oldhøj" <oldhoj@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:Xns9B91A2F3980Ekentoldhoj@oldhoj.dk...
> "Aksel Pedersen" <akselp@hotmail.com> wrote in
> news:5287c$496a62c7$551828b3$17098@news.arrownet.dk:
>
>> Jeg erindrer endnu tydeligt, dengang man stadig kunne købe virkelig
>> lækker fyldt chokolade.
>
> Det kan man skam stadig. Dels findes der faktisk stadig små forretninger
> hvor man selv laver de fyldte stykker i hånden, dels findes der
> fabrikanter der leverer en uovertruffen kvalitet også i æsker.
>
> De fleste kender Valrhona for deres kvalitets chokolade, men de laver
> faktisk også fremragende fyldte praliner. Og gudskelov er de lidt
> eksperimenterende, så der kommer noget nyt og anderledes ind imellem.
>
> Jeg er type 2 diabetiker og kan derfor dårligt tillade mig voldsomme
> sukkermængder. Derfor er jeg nok lidt mere bevidst om hvad jeg putter i
> munden end de fleste. Og Valrhona er altså ypperlig kvalitet.
>
> Endelig må man også nævne Rasmus Bo Bojesens chokolader, der kan fås
> enten direkte fra kilden (
http://www.bojesen.dk/CHOKOLADE.6.aspx) eller i
> Irma. Her er mit kendskab dog (endnu) begrænset, mest fordi jeg har
> lettere adgang til Valrhona, og SÅ meget chokolade spiser jeg heller
> ikke. Men det jeg har smagt var fortrinligt, og dejligt anderledes.
> Bojesen fremstiller selv sin egen råchokolade, og det kan smages.
>
>> Hvis man har smag for kvalitet, skal man ikke vælge æsker, med
>> maskinfremstillet fyldt chokolade
>
> Anton Berg, Lindt, Toms og andre masseproducenter falmer helt klart ved
> siden af håndværk. Men selvom chokolader maskinfremstilles, så kan de
> sagtens leve op til kvalitet i valg af råvarer og smagssammensætning. Jeg
> lever ihvertfald fint med Valrhona
Du MÅ prøve ihvertfald Bojesens
> chokolader.
>
Hej Kent!
Jeg må blankt erkende, at jeg ikke kender de mærker, du nævner. Jeg vil
forsøge med Bojesens.
Men jeg er på forhånd lidt skeptisk. Varer, der er lagret nogle uger kan
umuligt smage som det frisk fremstillede. Det vil svare til - undskyld
overdrivelsen - at man smager opvarmet kaffe fra igår!
Mvh
Aksel