/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
frosne kartofler og gullerødder?
Fra : Anders T. Nielsen


Dato : 04-01-09 22:56

Hej

Vi har været væk i en lille uges tid og havde ikke lige husket på at det
ville blive frost om natten.

Vores kartofler og gullerødder står normalt på altanen i en flamingokasse.

Vi har lige taget kassen ind og alt er meget koldt, men ikke frossent,
men de har jo nok - på trods af flamingokassen - været udsat for frost i
løbet af de sidste par nætter.

Skal disse grøntsager kasseres, eller er der intet i vejen for at spise
dem alligevel?

Mvh
Anders

 
 
Kirsten Marker (04-01-2009)
Kommentar
Fra : Kirsten Marker


Dato : 04-01-09 23:23

Vent dog med at se om jeres kartofler og gulerødder har taget skade af
frosten; jeg er ligeledes blevet overrasket af frosten med alle mine æbler,
tog dem ind her i eftermiddags og de er heldigvis helt ok, til trods for jeg
kun havde et tæppe over kasserne;
i vil overhovedet ikke være i tvivl hvis jeres kartofler og gulerødder har
taget skade af frosten, så bliver de efter endt optøning helt bløde,
smattede og ganske uspiselige.

mvh/kirsten
o.
"Anders T. Nielsen" <anders2000toxvaerd@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:4961306a$0$90272$14726298@news.sunsite.dk...
> Hej
>
> Vi har været væk i en lille uges tid og havde ikke lige husket på at det
> ville blive frost om natten.
>
> Vores kartofler og gullerødder står normalt på altanen i en flamingokasse.
>
> Vi har lige taget kassen ind og alt er meget koldt, men ikke frossent, men
> de har jo nok - på trods af flamingokassen - været udsat for frost i løbet
> af de sidste par nætter.
>
> Skal disse grøntsager kasseres, eller er der intet i vejen for at spise
> dem alligevel?
>
> Mvh
> Anders



Anders T. Nielsen (04-01-2009)
Kommentar
Fra : Anders T. Nielsen


Dato : 04-01-09 23:47

Kirsten Marker skrev:

> i vil overhovedet ikke være i tvivl hvis jeres kartofler og gulerødder har
> taget skade af frosten, så bliver de efter endt optøning helt bløde,
> smattede og ganske uspiselige.

Tak!
Så har de ikke taget skade, for vi kan mærke på dem at de pt ikke er
frosne, men tilgengæld er de stadig faste:)

Tak for hjælpen:)

Ivar (05-01-2009)
Kommentar
Fra : Ivar


Dato : 05-01-09 20:03

Anders T. Nielsen skrev:

> Skal disse grøntsager kasseres, eller er der intet i vejen for at spise dem
> alligevel?

Der er intet i vejen for at spise dem. Frosne rodfrugter kan
man købe i butikkerne
Hvis de har været frosset, kan de efter nogle dage ændre smag.
Kartoflerne bliver søde.


Ivar Magnusson

--
Træt af Outlook Express? Prøv dog noget nyt !!!
MesNews er lige til at gå til.
http://LexInfo.dk/MesNews/



Emil (06-01-2009)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 06-01-09 02:38

"Anders T. Nielsen" wrote:

>Vi har lige taget kassen ind og alt er meget koldt, men ikke frossent,
>men de har jo nok - på trods af flamingokassen - været udsat for frost i
>løbet af de sidste par nætter.

Det har de nok ikke. Rodfrugterne lever stadig, og har ved deres
livsfunktioner udviklet varme, ligesom du selv gør. Derfor har der
ikke været frost inde i flamingokassen.


>Skal disse grøntsager kasseres, eller er der intet i vejen for at spise
>dem alligevel?

Spis dem blot. Der skal meget hård frost til, før temperaturen i en
flamingokasse med rodfrugter kommer under et par grader.
Skulle det ske, danner rodfrugterne en slags kølevædske, glucose, som
forhindrer cellesprængninger og rodfrugternes død.
Det medfører så, at smagen ændres i sødlig retning. Men så skal
temperaturen uden for flamingokassen være under 10 minusgrader i flere
døgn.

Har kartoflerne antaget en sødlig smag, kan der kompenseres ved at
tilsætte en syre (sur/sød er velsmagende) i kogevandet, normalt bruges
lidt eddike, gerne fra syltede asier eller agurker, da de ofte
tilfører andre ønskede smagsstoffer.
Man vil næppe bemærke den øgede sødme fra gulerødder; men ellers samme
fremgangsmåde.

Dybfrysning af rodfrugter kan godt lade sig gøre (blancering) uden
væsentlige skader: men det er et helt andet spørgsmål.


m.v.h. Emil

Anders T. Nielsen (08-01-2009)
Kommentar
Fra : Anders T. Nielsen


Dato : 08-01-09 22:10

Tak for alle svarene:)

Nu er der efterhånden gået et stykke tid og alle kartofler og
gullerødder er spist - og jeg lever endnu, så I havde ret;)

Mvh
Anders

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408924
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste