/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Nytårsmenuen - resultat?
Fra : Kim Jensen


Dato : 01-01-09 13:22

Hej!

Da tråden om nytårsmenuer i mine øjne bar en del præg af "måske"'er
"o.lign.", "sikkert" osv. synes jeg det kunne være sjovt at høre om,
hvad der rent faktisk blev serveret.

Særlige successer? Nødløsninger? Fiaskoer?


Da vi kun var to (undertegnede og kæresten) havde jeg fin tid til at
nusse i køkkenet så her gik alt stort set efter planen - dog bortset
fra, at mit forsøg på at lave "pommes duchesse" (inspireret af anden
tråd) ikke rigtig lykkedes. De "blattede" bare helt ud - jeg har nok
fået lavet min mos for tynd!?

Anyway, således kom det til at se ud:
http://www.voresmadplan.dk/nytårsmenu2008-2009


Godt nytår til alle!

--
mvh Kim Jensen
blog.werx @ http://kim.litewerx.dk
Port80.biz // ColorExplorer.com // LiteWerx.dk

 
 
kim rasmussen (01-01-2009)
Kommentar
Fra : kim rasmussen


Dato : 01-01-09 14:00


"Kim Jensen" <kim@_NOSPAM_litewerx.dk> skrev i en meddelelse
news:495cb58b$0$15895$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej!
>
> Da tråden om nytårsmenuer i mine øjne bar en del præg af "måske"'er
> "o.lign.", "sikkert" osv. synes jeg det kunne være sjovt at høre om, hvad
> der rent faktisk blev serveret.

Hej og godt nytår

Forret : Lakseroulade med lakserogn på bund af sprød salat.
Hovedret : Kalvetyndstegsfilet fra Schakenbor, med tyttebærcreme . små
bagte kartofler ,pastinakker ,champignon ,skalotteløg ,hele fed hvidløg
(mange )gulerødder og forårsløg og så bagte coktailtomater ,det hele krydret
med friske krydderurter fra haven.
hjemmelavet peber sauce .
Desserten sprang vi over .
Men der var hjemmelavet guargomole ,små chilier fyldt med ost og chips
,hjemmelavede romkugler og guf og hjemmelavet kransekage kl. 12. og
champagne.


Hilsen Kim



Kim Jensen (01-01-2009)
Kommentar
Fra : Kim Jensen


Dato : 01-01-09 14:04

> Hej og godt nytår
> ...
> hjemmelavet peber sauce .

Har du en opskrift/metode du vil dele? (Jeg har fået serveret pebersauce
flere gange men aldrig prøvet at lave det selv ...)


--
mvh Kim Jensen
blog.werx @ http://kim.litewerx.dk
Port80.biz // ColorExplorer.com // LiteWerx.dk

kim rasmussen (01-01-2009)
Kommentar
Fra : kim rasmussen


Dato : 01-01-09 20:21


"Kim Jensen" <kim@_NOSPAM_litewerx.dk> skrev i en meddelelse
news:495cbf66$0$15886$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>> Hej og godt nytår
>> ...
>> hjemmelavet peber sauce .
>
> Har du en opskrift/metode du vil dele? (Jeg har fået serveret pebersauce
> flere gange men aldrig prøvet at lave det selv ...)


Hej selvfølgelig har jeg det og Godt Nytår


30 gram hele grønne peberkorn,afdryppede
1 dl. cognac
3 dl. God okse eller kalvebouilon
1 dl. piskefløde


Peberkornene kommes i en tykbundet gryde.
De tørres ved meget lav varme,peberen skal kun tørres ikke ristes.
Knus kornene let med grydeskeen.
Hæld cognac i og skru op for varmen,
kog til cognacen er næsten væk,
tilsæt derefter bouilonnen og kog videre i ca 5 minutter,
til væden er kogt ind med ca 1/4 .
Tilsæt fløden og lad saucen simre til cremet konsistens.
Smag til med salt og evt.ekstra peber.
peberkornene kan kommes i til sidst ,så bliver saucen mildere
Serveres til en god bøf eller hvad man syntes det passer til.

Hilsen Kim



Max (01-01-2009)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 01-01-09 14:22

Hej Kim

> Da tråden om nytårsmenuer i mine øjne bar en del præg af "måske"'er
> "o.lign.", "sikkert" osv. synes jeg det kunne være sjovt at høre om,
> hvad der rent faktisk blev serveret.

Min søn blev 18 her mellem jul og nytår, så han fik lov til at holde
en mindre fødselsdagsfest for nogle kammerater nytårsaften.

Han havde frabedt sig forret, så de fik agurke- og gullerodsstænger
med to slags dip istedet (stor suces)

Til hovedret kom der 2,5 kg. oksefilet i ovnen ved 200 grader til
den var omkring 50 garder i kernen, ud med den og staniol over
og et par viskestykker over.

Serveres i tynde skiver med Røstikartofler, salat, flutes, rødvins- og
bernaessovs.

Til dessert serveres Pære Belle Helene.

Drengene forlader bordet meget mætte og tilfredse.

--
Mvh Max


Heidi (01-01-2009)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 01-01-09 14:30

"Kim Jensen" <kim@_NOSPAM_litewerx.dk> skrev i meddelelsen
news:495cb58b$0$15895$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej!
>
> Da tråden om nytårsmenuer i mine øjne bar en del præg af "måske"'er
> "o.lign.", "sikkert" osv. synes jeg det kunne være sjovt at høre om,
> hvad der rent faktisk blev serveret.

Menuen som jeg havde forudsagt i tråden:

>Forret:
>Har nogle krebsehaler i fryseren, som kommer i en creme fraiche
>dressing med noget chipotle, lidt forårsløg og hvad jeg ellers lige
>finder på. Lidt ristet flute dertil.

Resultat:
Jeg har vist ikke fået krebsehaler før, så jeg ved ikke om det er
normalt, men jeg synes ikke de smagte af noget som helst i sig selv -
men det hjalp dog med dressingen - og brødet var godt
Tror dog jeg vælger rejer en anden gang.

>Hovedret:
>Gæsterne køber, og steger, nogle gode bøffer og kommer med en bearnaise
>sovs - vi laver hasselback kartofler og haricot verts i baconsvøb.

Resultat:
Gæsterne havde købt nogle rigtig gode oksemørbradsbøffer - bearnaisen
var fra Jensens og ikke lige den bedste jeg har smagt.
Hasselbackkartoflerne og baconsvøbte bønner var som det skulle være.

>Dessert:
>Jeg laver creme brulee med min nye gasbrænder - og fandt desuden en
>opskrift på en flødechokoladesorbet, som kunne serveres til creme
>brulee, så den er jeg i gang med at lave nu - og så kommer der nok lidt
>friske bær på også.

Resultat:
Creme bruleen blev god - omend jeg var ved at frygte at den slet ikke
ville stivne i ovnen, men den fik 20 minutter ekstra, og så gik det
alligevel.
Chokoladesorbeten var ikke noget stort hit efter mandens mening og kunne
efter min mening også sagtens have været undværet - men så har jeg
prøvet det.
Bærene blev til friske brombær og blåbær, og granatæblekerner - jeg
synes det passede fint til. Og i dag skal vi have resterne vi ikke kunne
spise i går

>Senere skal vi smovse i tre slags tortillachips og drikke
>margerita-sjask, lavet med Finest Call margerita-mix, tequila og
>danskvand - hvis vi kan spise natmad så er der hotdogs med både røde og
>brune pølser, og naboen har selv bagt kransekagekonfekt - og så har vi
>en falske Verdi Spumante til - velbekomme og bøvs! Tror jeg skal på kur
>efter nytår....

Resultat:
Natmaden droppede vi og tager til gengæld pølserne til aftensmad i dag,
sammen med creme brulee resterne - i fællesskab med naboerne - ellers
holdt det andet vist stik.

> Godt nytår til alle!

I lige måde

--
Heidi


Jeppe Vestergaard (01-01-2009)
Kommentar
Fra : Jeppe Vestergaard


Dato : 01-01-09 15:24

> Da tråden om nytårsmenuer i mine øjne bar en del præg af "måske"'er
> "o.lign.", "sikkert" osv. synes jeg det kunne være sjovt at høre om, hvad
> der rent faktisk blev serveret.

Vores menu kan læses i den anden tråd. Næsten alt gik som planlagt. Den
rejemousse jeg lavede blev alt for hvidvins-domineret, så den endte jeg med
at kassere. Den blev derfor skiftet ud med brød med citronolie og krydderi,
som blev grillet i ovnen, og fik normal gravad laks ovenpå. Det blev så
serveret sammen med lakserouladen og de marinerede tigerrejer. Tigerrejerne
besluttede vi at servere på en guacamole, hvilket også blev et hit.

Alt i alt gik det perfekt - og kun kødet skulle serveres varmt, så vi skulle
ikke stå ret meget i køkkenet i løbet af aftenen, hvilket var super-rart.

--
Jeppe Vestergaard, Roskilde



Ditte (01-01-2009)
Kommentar
Fra : Ditte


Dato : 01-01-09 15:31

>
> Anyway, således kom det til at se ud:
> http://www.voresmadplan.dk/nytårsmenu2008-2009
>
>
> Godt nytår til alle!

Hej og godt nytår

Må jeg bede om din opskrift på desserten?

Venlig hilsen Ditte



Kim Jensen (01-01-2009)
Kommentar
Fra : Kim Jensen


Dato : 01-01-09 16:59

Ditte wrote:
>> Anyway, således kom det til at se ud:
>> http://www.voresmadplan.dk/nytårsmenu2008-2009
> Må jeg bede om din opskrift på desserten?

Både brownierne og chokoladesaucen blev taget fra en bog om Chokolade
jeg fik i julegave ("Fristelser af chokolade").


Black Russian Brownies:
* 120 g mørk chokolade smeltes sammen med 100 g smør og 4-5 knuste
peberkorn, afkøles let
* 4 æg piskes meget luftige med 250 g sukker og 1 tsk vaniliesukker
* 3 spsk Kahlua og 2 spsk vodka piskes i æggemassen
* 1/4 tsk bagepulver og 170 g mel sigtes og vendes i
ægge/chokoladeblandingen
* Hakkede valnødder og hakket hvid chokolade vendes i massen

Bages i en smurt form, ca. 20x20 cm i 20-25 minutter.


Cremen på toppen lavede jeg bare ved at blande mascarpone med Kahlua
(lidt efter lidt, da det er svært at blande hvis der kommes for meget
Kahlua i af gangen).


Chocolate Fudge Sauce:
* 50 g mørk chokolade smeltes sammen med 2 spsk. smør og 4 spsk. mælk
* Ca. 100 g brun farin og 2 spsk. mørk sirup røres i
* Koger ca. 5 minutter

Ren nydelse!


--
mvh Kim Jensen
blog.werx @ http://kim.litewerx.dk
Port80.biz // ColorExplorer.com // LiteWerx.dk

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177549
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408820
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste