On Tue, 30 Dec 2008 17:05:48 +0100, Pipeline
<ng4FJERNDETTE@OGDETTEodeu.dk> wrote:
>Har købt en krondyrsmørbrad til i morgen.
>Den skal omvikles med en kyllingefars og butterdej. Men hvor længe skal
>den have i ovnen? Lignende opskrifter med svinemørbrad, siger omkring 45
>min. ved 200 grader. Er det det samme for et krondyr?
>Hvis jeg smider et termometer ind i dyret, hvor varmt skal det så være
>når det er færdigt?
>Mvh
>Pipeline
Jeg har tidligere eksperimenteret med indbagt/farseret mørbrad (af
hjort), og nåede frem til at en kernetemperatur på 55-60 grader var
passende til min smag (rødt). Det synes jeg, vildt skal være. Men jeg
ved, det er en smagssag.
45 minutter ved 200 grader lyder som lang tid i mine øre -- medmindre
der er tale om et meget tykt lag kyllingefars og dobbeltbutterdej.
Overvej evt. at lave farsen af gråand -- el. perlehøne isf. kylling.
Mit eksperiment med hjortemørbrad kan der læses mere om her:
http://www.bergholt.net/hjortemoerbrad_med_to_lag_fars_skorzonerroedder_marv_pastinak_foiegras_og_roedvinssauce.html
---
Mvh.
Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (Senest - Domaine Sainte Anne - Saint Gervais
- 2005)