"Vittrup" <FJERNvittrup@audio-link.dk> wrote in message
news:4959308c$0$15899$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Nytårs aften skal vi have lidt forskelligt til stegebuffet - men mangler
> idéer til spændende kartoffelretter. Bagte, kogte, fritter og
> flødekartofler synes vi er for oplagte...
>
> Forslag?
Pommes de terre Champs Élysée - kartofler snittes i tændstikker, vaskes godt
og tørres.
Tag en tykbundet og -sidet rund metalform på omrent 18 cm. diameter og 8 cm
høj, læg et stykke bagepapir i bunden og læg tændtikkerne lagvis. Lagene
vædes med klaret smør og saltes og pebres. Læg låg på og bag ved ikke for
høj varme. Tilsæt løbende klaret smør under bagningen. Det skal blive til en
fast kage, som er gyldenbrun udenpå og blød indeni.
Det er ikke slankemad
Det er næsten det samme som pommes de terre Anna (Kims forslag) men i pommes
Anna er kartoflerne skivet.
Hvis du blander trøffelskiver i pommes de terre Champs-Élysées, hedder det
Pommes de terre Gourmands
Alt sammen iflg. Ali Bab.
--
Padre