/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Nytårslaks
Fra : Martin Bak


Dato : 28-12-08 18:40

Jeg er jo priviligeret som bornholmer, så i dag har jeg fået en friskfanget
laks på 3,5 kg. leveret ved døren, og måtte betale den svimlende sum af 100
kr.

Den skal spises nytårsaften, så jeg har jo været nødt til at fryse den ned.

Ideer og gode forslag efterlyses til tilberedningen?

--
Martin
www.martinbak.dk/



 
 
Trine Kornum Christi~ (28-12-2008)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 28-12-08 19:17

"Martin Bak" <fornavn@fornavnefternavn.dk> writes:

> Jeg er jo priviligeret som bornholmer, så i dag har jeg fået en friskfanget
> laks på 3,5 kg. leveret ved døren, og måtte betale den svimlende sum af 100
> kr.

Ikke dårligt!

> Ideer og gode forslag efterlyses til tilberedningen?

Vi har også ofte spist laks nytårsaften.

Rens laksen og salt den lidt. Pak den ind i staniol og så i ovnen.
Jeg ved ikke hvor længe en så stor laks skal have.

Serveres med aspargeskartofler, hollandaisesovs og hjemmelavet
agurkesalat.

Nemt, hurtigt og meget lækkert.

Mvh Trine

--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med fuldt sortiment i de søde Gjøltrolde

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

Max (28-12-2008)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 28-12-08 19:36

Hej Martin

> Den skal spises nytårsaften, så jeg har jo været nødt til at fryse
> den ned.

Du nåede så lige at ødelægge den, de tre dage på køl til
nytårsaften er ikke noget problem for frisk fisk. Men fryseren
ødelægger alt fisk omgående.

--
Mvh Max


Trine Kornum Christi~ (28-12-2008)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 28-12-08 19:38

"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> writes:

> Du nåede så lige at ødelægge den, de tre dage på køl til
> nytårsaften er ikke noget problem for frisk fisk. Men fryseren
> ødelægger alt fisk omgående.

Jeg foretrækker en frossen fisk frem for en halvfordærvet fisk.

Mvh Trine

--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med fuldt sortiment i de søde Gjøltrolde

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

Max (28-12-2008)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 28-12-08 19:52

Hej Trine

> Jeg foretrækker en frossen fisk frem for en halvfordærvet fisk.

En friskfanget torsk klare fint 14 dage på is, sild klare 10 dage,
så de 3 dage er intet problem. Hvis du køber frossen fisk i
supermarkedet, ja hvor lang tid tror du så der ofte går fra
at fisken hives op af vandet til den ligger frosset i æsken ?

--
Mvh Max


Gert Krabsen (28-12-2008)
Kommentar
Fra : Gert Krabsen


Dato : 28-12-08 20:27

Max skrev:
> Hej Trine
>
>> Jeg foretrækker en frossen fisk frem for en halvfordærvet fisk.
>
> En friskfanget torsk klare fint 14 dage på is, sild klare 10 dage,
> så de 3 dage er intet problem. Hvis du køber frossen fisk i
> supermarkedet, ja hvor lang tid tror du så der ofte går fra
> at fisken hives op af vandet til den ligger frosset i æsken ?

Formentlig ganske få timer, idet den ofte bliver renset og pakket om
bord

Pernille Højgaard (28-12-2008)
Kommentar
Fra : Pernille Højgaard


Dato : 28-12-08 19:40


"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:4957c718$0$15886$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> Du nåede så lige at ødelægge den, de tre dage på køl til
> nytårsaften er ikke noget problem for frisk fisk. Men fryseren
> ødelægger alt fisk omgående.
>
Hvad så med den fisk, der bruges til sushi på danske restauranter?

VH Pernille



Max (28-12-2008)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 28-12-08 19:52

Hej Pernille

> Hvad så med den fisk, der bruges til sushi på danske restauranter?

Er det ikke kattemad ?

--
Mvh Max


Martin Bak (28-12-2008)
Kommentar
Fra : Martin Bak


Dato : 28-12-08 19:40


"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:4957c718$0$15886$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej Martin
>
>> Den skal spises nytårsaften, så jeg har jo været nødt til at fryse
>> den ned.
>
> Du nåede så lige at ødelægge den, de tre dage på køl til
> nytårsaften er ikke noget problem for frisk fisk. Men fryseren
> ødelægger alt fisk omgående.
>
>
Jeg er godt klar over, at fryseren ikke er god for fisk, men jeg vil
alligevel ikke gemme den i køleskabet i 3 dage.

--
Martin
www.martinbak.dk/



jos (28-12-2008)
Kommentar
Fra : jos


Dato : 28-12-08 20:24

Martin Bak wrote:
> "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
> news:4957c718$0$15886$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>> Hej Martin
>>
>>> Den skal spises nytårsaften, så jeg har jo været nødt til at fryse
>>> den ned.
>>
>> Du nåede så lige at ødelægge den, de tre dage på køl til
>> nytårsaften er ikke noget problem for frisk fisk. Men fryseren
>> ødelægger alt fisk omgående.
Ikke enig!
At friskfanget er optimalt kan vi ikke blive uenige om, men en frisk fisk
som hurtigt bliver frosset ned, pakket så den ikke udtørrer tager ikke skade
af processen
Dette tilrådes endda af folk der har forstand på de snyltere som findes i en
del fisk idag.

> Jeg er godt klar over, at fryseren ikke er god for fisk, men jeg vil
> alligevel ikke gemme den i køleskabet i 3 dage.
En frisk fisk holder fint 3-5 dage på køl, dvs max 5-6 grader.

finn



Henrik (28-12-2008)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 28-12-08 21:37

Der er forskel på køleskabstemperatur og en opbevaringstemperatur svarende
til smeltende is, altså 0 grader. Opbevares fisken korrekt, så den ikke
udtørrer og holdes køligt er de fordærvende bakterier. 3 dage burde ikke
være et problem, men hvis temperaturen er højere er risikoen for fordærv
større og så kan man diskutere om en frysning er bedre. Laksens egentlige
problem er at fedtet harsker, men om det kan smages indenfor 3 dage ved 0
grader er jeg usikker på. Derimod vil en frysning i en hjemmefryser af en
hel laks skabe en del væsketab underoptøningen, hvilket forringer kvaliteten
væsentlig. Mht snyltere (sildeorm) vil jeg ikke være urolig. Jeg mener ikke,
at der er registreret tilfælde herhjemme endnu.
Jeg ville vælge køleopbevaring.
Henrik
"jos" <jos@her.dk> skrev i en meddelelse
news:4957d253$0$56793$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Martin Bak wrote:
>> "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
>> news:4957c718$0$15886$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>>> Hej Martin
>>>
>>>> Den skal spises nytårsaften, så jeg har jo været nødt til at fryse
>>>> den ned.
>>>
>>> Du nåede så lige at ødelægge den, de tre dage på køl til
>>> nytårsaften er ikke noget problem for frisk fisk. Men fryseren
>>> ødelægger alt fisk omgående.
> Ikke enig!
> At friskfanget er optimalt kan vi ikke blive uenige om, men en frisk fisk
> som hurtigt bliver frosset ned, pakket så den ikke udtørrer tager ikke
> skade af processen
> Dette tilrådes endda af folk der har forstand på de snyltere som findes i
> en del fisk idag.
>
>> Jeg er godt klar over, at fryseren ikke er god for fisk, men jeg vil
>> alligevel ikke gemme den i køleskabet i 3 dage.
> En frisk fisk holder fint 3-5 dage på køl, dvs max 5-6 grader.
>
> finn
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177549
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408820
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste