Louise Hoffman <louise.hoffman@gmail.com> wrote in news:2e7b27d8-ea7f-4570-
a185-488c2098619f@w1g2000prm.googlegroups.com:
> Er der nogen som har nogen forslag til, hvad de øvrige ingredienser
> kan være?
Jeg faldt over denne på nettet:
1,5 kg friske flåede tomater i halve
2 hakkede løg
6 fed presset hvidløg
1 finthakket rød peber
1 ds. flåede tomater
1 håndfuld frisk hakket basilikum
1 tsk frisk timian
3/4 liter hønsefond
2,5 dl fløde
1,5 dl whisky
smør, olivenolie, salt og peber.
Krydder de friske tomater med salt og peber, vend dem med olivenolie og sæt
dem i ovnen ved 225 grader i 45 min fordelt i en bradepande i 1 lag.
Steg løg, hvidløg og peberfrugt i halv olivenolie halv smør indtil løgene
er klare. Tilsæt dåsetomater, basilikum , timian, hønsefond og de bagte
tomater. Lad det simre uden låg i 45 min.
Tilsæt whisky og fløde og lad det simre yderligere 10 min, mens de halve
tomater knuses med en grydeske. Smag til med salt og peber.
I forhold til dit oplæg mangler der laurbærblade, men de ville sikkert
klæde opskriften
Jeg har svært ved at se hvorfor der skal dåsetomater
i.
Desværre er årstiden ikke rigtig til smagfulde friske tomater, som selvsagt
er meget afgørende for resultatet af en tomatsuppe. Dåsetomat kan bruges,
især hvis de friskes lidt op med en spiseskefuld finthakkede soltørrede
tomater.
--
Linux is like a Teepee: No Gates, no Windows, Apache inside.