"Erik" wrote:
>Jeg har fået en hare. Har i nogle gode forslag til hvordan jeg kan tilberede
>den? Gerne en gennem prøvet opskrift
Egentligt ikke. Første gang bad jeg den lokale slagter klargøre dyret.
Da haren ikke måtte komme i butikken, skulle jeg først selv hænge den,
i en ugestid.
Der var let frost om natten, og lave +temperaturer om dagen. så den
blev indpakket i aviser, kom i en plastpose og hængt ud af et
nordvendt vindue.
Haren blev afleveret hos slagteren privat, og kom tilbage som ét rødt
stykke kød med armmuskler og lårmuskler intakte. Smukt syn.
Kødet var spækket med små strimler, stukket i kødet for hver 6x6 cm.
Siden har jeg selv prøvet, og det er dælme svært at udbene sådan en
lille fætter.
Stegen blev brunet ved max. varme, og færdigstegt ved mindste varme
(gasovn dengang). indtil armene og benene ikke længere føltes bløde.
Herefter indpakket og hvile i lang tid, mens sovsen blev færdig.
Efterfølgende har jeg kun tilberedt hare nogle få gange, så jeg har
ikke ekspertisen. Men ovenstående retningslinier har altid givet et
godt resultat.
Da vildtsovs med tyttebær forekommer mig for sødt, kan jeg anbefale en
brun sovs med vilde skovsvampe og lidt persille, eller en brun sovs
med rigeligt persille og en evt. en lille bakke karse som modvægt til
kødet.
Ellers kun hvide kartofler som tilbehør, da de andre rodfrugter enten
er for søde eller for dominerende, så disse smage overdøver harens
fine smag. Og glem alt om en fansy salat til; den ødelægger
smagsoplevelsen.
m.v.h. Emil