/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Stegt flæsk igen
Fra : Hauge


Dato : 08-11-08 12:22

Hej

Afledt af tråden "stegt flæsk til 15 pers.", kunne jeg da godt tænke mig at
høre hvad I kalder stegt flæsk.

Flere jeg kender, kalder paneret stegt flæsk for stegt flæsk, hvor min egen
mening er at det er det der delvis tørstegte flæask, enten på pande eller
friture.. Nogle bruger ovnen.

Personligt er jeg selv begyndt at skære enten flæskesteg eller ribbensteg i
skiver, og koge det i en lage af vand, laurbærblade, salt, peber og soya..
Efter kogningen bliver det kølet ned, og så en gang i frituren til det har
den rette stegthed. Hvis det kommer direkte fra kogning til friture, så
sprutter det aht, så lad være med det
Dem der har prøvet det ved mig, siger det smager af meget mere, og ikke bare
af "stegt" og salt.

Mvh Hauge



 
 
Ole Larsen (08-11-2008)
Kommentar
Fra : Ole Larsen


Dato : 08-11-08 12:48

Hauge skrev:

>
> Flere jeg kender, kalder paneret stegt flæsk for stegt flæsk, hvor min egen
> mening er at det er det der delvis tørstegte flæask, enten på pande eller
> friture.. Nogle bruger ovnen.

Stribet flæsk, paneret og stegt er en herreret med persillesovs og
kartofter, men sikkert ikke ernæringskorret - og absolut ikke tørstegt

>
> Personligt er jeg selv begyndt at skære enten flæskesteg eller ribbensteg i
> skiver, og koge det i en lage af vand, laurbærblade, salt, peber og soya..
> Efter kogningen bliver det kølet ned, og så en gang i frituren til det har
> den rette stegthed. Hvis det kommer direkte fra kogning til friture, så
> sprutter det aht, så lad være med det
> Dem der har prøvet det ved mig, siger det smager af meget mere, og ikke bare
> af "stegt" og salt.

Sikkert spændende, MEN...friture passer ikke endnu i mit køkken-karma

--
-and gallantly handed her my very last piece of gum-
---------------------------------------------
http://olelarsen.eu/84/index.html

Hauge (08-11-2008)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 08-11-08 12:50

Hej
Ole Larsen wrote:
> Sikkert spændende, MEN...friture passer ikke endnu i mit køkken-karma

Kan klares på en pande, men frituren er nemmest og det er jo alligevel samme
type olie man bruger begge steder

Mvh Hauge



jos (08-11-2008)
Kommentar
Fra : jos


Dato : 08-11-08 13:01

Hauge wrote:
> Hej
> Ole Larsen wrote:
>> Sikkert spændende, MEN...friture passer ikke endnu i mit køkken-karma
>
> Kan klares på en pande, men frituren er nemmest og det er jo
> alligevel samme type olie man bruger begge steder
>
> Mvh Hauge

men smagen er imho markant forskellig på pande eller i friture!
- på panden er det i eget fedt, evt. med tilsætning af saltet smør!

Det letteste for os, er dog at køre 5 km til Biersted Kro når de har stegt
flæsk - ad libitum.
4 slags sprød flæsk, masser af rødbede og persillesovs, og hvis man har
chauffør, - masser af Rød Aalborg!
-tyttebærrene har jeg aldrig kigget efter, men lyder rimeligt!

finn



Hauge (08-11-2008)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 08-11-08 13:13

Hej
jos wrote:
> men smagen er imho markant forskellig på pande eller i friture!

Synes nu ikke forskellen er så stor, at jeg gider stå 1-2 timer for at stege
kød til 4 personer..

Og især i forhold til at det er blevet mode med stegning i ovn, hvilket er
helt smagsløst, udover brun smag.

> Det letteste for os, er dog at køre 5 km til Biersted Kro når de har
> stegt flæsk - ad libitum.

Ja ok, der tager jeg så til Benny's i Århus, det er også ganske udemærket,
men man kan nu lave meget flæsk for 120 kr/person, og så er det hjemmelavede
i frituren nu bedst

> -tyttebærrene har jeg aldrig kigget efter, men lyder rimeligt!

Har jeg heller aldrig prøvet, det vil komme til at ske næste gang,

Mvh hauge



Trine Kornum Christi~ (08-11-2008)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 08-11-08 21:59

"Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> writes:

> Ja ok, der tager jeg så til Benny's i Århus, det er også ganske udemærket,
> men man kan nu lave meget flæsk for 120 kr/person, og så er det hjemmelavede
> i frituren nu bedst

Biersted Kro tager 85 kroner pr. person og 75 kroner, hvis du tager
maden med. Men det er jo heller ikke ligefrem fordi Biersted er en
storby. :)

Mvh Trine

--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med fuldt sortiment i de søde Gjøltrolde

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

Max (08-11-2008)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 08-11-08 22:25

Hej Hauge

> Og især i forhold til at det er blevet mode med stegning i ovn,
> hvilket er helt smagsløst, udover brun smag.

Jeg gider hverken dem fra ovnen eller frituren, så jeg bruger
med glæde en pande ellet to.

--
Mvh Max


Trine Kornum Christi~ (08-11-2008)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 08-11-08 21:58

"jos" <jos@her.dk> writes:

> Det letteste for os, er dog at køre 5 km til Biersted Kro når de har stegt
> flæsk - ad libitum.
> 4 slags sprød flæsk, masser af rødbede og persillesovs, og hvis man har
> chauffør, - masser af Rød Aalborg!

Mine forældre ser også helt salige ud, når der bliver snakket om stegt
flæsk nede fra kroen. Og alle bliver mætte - også selvom man bestiller
til at tage med hjem.

Jeg bliver aldrig gode venner med stegt flæsk, så jeg vil ikke udtale
mig om typer og opskrifter. Jeg spiser bare kartofler med persillesovs
og rødbeder. :)

Mvh Trine

--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med fuldt sortiment i de søde Gjøltrolde

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

Emil (09-11-2008)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 09-11-08 00:06

Trine Kornum Christiansen wrote:

>Mine forældre ser også helt salige ud, når der bliver snakket om stegt
>flæsk nede fra kroen. Og alle bliver mætte - også selvom man bestiller
>til at tage med hjem.

På et tidspunkt havde jeg næsten samme telefonnummer som den lokale
kro; der skulle bare byttes et par cifre i en anden rækkefælge.
Flere gange om ugen blev jeg ringet op fra en gruppe på det lokale
plejehjem. Jeg forklarede dem fejltagelsen; men det fortsatte.

Efter nogle måneder havde jeg fået nok. Så når de (uden at lytte til
min normale høflige præsentation af mig selv, og uden at sige hvem de
var) spurgte "Va står den på idá?", blev mit standardsvar: "Stegt
flæsk med persillesovs og hvide kartofler".
Efter lidt mumlen med de øvrige, var svaret altid "Vi springer over i
dag". Så måtte de nøjes med plehjemmets 3 retters menu.


>Jeg bliver aldrig gode venner med stegt flæsk, så jeg vil ikke udtale
>mig om typer og opskrifter. Jeg spiser bare kartofler med persillesovs
>og rødbeder. :)

Nogle kalder fedtet for "Hvidt kød" (Nordjylland).
Livet er for kort til stegt flæsk. Giv det til ...


m.v.h. Emil

Aksel Pedersen (09-11-2008)
Kommentar
Fra : Aksel Pedersen


Dato : 09-11-08 10:35


"Emil" <emilsen@nowhere.invalid> skrev i en meddelelse
news:1h4ch4diag5quv9q03997p2b7cd8pc1utr@4ax.com...
>
> Nogle kalder fedtet for "Hvidt kød" (Nordjylland).
> Livet er for kort til stegt flæsk. Giv det til ...
>

Jeg kendte engang en landmand, der startede hver morgen med at spise en
pande stegt flæsk. Bagefter dyppede han brødet i stegefedtet for at få det
hele med! Det dækkede hans kaloriebehov indtil frokosttid.
Han levede ikke ekstremt længe..
Mvh
Aksel



jos (09-11-2008)
Kommentar
Fra : jos


Dato : 09-11-08 11:06


> Jeg kendte engang en landmand, der startede hver morgen med at spise
> en pande stegt flæsk. Bagefter dyppede han brødet i stegefedtet for
> at få det hele med! Det dækkede hans kaloriebehov indtil frokosttid.
> Han levede ikke ekstremt længe..
> Mvh
> Aksel
mine bedsteforældre levede efter samme opskrift!
De forblev klare og aktive indtil hhv. 96 og 92!

- det forventer jeg dog ikke selv, specielt nu efter den første 4*bypass
;(

finn



Ole Larsen (09-11-2008)
Kommentar
Fra : Ole Larsen


Dato : 09-11-08 11:29

Aksel Pedersen skrev:

>
> Jeg kendte engang en landmand, der startede hver morgen med at spise en
> pande stegt flæsk. Bagefter dyppede han brødet i stegefedtet for at få det
> hele med! Det dækkede hans kaloriebehov indtil frokosttid.
> Han levede ikke ekstremt længe..
> Mvh
> Aksel
>
>
Levede han ekstremt kort?

--
-and gallantly handed her my very last piece of gum-
---------------------------------------------
http://olelarsen.eu/84/index.html

Aksel Pedersen (09-11-2008)
Kommentar
Fra : Aksel Pedersen


Dato : 09-11-08 12:45


"Ole Larsen" <olenospam@nospam.dk> skrev i en meddelelse
news:4916bb53$0$90269$14726298@news.sunsite.dk...
> Aksel Pedersen skrev:
>
>>
>> Jeg kendte engang en landmand, der startede hver morgen med at spise en
>> pande stegt flæsk. Bagefter dyppede han brødet i stegefedtet for at få
>> det hele med! Det dækkede hans kaloriebehov indtil frokosttid.
>> Han levede ikke ekstremt længe..
>> Mvh
>> Aksel
> Levede han ekstremt kort?
>

Nu har jeg checket igen: Han nåede søreme sin 80-årsdag!
Men det skyldtes nok, at han samtidig neutraliserede det fede med en snaps -
eller to.
Mvh
Aksel



Max (08-11-2008)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 08-11-08 13:12

Hej Hauge

> Flere jeg kender, kalder paneret stegt flæsk for stegt flæsk, hvor
> min egen mening er at det er det der delvis tørstegte flæask, enten

Paneret flæsk hedder "fattigmands koteletter" der hvor jeg kommer
fra, stegt flæsk er letsaltet stribet flæsk stegt på panden.

--
Mvh Max


Hauge (08-11-2008)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 08-11-08 13:15

Hej Max
Max wrote:
> Paneret flæsk hedder "fattigmands koteletter" der hvor jeg kommer
> fra,

Ok, kendte ikke lige den betegnelse, men en gang panerede koteletter,
sillesovs og tofler, det er heller ikke at kimse af Det kan nemt få
nogle kedelige billige koteletter til at være en gudespise.

> stegt flæsk er letsaltet stribet flæsk stegt på panden.

Lyder også "rigtigst".

Mvh Hauge



Erik Olsen (08-11-2008)
Kommentar
Fra : Erik Olsen


Dato : 08-11-08 13:29

Max wrote:
> Hej Hauge
>
>> Flere jeg kender, kalder paneret stegt flæsk for stegt flæsk, hvor
>> min egen mening er at det er det der delvis tørstegte flæask, enten
>
> Paneret flæsk hedder "fattigmands koteletter" der hvor jeg kommer
> fra, stegt flæsk er letsaltet stribet flæsk stegt på panden.

Panering brugtes ofte for at sløre at "kødet" var af elendig kvalitet.
Jeg har fået paneret flæsk som bestod af 90 % fedt. Det var ingen
nydelse. Derfor har jeg i dag aversion mod panering.

--
Venlig hilsen/Best regards
Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/


Hauge (08-11-2008)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 08-11-08 13:34

Hej
Erik Olsen wrote:
> Jeg har fået paneret flæsk som bestod af 90 % fedt. Det var ingen
> nydelse. Derfor har jeg i dag aversion mod panering.

Der er jo så fordelen ved selv at panere.. Køber heller ikke selv panerede
fiskefileter, da de som oftest består af 9/10 panering og et stykke
kartontyndt fisk i midten..

Selvlavet er vellavet, hvis man kan

Mvh Hauge



Erik Olsen (08-11-2008)
Kommentar
Fra : Erik Olsen


Dato : 08-11-08 13:38

Hauge wrote:

> Der er jo så fordelen ved selv at panere..

Du misforstår. Jeg bryder mig ikke om panering i dag.

--
Venlig hilsen/Best regards
Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/


Hauge (08-11-2008)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 08-11-08 13:41

Erik Olsen wrote:
> Du misforstår.

Næeh, det kunne nemt forståes. Men du misforstod mig

> Jeg bryder mig ikke om panering i dag.

Det forstod jeg. Men at man kan få traumer over elendigt tilberedt mad, er
mig en gåde.. Men sådan er der jo så meget.

Mvh Hauge, der helt er fri for traumer fra fortiden, lever i nuet.



Ole Larsen (08-11-2008)
Kommentar
Fra : Ole Larsen


Dato : 08-11-08 13:50

Hauge skrev:

> Mvh Hauge, der helt er fri for traumer fra fortiden, lever i nuet.
>
>
Hmmm...snakkede engang med en fyr, der gjorde meget ud at at fortælle,
at han ikke var bange for noget. Måske var han bange for at jeg skulle
tro, at han var bange for noget...

--
-and gallantly handed her my very last piece of gum-
---------------------------------------------
http://olelarsen.eu/84/index.html

Ole Larsen (08-11-2008)
Kommentar
Fra : Ole Larsen


Dato : 08-11-08 13:42

Erik Olsen skrev:

>>
>> Paneret flæsk hedder "fattigmands koteletter"

Hvis det er stribet, ja - det er alm. kendt udtryk

> Panering brugtes ofte for at sløre at "kødet" var af elendig kvalitet.
> Jeg har fået paneret flæsk som bestod af 90 % fedt. Det var ingen
> nydelse. Derfor har jeg i dag aversion mod panering.
>

Lige så ofte for ikke at tørstege - krebinetter/karbonader/fisk, eks.,
men paneringen bør man selv foretage - der er himmelvid forskel på en
cafeteria panering med melklister og rasp så tyk at kødet "begraves" og
en "vendes i æg og rasp eller blot i mel"

--
-and gallantly handed her my very last piece of gum-
---------------------------------------------
http://olelarsen.eu/84/index.html

Tove Krieger (08-11-2008)
Kommentar
Fra : Tove Krieger


Dato : 08-11-08 14:06

In news:491581fe$0$15893$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk,
Max <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> typed:
> Hej Hauge
>
>> Flere jeg kender, kalder paneret stegt flæsk for stegt flæsk, hvor
>> min egen mening er at det er det der delvis tørstegte flæask, enten
>
> Paneret flæsk hedder "fattigmands koteletter" der hvor jeg kommer
> fra, stegt flæsk er letsaltet stribet flæsk stegt på panden.


Hej Max

Nemlig, og ih hvor smager det altså godt.


--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats


Ebbe Kristensen (10-11-2008)
Kommentar
Fra : Ebbe Kristensen


Dato : 10-11-08 10:53

Max wrote:

> der hvor jeg kommer
> fra, stegt flæsk er letsaltet stribet flæsk stegt på panden.

Og det samme gælder for både min kone og mig. Men sovsen er til gengæld
et stridsmål her. Jeg mener ikke man kan servere andet end persillesovs
til men da fruen har aner i Vendsyssel er løgsovs efter hendes mening
det eneste rigtige.

Løsningen er at den der laver retten, bestemmer hvilken sovs der skal
til

Ebbe

Trine Kornum Christi~ (10-11-2008)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 10-11-08 12:33

Ebbe Kristensen <ebbe@ekologic.dk> writes:

> Og det samme gælder for både min kone og mig. Men sovsen er til
> gengæld et stridsmål her. Jeg mener ikke man kan servere andet end
> persillesovs til men da fruen har aner i Vendsyssel er løgsovs efter
> hendes mening det eneste rigtige.

Løgsovs? Jeg er fra Vendsyssel og har aldrig hørt om det.

> Løsningen er at den der laver retten, bestemmer hvilken sovs der skal
> til

Det lyder som den fair løsning!

Mvh Trine

--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med fuldt sortiment i de søde Gjøltrolde

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

Ebbe Kristensen (10-11-2008)
Kommentar
Fra : Ebbe Kristensen


Dato : 10-11-08 13:25

Trine Kornum Christiansen wrote:

> Løgsovs? Jeg er fra Vendsyssel og har aldrig hørt om det.

Mine svigerforældre kommer fra Manna og omegn og det kan være det er
lokalt for det område. Det vil jeg lige "spørge ind til" i aften.


Ebbe

Ebbe Kristensen (11-11-2008)
Kommentar
Fra : Ebbe Kristensen


Dato : 11-11-08 09:59

Ebbe Kristensen wrote:
> Trine Kornum Christiansen wrote:
>
>> Løgsovs? Jeg er fra Vendsyssel og har aldrig hørt om det.
>
> Mine svigerforældre kommer fra Manna og omegn og det kan være det er
> lokalt for det område. Det vil jeg lige "spørge ind til" i aften.

Og som sagt, så gjort.

Min kone fortæller at sådan har hendes mor og mormor altid serveret
stegt flæsk. Som bonus er der bløde løg lagt over flæsket når det serveres.

Ebbe

jos (10-11-2008)
Kommentar
Fra : jos


Dato : 10-11-08 14:33

Trine Kornum Christiansen wrote:
> Ebbe Kristensen <ebbe@ekologic.dk> writes:
>
>> Og det samme gælder for både min kone og mig. Men sovsen er til
>> gengæld et stridsmål her. Jeg mener ikke man kan servere andet end
>> persillesovs til men da fruen har aner i Vendsyssel er løgsovs efter
>> hendes mening det eneste rigtige.
>
> Løgsovs? Jeg er fra Vendsyssel og har aldrig hørt om det.
>
>> Løsningen er at den der laver retten, bestemmer hvilken sovs der skal
>> til
>
> Det lyder som den fair løsning!
>
> Mvh Trine
Jeg bor godt nok i nærheden af Trine, men er opvokset i Nørresundby, og
slægten er fra Hjørring og Hals.
- jeg har heller aldrig hørt om løgsovs til flæsk!
men det er fint til rigtige spegesild!

finn



HA Aalborg (10-11-2008)
Kommentar
Fra : HA Aalborg


Dato : 10-11-08 13:54

Hejsa

> Afledt af tråden "stegt flæsk til 15 pers.", kunne jeg da godt tænke mig
> at høre hvad I kalder stegt flæsk.
> Flere jeg kender, kalder paneret stegt flæsk for stegt flæsk, hvor min
> egen mening er at det er det der delvis tørstegte flæask, enten på pande
> eller friture.. Nogle bruger ovnen.
> Personligt er jeg selv begyndt at skære enten flæskesteg eller ribbensteg
> i skiver, og koge det i en lage af vand, laurbærblade, salt, peber og
> soya.. Efter kogningen bliver det kølet ned, og så en gang i frituren til
> det har den rette stegthed. Hvis det kommer direkte fra kogning til
> friture, så sprutter det aht, så lad være med det
> Dem der har prøvet det ved mig, siger det smager af meget mere, og ikke
> bare af "stegt" og salt.

Stegt flæsk består her i familien 3 generationer tilbage "mindst" af
letsaltet
flæsk som man førhen altid kunne købe i supermarkederne, idag må man selv
salte det...

Det skal steges på panden, ikke noget med ovn og friture her, og det skal
ikke
tørsteges. Paneret flæsk opfatter jeg som flæsk dyppet i æg og rasp, og det
skal det heller ikke være.

Der serveres hvid persillesovs til og i vores familie er der ingen der
spiser
rødbeder til, men kun tyttebær syltetøj, andet duer ikke - Og tyttebær
syltetøj har vi også altid selv lavet og forskellen er at vi putter små
pærestykker
i syltetøjet, ca. halv af hver det smager rigtig godt.

Laver jeg det er der næsten altid æbleflæsk med også, som jo består af
stegte løg og æbler..

Hilsen HA Aalborg




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste