/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Opskrift på blødt rugbrød ?
Fra : SpookiePower


Dato : 02-10-08 11:27

Jeg forsøgte for noget tid siden at bage et
rugbrød, men selve brøddet var ret kornet og hårdt.
jeg forsøgte mig frem med lidt mindre korn og
mere mel, men det ville desværre ikke helt som
jeg havde ønske mig. Jeg har desværre mistet min
opskrift, men ville høre om der er nogle her, som
kan anbefale en opskrift på et rugbrød som er
blødt ?


--
www.anothermasterpiece.com

 
 
Anders Halskov-Jense~ (02-10-2008)
Kommentar
Fra : Anders Halskov-Jense~


Dato : 02-10-08 12:21


"SpookiePower" <boxjunk2600@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:48e4a1e4$0$93683$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> Jeg forsøgte for noget tid siden at bage et
> rugbrød, men selve brøddet var ret kornet og hårdt.
> jeg forsøgte mig frem med lidt mindre korn og
> mere mel, men det ville desværre ikke helt som
> jeg havde ønske mig. Jeg har desværre mistet min
> opskrift, men ville høre om der er nogle her, som
> kan anbefale en opskrift på et rugbrød som er
> blødt ?
>
>
> --




Hele korn skal ligge i blød et døgns tid. Og så skal det færdige brød pakkes
ind i et vådt viskestykke, når det tages ud af ovnen, og hvile der, til det
er koldt.


Anders
http://spisdrik.blogspot.com - blog om mad og drikke, restauranter, vin og
øl.



Erik Olsen (02-10-2008)
Kommentar
Fra : Erik Olsen


Dato : 02-10-08 19:21

SpookiePower skrev:
> Jeg forsøgte for noget tid siden at bage et
> rugbrød, men selve brøddet var ret kornet og hårdt.
> jeg forsøgte mig frem med lidt mindre korn og
> mere mel, men det ville desværre ikke helt som
> jeg havde ønske mig. Jeg har desværre mistet min
> opskrift, men ville høre om der er nogle her, som
> kan anbefale en opskrift på et rugbrød som er
> blødt ?

Rugbrød - 1 stk.

Lav en surdej:
l dl tykmælk
1,5 dl vand
l dl groft rugmel / skåret rug
1,5 dl rugmel
5 g gær
2 spsk salt

Rør alle ingredienserne sammen og lad det stå et døgn ved stuetemperatur
eller fem døgn i køleskab.

Surdej kan holde sig en uge i køleskab og kan tåle at blive frosset ned.

Hvis surdejen ikke virker godt nok, kan dejen tilsættes 10 g gær på
anden-dagen.

Rugbrødsdej:

1 portion (ca. 0,5 l) surdej
1 liter vand evt. mørkt øl
1 spsk salt (ikke første gang surdejen bruges)
cirka 1,2 kg økologisk rugmel - til groft rugbrød skal halvdelen være
skåret rug
1 spsk. smør og 0,5 dl vand

Sådan gør du, når du har surdejen:

1. dag: blandes surdej med vand, salt og 750 g rugmel. Tag 0,5 l surdej
fra til næste gang, og stil den i køleskab. Lad rugbrødsdejen stå ude i
køkkenet til næste dag.

2. dag: bland resten af rugmelet i dejen, og kom den i en 2-liters form,
så den er to tredjedele fyldt op. Lad brødet efterhæve nogle timer, til
dejen når op til formens kant. Prik brødet med en stegegaffel, og pensl
brødet med smeltet smør og vand.

Bag det ved 175 grader i cirka to timer eller til kernetemperaturen er
98 grader - mål med et stegetermometer. Pensl brødet med resten af
smør-vand-blandingen, og vend det ud på en bagerist til afkøling.

Bages i en særlig Eva rugbrødsform, se http://www.evadenmark.dk/513 -
det virker hvergang.

--
Venlig hilsen/Best regards
Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/

SpookiePower (02-10-2008)
Kommentar
Fra : SpookiePower


Dato : 02-10-08 19:41

Tak for hjælpen begge to.
Jeg vil kigge på det imorgen.

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177492
Tips : 31966
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408466
Brugere : 218886

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste