/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
14 x mad til 10 personer
Fra : Niels


Dato : 01-10-08 09:44

Jeg skal lave mad til 10 voksne personer i en uge i Portugal - frokost
og aftensmad. Der skulle være gode muligheder for både fisk og kød -
herunder fjerkræ, vildt og kanin. Jeg planlægger sådan noget som coq
au vin, løgsuppe, paella - så det er ikke ægte portugisisk køkken, jeg
er efter (det er efter min mening heller ikke særlig interessant).

Vi skal plukke oliven og lave olie, så appetitten er sikkert god.
Olien er guddommelig god. Sidste års høst smagte frugtagtigt af oliven
i en grad, som jeg aldrig har oplevet før, så der må selvfølgelig
gerne indgå olie i retterne. I år vil vi prøve at presse olien ud af
frugterne indenfor 24 timer. Det skulle tilføje yderligere kvalitet.
(Jeg kan iøvrigt varmt anbefale Rie Bobergs bog "Olivenolie", hvis man
er interesseret i emnet)

Der skulle være ret koldt i regionen ultimo november. Jeg har udendørs
grill og indendørs gasblus og ovn til rådighed.

Det kunne være sjovt - mere eller mindre - at planlægge alle 14
måltider hjemmefra, så gode forslag er meget velkomne. Det behøver
ikke være hurtigt og nemt, fornøjelsen ved et godt måltid er
vigtigere. Det må ikke være meget dyrt.

--
Niels

 
 
Steen Jakobsen (01-10-2008)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 01-10-08 17:09


"Niels" <nboegh@gmail.com> skrev i meddelelsen
news:47ccdc99-dbea-4871-b17c-d317b169b53c@l62g2000hse.googlegroups.com...
Det kunne være sjovt - mere eller mindre - at planlægge alle 14
måltider hjemmefra, så gode forslag er meget velkomne. Det behøver
ikke være hurtigt og nemt, fornøjelsen ved et godt måltid er
vigtigere. Det må ikke være meget dyrt.

Jeg synes godt nok ikke man skal planlægge måltiderne i forvejen.
Tværtimod ville jeg foretrække at lave de retter man kan af de råvarer man
lige aktuelt kan få.
Sådan lever vi godt nok også til hverdag, det er sjældent at jeg ved hvad vi
skal spise til aftensmad om morgenen, det afhænger af hvilke grønsager og
kød vi bliver fristet af.

Steen.


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408925
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste