"Rikke og Per" <NOSPAMperikke@get2net.dk> skrev i meddelandet...
> Nu kunne jeg godt tænke mig at bygge ne lille rygeovn selv - og helst
> en hvor en fillet kan ligge ned. Det fremfor en kasper røghat vi en
> gang havde derhjemme, hvor de hele fisk blot kunne hænge.
>
> Er der nogen der ligger inde med en byggevejledning til sådan en sag
> ??
Her er et par muligheder til hvordan man kan bygge sin egen ovn:
http://hjem.get2net.dk/preben_nielsen/Tom%20side%205.htm
Mere enkelt, -hvad med en simpel varmrøgning i en gammel stegegryde, så
behøver du slet ikke bygge noget, og fisken kan også ligge ned:
Her er fx en opskrift på varmrøget dybfrost-sildefileter:
Tag en gammel stegegryde med et tæt låg til. Drys ca. 1 dl røgesmuld i
bunden. Anbring en olieret rist i gryden så den ikke rører smuldet. Læg
de optøede og let saltede sildefileter på risten med skindet ned.
Gryden anbringes på et gasblus med et lille blus. Glem ikke at starte
udsugningen hvis du røger i køkkenet, ellers starter røgalarmen og den
sidder jo altid så man ikke kan nå den. Lad sildene røge i 15 min. efter
røgudviklingen er startet. De skal ikke være rå, men faste i konsistens.
Spis dem lune fx med røræg og purløg til. Bon appetit.
NB: "VITA" har fremstillet en speciel røgepose af aluminium til
varmrøgning af mad... Posen lægges simpelthen bare ind i en ganske
almindelig eller Combiovn. - færdig arbejde! -røget sild og makreller på
hu hej ingen tid.
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Livet er fuldt af elendighed, ensomhed og lidelse -
og så slutter det alt for tidligt.
-Woody Allen