Så er der allerede bid Struvor og struvorjern stammer fra skåne, hvor man
stadig koger struvor ved festlige lejligheder
"Arne Jensen" <arne.jensen@newmail.dk> skrev i en meddelelse
news:4860b133$0$56793$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Jernet hedder et Struvorjern. Hvor navnet stammer fra ved jeg ikke men jeg
> vil spørge i familien, vi fik altid struvor med flormelis og syltetøj på
> når der var fødselsdag i flokken.
>
> "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
> news:486007ba$0$15886$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>> Hej
>>
>> For et stykke tid siden spurgte jeg omkring et
>> sådant jern
>>
>>
http://www.sandcastle.dk/Artikler/Jernet.jpg
>>
>> bl.a. ville jeg gerne kende navnet på det og
>> så var en opskrift også et ønske. Jeg fik ikke
>> rigtig svar på de to ting. Det nærmeste jeg
>> kom et navn var at en kendte "kagerne" som
>> møllehjul.
>>
>> Jeg har nu været på Stjernholm, et museum
>> i Nim ved Brædstrup.
>>
>>
http://www.nim-net.dk/museum.htm
>>
>> Her er der nogle ældre damer der laver kager
>> med disse jern.
>>
>> De kendte dog ikke noget rigtig navn på jernet,
>> men kalder de kager man laver med dem for
>> Stjernholmvafler.
>>
>> Det lykkedes mig at få en opskrift, den blev så
>> med suces afprøvet her i aften, der blev gode
>> sprøde vafler ud af det, de smagte herligt med
>> flourmelis til noget vanillieis.
>>
>> Hvis nogen er interesseret, ja så kommer
>> opskriften her:
>>
>> Stjernholmvafler.
>>
>> 20-30 stk.
>>
>> 1 æg
>> 1 tsk sukker
>> 1 knivspids salt
>> knap 1 dl mel
>> knap 1 dl sødmælk
>>
>> Rapsolie til kogning.
>>
>> 1. Pisk ægget med sukker og salt. Rør mel i skiftevis med mælk.
>> 2. Varm olien op til 180 grader. Varm jernet i olien.
>> 3. Dyp jernet ca. 3/4 ned i dejen og hold den ned i olien.
>> Skub forsigtig vaflen af jernet. Læg den på fedtsugende papir.
>>
>>
>> --
>> Mvh Max
>
>