/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hvad for en type spatel er god at købe?
Fra : Peter Knutsen


Dato : 19-06-08 15:30

Jeg står og roder med et teknisk problem, i forbindelse med
pandestegning af diverse madvarer: Ingen af de spatelmaterialer jeg
kender til er gode.


Min spatel af plast knækkede på et tidspunkt, hvilket jo egentlig ikke
er så mærkeligt. Sådan en stegepande kan vel hurtigt blive 150 grader
varm, eller måske mere.

Så købte jeg en spatel af et eller andet kunststof, noget sort
fleksibelt noget, og den var god at bruge (let og flad) og nem at vaske
op, men på et tidspunkt opdagede jeg at den var begyndt at smelte lidt,
og så blev jeg jo bekymret for at dele af den skulle være havnet i maden.

Dernæst en metal-spatel, men jeg er hundeangst for at komme til at
ødelægge mine teflonpander med den, især når jeg laver omelet hvor man
jo skal stå og skrabe ned mod stegepandens bund, så den er jeg holdt op
med at bruge igen.

For nogle uger siden kapitulerede jeg og købte en træspatel, og den er
for såvidt udmærket at bruge, men den er decideret besværlig at vaske
op, og selv om jeg ikke er bakterieforskrækket, så bliver jeg da lidt
usikker. Den er heller ikke specielt flad (faktisk lidt mindre flad,
såvidt jeg husker, end den plastmodel jeg oprindeligt brugte).


Er der et 5. materiale som jeg har overset? Ellers er min plan at købe 2
kunststofspatler (én til brug, og én i reserve), og så ellers prøve at
passe på med at de bliver udsat for for megen varme.

--
Peter Knutsen
sagatafl.org

 
 
Max (19-06-2008)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 19-06-08 15:55

Hej Peter

> prøve at passe på med at de bliver udsat for for megen varme.

Du kunne jo smide dine teflonpander ud og købe pander der kan
tåle en metalspatel.

--
Mvh Max


Steen Jakobsen (19-06-2008)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 19-06-08 16:30


"Peter Knutsen" <peter@sagatafl.invalid> skrev i meddelelsen
news:485a6d76$0$90273$14726298@news.sunsite.dk...
> Jeg står og roder med et teknisk problem, i forbindelse med pandestegning
> af diverse madvarer: Ingen af de spatelmaterialer jeg kender til er gode.
>
>
> Min spatel af plast knækkede på et tidspunkt, hvilket jo egentlig ikke er
> så mærkeligt. Sådan en stegepande kan vel hurtigt blive 150 grader varm,
> eller måske mere.
>
> Så købte jeg en spatel af et eller andet kunststof, noget sort fleksibelt
> noget, og den var god at bruge (let og flad) og nem at vaske op, men på et
> tidspunkt opdagede jeg at den var begyndt at smelte lidt, og så blev jeg
> jo bekymret for at dele af den skulle være havnet i maden.
>
> Dernæst en metal-spatel, men jeg er hundeangst for at komme til at
> ødelægge mine teflonpander med den, især når jeg laver omelet hvor man jo
> skal stå og skrabe ned mod stegepandens bund, så den er jeg holdt op med
> at bruge igen.
>
> For nogle uger siden kapitulerede jeg og købte en træspatel, og den er for
> såvidt udmærket at bruge, men den er decideret besværlig at vaske op, og
> selv om jeg ikke er bakterieforskrækket, så bliver jeg da lidt usikker.
> Den er heller ikke specielt flad (faktisk lidt mindre flad, såvidt jeg
> husker, end den plastmodel jeg oprindeligt brugte).
>
>
> Er der et 5. materiale som jeg har overset? Ellers er min plan at købe 2
> kunststofspatler (én til brug, og én i reserve), og så ellers prøve at
> passe på med at de bliver udsat for for megen varme.
>

Mon ikke det er dig der ikke forstår hvordan man arbejder i et køkken?
En alm. plasticspatel som du kalder den kan holde i årevis hvis man bruger
den rigtigt.

Steen.


Nana Sørensen (19-06-2008)
Kommentar
Fra : Nana Sørensen


Dato : 19-06-08 20:28


>>
>> Er der et 5. materiale som jeg har overset? Ellers er min plan at købe 2
>> kunststofspatler (én til brug, og én i reserve), og så ellers prøve at
>> passe på med at de bliver udsat for for megen varme.
>>
>
> Mon ikke det er dig der ikke forstår hvordan man arbejder i et køkken?
> En alm. plasticspatel som du kalder den kan holde i årevis hvis man bruger
> den rigtigt.
>
> Steen.

Min mor har en rød plastikspatel som hun købte da hun flyttede hjemmefra som
18årig. Hun er så 52 nu og har den endnu. Jeg købte en i samme plastik da
jeg flyttede hjemmefra som 17årig, nu er jeg 24 og den ser ud som ny.
Altså... Du må jo ikke lade den ligge på panden i timer, når du steger.
Steg maden, ikke spatelen.



Ukendt (19-06-2008)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 19-06-08 17:06

Peter Knutsen wrote:
||
|| Min spatel af plast knækkede på et tidspunkt, hvilket jo egentlig
|| ikke er så mærkeligt. Sådan en stegepande kan vel hurtigt blive 150
|| grader varm, eller måske mere.
||

Du la'r vel ikke spatlen ligge på panden mens maden steger ?

Min plasticspatel ( i hvid ) er mindst 20 år gammel, og fejler intet ud over
lidt misfarvning.

Mvh Ebbe



Jens Bruun (19-06-2008)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 19-06-08 20:36

"Peter Knutsen" <peter@sagatafl.invalid> skrev i en meddelelse
news:485a6d76$0$90273$14726298@news.sunsite.dk

> For nogle uger siden kapitulerede jeg og købte en træspatel, og den er
> for såvidt udmærket at bruge, men den er decideret besværlig at vaske
> op, og selv om jeg ikke er bakterieforskrækket, så bliver jeg da lidt
> usikker.

Træ er det allerbedste - både mht. bakterier men så sandelig også mht. brug.
Jeg bruger nødigt andet i mit køkken.

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



Peter Knutsen (19-06-2008)
Kommentar
Fra : Peter Knutsen


Dato : 19-06-08 23:14

Jens Bruun wrote:
> "Peter Knutsen" <peter@sagatafl.invalid> skrev i en meddelelse
>>For nogle uger siden kapitulerede jeg og købte en træspatel, og den er
>>for såvidt udmærket at bruge, men den er decideret besværlig at vaske
>>op, og selv om jeg ikke er bakterieforskrækket, så bliver jeg da lidt
>>usikker.
>
> Træ er det allerbedste - både mht. bakterier men så sandelig også mht. brug.
> Jeg bruger nødigt andet i mit køkken.

Den ru overflade er ellers svære at vaske op.

--
Peter Knutsen
sagatafl.org

Max (19-06-2008)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 19-06-08 23:27

Hej Peter

> Den ru overflade er ellers svære at vaske op.

Men træ er åbentbart lidt mærkelig når det drejer
sig om hygiejne.

Man har inden for fødevareindustrien undersøgt forskellen
på træpaller og plastpaller, og til alles overraskelse var
der færre barkterier på træpallerne end på plastpallerne.

--
Mvh Max


Padre (20-06-2008)
Kommentar
Fra : Padre


Dato : 20-06-08 07:01

Max skrev:

> Men træ er åbentbart lidt mærkelig når det drejer
> sig om hygiejne.
>
> Man har inden for fødevareindustrien undersøgt forskellen
> på træpaller og plastpaller, og til alles overraskelse var
> der færre barkterier på træpallerne end på plastpallerne.

Og undersøgelser af skærebrætter viser at det samme gælder
træskærebrætter sammenlignet med plasticskærebrætter.

Der var en, som engang skrev her i gruppen, at det måtte være fordi
vandet tørrer bort på træets overflade.

Selv ved jeg ikke noget om årsagen, men træ er åbenbart et meget
hygiejnisk materiale.

Selv bruger jeg en skønsom blanding af af træ- og metalspartler, men jeg
har ingen pander med belægning.


--
padre

Ebbe Kristensen (20-06-2008)
Kommentar
Fra : Ebbe Kristensen


Dato : 20-06-08 12:21

Max wrote:

> Men træ er åbentbart lidt mærkelig når det drejer
> sig om hygiejne.
>
> Man har inden for fødevareindustrien undersøgt forskellen
> på træpaller og plastpaller, og til alles overraskelse var
> der færre barkterier på træpallerne end på plastpallerne.

Det er bl.a. fordi træ er en lille smule naturligt antiseptisk.

Ebbe



Emil (20-06-2008)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 20-06-08 00:51

Peter Knutsen wrote:

>Den ru overflade er ellers svære at vaske op.

Jo, de første mange gange skal træet slibes let med fint sandpapir, så
de årer som rejser sig, bliver 'slidt' væk (børnelærdom).

Herefter er det et perfekt værktøj: Tyndt, bøjeligt og en god
indikator for temperaturen i stegeolien (vandet i træet bobler ved
kogepunktet). Og det klarer også turen i opvaskeren.
Og så ridser det hverken i den rustfri gryde/pande eller i
teflonbelagte ditto.


m.v.h. Emil

zenobia (29-06-2008)
Kommentar
Fra : zenobia


Dato : 29-06-08 12:44

On 19 Jun., 16:30, Peter Knutsen <pe...@sagatafl.invalid> wrote:
> Jeg står og roder med et teknisk problem, i forbindelse med
> pandestegning af diverse madvarer: Ingen af de spatelmaterialer jeg
> kender til er gode.
>
> Min spatel af plast knækkede på et tidspunkt, hvilket jo egentlig ikke
> er så mærkeligt. Sådan en stegepande kan vel hurtigt blive 150 grader
> varm, eller måske mere.
>
> Så købte jeg en spatel af et eller andet kunststof, noget sort
> fleksibelt noget, og den var god at bruge (let og flad) og nem at vaske
> op, men på et tidspunkt opdagede jeg at den var begyndt at smelte lidt,
> og så blev jeg jo bekymret for at dele af den skulle være havnet i maden.
>
> Dernæst en metal-spatel, men jeg er hundeangst for at komme til at
> ødelægge mine teflonpander med den, især når jeg laver omelet hvor man
> jo skal stå og skrabe ned mod stegepandens bund, så den er jeg holdt op
> med at bruge igen.
>
> For nogle uger siden kapitulerede jeg og købte en træspatel, og den er
> for såvidt udmærket at bruge, men den er decideret besværlig at vaske
> op, og selv om jeg ikke er bakterieforskrækket, så bliver jeg da lidt
> usikker. Den er heller ikke specielt flad (faktisk lidt mindre flad,
> såvidt jeg husker, end den plastmodel jeg oprindeligt brugte).
>
> Er der et 5. materiale som jeg har overset? Ellers er min plan at købe 2
> kunststofspatler (én til brug, og én i reserve), og så ellers prøve at
> passe på med at de bliver udsat for for megen varme.
>
> --
> Peter Knutsen
> sagatafl.org

Køb en af oliventræ, den er halvdyr, men glat i stedet for det ru
fyrretræ.

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408925
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste