|
| Frugtis - frossen smoothie - ideer søges Fra : Marianne |
Dato : 27-04-08 17:45 |
|
Hej
Min datter (og jeg) er blevet glade for frossen frugt i blendet form. Det er
fint, da det erstatter diverse is - som vi pga mavemålet ikke har godt af.
Indtil nu har klassiskeren været 1 ps frosne hindbær + 1 banan + 4 dl
havremælk (eller mælk + youghurt). Plus lidt krydderier. Ingen sukker.
Nu søger jeg nye opskrifter, og jeg er i gang med at fryse friskpresset
frugtjuice, som jeg tænker at blende med mango.
Hvad kan man ellers lave? Jordbær + banan vil være oplagt, noget med
ferskner ligeså. Men derudover?
Ideer modtages med kyshånd
mvh
Marianne
| |
Kim (27-04-2008)
| Kommentar Fra : Kim |
Dato : 27-04-08 19:17 |
|
"Marianne" <handel@fjerndettelundbak.dk> skrev i meddelelsen
news:4814ad8c$0$56786$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>
> Min datter (og jeg) er blevet glade for frossen frugt i blendet form. Det
> er fint, da det erstatter diverse is - som vi pga mavemålet ikke har godt
> af.
>
> Hvad kan man ellers lave? Jordbær + banan vil være oplagt, noget med
> ferskner ligeså. Men derudover?
>
> Ideer modtages med kyshånd
>
http://www.smoothieweb.com/
Mvh, Kim
| |
Marianne (27-04-2008)
| Kommentar Fra : Marianne |
Dato : 27-04-08 22:32 |
| | |
Klaus Alexander Seis~ (27-04-2008)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 27-04-08 20:28 |
|
Marianne skrev:
> Hvad kan man ellers lave? Jordbær + banan vil være oplagt,
> noget med ferskner ligeså. Men derudover?
Blåbær, spinat, agurk, citrusjuice. Tjah, alle blendbare
frugter kan vel bruges.
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/
| |
Marianne (27-04-2008)
| Kommentar Fra : Marianne |
Dato : 27-04-08 22:27 |
|
>
> Blåbær, spinat, agurk, citrusjuice. Tjah, alle blendbare
> frugter kan vel bruges.
>
Jo, jo - men jeg forestillede mig nok også, at det skulle smage OK. Og
konsistensen samt udseendet må også gerne være indbydende. Spinat og hindbær
ser fx ikke særlig godt ud sammen.
Hvorfor har man opskrifter? Al mad kan jo bruges til at spise
mvh
Marianne
| |
Max (27-04-2008)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 27-04-08 22:34 |
|
Hej Marianne
> Hvorfor har man opskrifter? Al mad kan jo bruges til at spise
Det bliver ikke til mad bare fordi nogen spiser det :)
--
Mvh Max
| |
Klaus Alexander Seis~ (28-04-2008)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 28-04-08 01:01 |
|
Marianne skrev:
> konsistensen samt udseendet må også gerne være indbydende.
> Spinat og hindbær ser fx ikke særlig godt ud sammen.
Det kommer lidt an på hvor længe man kører spinaten, synes jeg.
Hvis man kører den længe nok til at stykker er små nok til ikke
at være generende, men ikke så lang tid at smoothien får en
underlig fesen farve, kan det såmænd være dekorativt med de
grønne bladstykker i en rødlig (jordbær, hindbær) eller blålig
(blåbær, aronia) smoothie.
> Hvorfor har man opskrifter?
Jeg plejer at ta' det på slump efter hvad jeg har lyst til, men
· http://knoter.zone237.dk/2007/05/blbr-smoothie-med-hrfr.html
· http://knoter.zone237.dk/2008/03/smoothie-med-banan-og-avocado.html
En grøn smoothie af banan + avocado + spinat + citronsaft er
heller ikke dårlig.
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/
| |
Gainsbourg (28-04-2008)
| Kommentar Fra : Gainsbourg |
Dato : 28-04-08 00:46 |
|
> Indtil nu har klassiskeren været 1 ps frosne hindbær + 1 banan + 4 dl
> havremælk (eller mælk + youghurt). Plus lidt krydderier. Ingen sukker.
Husk nu at varmebehandle de frosne hindbær før brug. Antallet af hindbær
relaterede virus og bakterie-infektioner er eksploderet efter smoothies med
frosne hindbær er blevet moderne. Der har endda været en håndfuld dødsfald
også.
Her er et link til en artikel der nævner problemet...
http://fpn.dk/mad/fodevaresikkerhed/article1055781.ece
Med venlig hilsen
Gainsbourg
| |
Marianne (29-04-2008)
| Kommentar Fra : Marianne |
Dato : 29-04-08 00:42 |
|
>
> Husk nu at varmebehandle de frosne hindbær før brug. Antallet af hindbær
> relaterede virus og bakterie-infektioner er eksploderet efter smoothies
> med frosne hindbær er blevet moderne. Der har endda været en håndfuld
> dødsfald også.
>
> Her er et link til en artikel der nævner problemet...
>
> http://fpn.dk/mad/fodevaresikkerhed/article1055781.ece
>
Oups - det gør jeg ikke. Faktisk smider jeg bærrene i 'rå', dvs frosne.
Men de bør have en tur i ovnen, kan jeg se. Hvor meget/længe skal de mon
varmes op?
mvh
Marianne
| |
Gainsbourg (29-04-2008)
| Kommentar Fra : Gainsbourg |
Dato : 29-04-08 20:08 |
|
> Oups - det gør jeg ikke. Faktisk smider jeg bærrene i 'rå', dvs frosne.
>
> Men de bør have en tur i ovnen, kan jeg se. Hvor meget/længe skal de mon
> varmes op?
>
> mvh
> Marianne
Jeg vil egentlig tro, at det er lettest at hælde dem i en gryde, varme dem
op og lade dem koge et par minutter. Med ovnen tager det nok længere tid og
det er måske sværere at vurdere hvornår bærrene reelt er oppe at koge.
Med venlig hilsen
Gainsbourg
| |
Martin Petersen (30-04-2008)
| Kommentar Fra : Martin Petersen |
Dato : 30-04-08 15:45 |
|
"Gainsbourg" <isl41688@THORSTENimage.dk> skrev i en meddelelse
news:481771ff$0$90263$14726298@news.sunsite.dk...
>> Oups - det gør jeg ikke. Faktisk smider jeg bærrene i 'rå', dvs frosne.
>>
>> Men de bør have en tur i ovnen, kan jeg se. Hvor meget/længe skal de mon
>> varmes op?
>>
>> mvh
>> Marianne
>
> Jeg vil egentlig tro, at det er lettest at hælde dem i en gryde, varme dem
> op og lade dem koge et par minutter. Med ovnen tager det nok længere tid
> og det er måske sværere at vurdere hvornår bærrene reelt er oppe at koge.
Anbefalingen siger kogende vand i et minut. Det er nævnt på
Fødevarestyrelsens hjemmeside.
- Martin
> Med venlig hilsen
> Gainsbourg
>
| |
Zarinaen (01-05-2008)
| Kommentar Fra : Zarinaen |
Dato : 01-05-08 05:18 |
|
On 30 Apr., 16:45, "Martin Petersen" <usenet@[FJERN]nakskovnet.dk>
wrote:
> "Gainsbourg" <isl41...@THORSTENimage.dk> skrev i en meddelelsenews:481771ff$0$90263$14726298@news.sunsite.dk...
>
> >> Oups - det gør jeg ikke. Faktisk smider jeg bærrene i 'rå', dvs frosne.
>
> >> Men de bør have en tur i ovnen, kan jeg se. Hvor meget/længe skal de mon
> >> varmes op?
>
> >> mvh
> >> Marianne
>
> > Jeg vil egentlig tro, at det er lettest at hælde dem i en gryde, varme dem
> > op og lade dem koge et par minutter. Med ovnen tager det nok længere tid
> > og det er måske sværere at vurdere hvornår bærrene reelt er oppe at koge.
>
> Anbefalingen siger kogende vand i et minut. Det er nævnt på
> Fødevarestyrelsens hjemmeside.
>
> - Martin
>
>
>
> > Med venlig hilsen
> > Gainsbourg- Skjul tekst i anførselstegn -
>
> - Vis tekst i anførselstegn -
Gælder det alle frosnebær??
V.H
Sofie
| |
Martin Petersen (02-05-2008)
| Kommentar Fra : Martin Petersen |
Dato : 02-05-08 14:57 |
| | |
|
|