/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hellefisk med lugt af WC (JP-overskrift 2.~
Fra : Bo Warming


Dato : 02-04-08 09:45

Hellefisk med lugt af WC (JP-overskrift 2.4) LODRET LØGN

Avisen har sammenlignet nogle sælgeres hellefisk og nogle
discount-supermarkeders produkter, og skribenten påstår , at ved oppakning
af filetten lugtede den så grimt, at de ikke ville spise af produktet.

En journalist kalder lugten "latrinær" og overskrifts-redaktøren påstår
derfor "lugt af WC"

Men alle mennesker kan skelne om dårlig lugt kommer fra nedbrydning af
madprotein eller urinstof eller lort.

Urinstof nedbrydes til ammoniak, der er kendt fra pissoir og meget
karakteristisk.

Fisk lever af fisk, der lever af plankton dvs af kuldioxid og kvælstof og
næsten ingen svovl , for hvor skulle den komme fra i havenes øvre
plankton-holdige overflade?

Lugten fra rådden fisk indeholder mange aminer dvs NH2 og NH forbindelser

Det gør lugten fra lort også, men fordi lort kommer fra mad, der er vokset
på jorden, er der også svovlforbindelser, som dem der kendes fra rådne æg.
Det giver en helt særlig stank, der også forekommer fra lig.

Det er sjusket journalistsik at antage, at folk ikke kan skelne. Og der er
kun sygdomsfare fra WC-produkter, ikke fra harsk fisk. Harske skaldyr kan
derimod være farlige for nogle.

Desværre er mange så hysteriske overfor urenlighed, at de gejler sig op til
modvilje alene udfra tro og synsindtryk - uden at have lugtet til det, de
udtaler sig om.

Sådan videnskabelig skandale belaster JP i dag.

Det viser vore massemediers vildt voksende løgnagtighed, at man godtager
sådant i respekterede avisers reportager.

I øvrigt er lugt fra fisk, der er for gammel, er resultat af en let
harskning og de værste nedbrydningsprodukter i for gammel fisk, bliver af
en kort tids stegning eller kogning uddrevet - nemlig aldehyder og ketoner,
der er meget flygtige.

Hvis det passer, at de billigste discountmarkeder sælger fisk, der er for
gammel (jeg tror at JP lyver lodret ) og har mere fiskelugt end tilsvarende
produkter fra dyrere supermarkeder, så ville normal tilberedning
formodentlig formindske den sarte næses og tunges ubehag, så det er unfair
at kritisere produktet uden at have smagt det, kun ved at have lugtet.

Det er en usaglig snobbeavis, der ikke respekterer at fattigfolk kan opleve
lige så storslåede smagsoplevelser ved veltilberedet billig fisk som dyr
fisk.









 
 
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste