/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Tortilla chips og ...
Fra : Jørgen Rasmussen


Dato : 16-03-08 16:33

Hvad er baggrunden for at man spiser et eller andet stærkt, rødt
tomat/chilli/? -sauce til Tortilla chips?

Kan nogen henvise til forklaringer på nettet?
Opskrifter?

Hvordan er den orignale mexikanske måde at servere det på?


Mvh. Jørgen

 
 
Lars Ehlers (16-03-2008)
Kommentar
Fra : Lars Ehlers


Dato : 16-03-08 17:09

On Sun, 16 Mar 2008 16:33:19 +0100, Jørgen Rasmussen
<rjo_ra@tdect-net.dk> wrote:

>Hvad er baggrunden for at man spiser et eller andet stærkt, rødt
>tomat/chilli/? -sauce til Tortilla chips?

Den mexikanske salsa stammer helt tilbage fra Aztec kulturen:
http://www.gourmetsleuth.com/historyofsalsa.htm

>Kan nogen henvise til forklaringer på nettet?
>Opskrifter?

Wikipedia har en udmærket forklaring og definition af de forskellige
typer salsa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Salsa_%28sauce%29

For opskifter, prøv at google "pico de gallo". Hvis du har tomater,
friske chilifrugter, løg og frisk cilantro (koriander), så har du
stort set grundingredienserne.

>Hvordan er den orignale mexikanske måde at servere det på?

Jeg oplevertypisk 2 typer salsa, den friske med tomater og en mere
flydende version, enten rød (salsa roja) - med variende chlistyrke, og
den grønne (salsa verde), som er baseret på tomatillos. Begge typer
har en del varianter.

Frisk salsa som f.eks. pico de gallo findes ofte i amerikanske
supermarker i de dele af USA, hvor der er en stor latinamerikansk
befolking. Derimod har den typiske supermarkedsalsa (noget klumpet
tomatbaseret halløj) ikke meget at gøre med mexikansk salsa.

--
Lars Ehlers
"Screw you guys, I'm going home" Eric Cartman

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408926
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste