/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hjuemmelavet tabasco?
Fra : Jens Thomsen


Dato : 10-03-08 09:50

Jeg ville gerne have en tabasco stående, som var let at lave og som kunne
holde sig.
Konserveringsmiddel er fint med mig.

Hvordan gør man?
Blender en flok chilier og hølder på flaske?



 
 
Steen Jakobsen (10-03-2008)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 10-03-08 16:50


"Jens Thomsen" <jt@nej.nej> skrev i meddelelsen
news:47d4f614$0$90266$14726298@news.sunsite.dk...
> Jeg ville gerne have en tabasco stående, som var let at lave og som kunne
> holde sig.
> Konserveringsmiddel er fint med mig.
>
> Hvordan gør man?
> Blender en flok chilier og hølder på flaske?

Det bliver jo ikke tabasco men det er da nemt at lave en chillisovs eller
pasta.
Blend og kog nogen chilli med hvad du ønsker at hvisløg og olie og kom det
på glas med lidt Atamon. Sådan gør jeg og det holder sig i årevis uåbnet.

Syeen


Michael Meidahl Jens~ (10-03-2008)
Kommentar
Fra : Michael Meidahl Jens~


Dato : 10-03-08 20:24


"Jens Thomsen" skrev i en meddelelse

> Hvordan gør man?
> Blender en flok chilier og hølder på flaske?

Tabasco og mange andre chilisovser består af tre ting
Chilli salt og eddike (spriteddike eller vineddike)
Det handler om at man fermenterer chillien ....
http://da.wikipedia.org/wiki/Fermentering

Tabasco laves af Tabasco chilien ( en pæn stærk Chili )
Samme dag som den er plukket kunses den eller blendes om man vil ,derefter
lægges den blandet med lidt salt i egetræsfade oven på lægges nu et tykt lag
salt .
Salten virker som et slags låg og beskytter mod bakterier og holder ilt fra
chilien men tillader gasser fra fermenteringen at undslippe.
Denne "mix" henstår nu i 3 år , derefter blandes den med vineddike og
filtreres.
http://www.tabasco.com/tabasco_history/hot_pepper.cfm#targ
http://www.tabasco.com/popup/auth_audio_tour/

Du kan sagtens lave en god chilisovs selv
du blander den kunste chili med salt (en dL pr halv kilo chilli ca )
og kommer det hele i en passende beholder ,oven over drysser du et lag salt
( 1/2 til 1 cm ).
Nu lader du det hele stå i 3 til 4 måneder .
Efter denne fermentering blander du vineddike i mixet og det er her hele
hemmeligheden ved en god sovs er , mængden af eddike og salt ,smag dig frem
til mængden af eddike.
Der efter filtrer du blandingen evt et par gange i gennem et kaffe filter
eller klæde.
Chillien du bruger er naturligvis afgørende for hvor stærk din sovs bliver.
Du behøves ikke konsevering af nogen art , sovsen holder sig i årevis .
Du kan naturligvis blande hvidløg eller andre kryderier efter smag og behag
i den færdige blanding , men holdbarheden går
fløjten alt efter hvad du kommer i , men sovsen kan aligevel holde sig længe
i køleskab.


Her er en del opskrifter ( på Engelsk )
http://www.pepperfool.com/recipes/hotsauce_idx.html
http://www.pepperworldhotshop.de/viashop/storefront/start.asp
http://www.fiery-foods.com/dave/hotsauce.html

Mine egne links
http://www.chilepepperinstitute.org/
http://www.chilepepper.com/html/
http://www.chilicookoff.com/
http://www.thechilliking.com/


forum
http://www.thehotpepper.com/index.php

Og sådan her skulle din hotsauce hylde gerne se ud
http://blogs.menupages.com/chicago/wall%20of%20hot%20sauce.jpg



--
Venlig Hilsen
Michael Meidahl Jensen









Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177501
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408521
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste