/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Muggen gær
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 06-03-08 16:14

Hej

Kender I det, at man har gjort det hele klar til at bage og så viser
det sig at der er mug på gæren? Pisseirriterende. Heldigvis har jeg,
af samme grund, altid tørgær i huset. Det her var dog et halvt år over
mindst holdbar til, men mon ikke det går alligevel?

Men hvordan er det med mug på gæren? Kan den bruges alligevel? Eller
skal det bare ud?

Mvh Trine

--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med komplet sortiment i de søde Gjøltrolde

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

 
 
Jesper Mehlsen (06-03-2008)
Kommentar
Fra : Jesper Mehlsen


Dato : 06-03-08 16:19

Trine Kornum Christiansen skrev:
> Hej
>
> Kender I det, at man har gjort det hele klar til at bage og så viser
> det sig at der er mug på gæren? Pisseirriterende. Heldigvis har jeg,
> af samme grund, altid tørgær i huset. Det her var dog et halvt år over
> mindst holdbar til, men mon ikke det går alligevel?
>
> Men hvordan er det med mug på gæren? Kan den bruges alligevel? Eller
> skal det bare ud?
>
> Mvh Trine
>
Hej Trine

Ja, den er go nok. Det skal ud. Bagegær er en ren stamme af
saccharomyces cerevisae og når der er mug på, så er det en fremmed svamp
der har dannet skimmel. Visse skimmelsvampe danner forskellige
giftstoffer og nogle af dem er varmeresistente så de ikke bliver
uskadelige selvom de opvarmes. Oftest får man ingen symptomer af at
spise det, men man kan få dårlig mave, nyrepåvirkning og
centralnervesystemet kan blive påvirket.


Gert Krabsen (06-03-2008)
Kommentar
Fra : Gert Krabsen


Dato : 06-03-08 17:31

Jesper Mehlsen skrev:
> Trine Kornum Christiansen skrev:
>> Hej
>>
>> Kender I det, at man har gjort det hele klar til at bage og så viser
>> det sig at der er mug på gæren? Pisseirriterende. Heldigvis har jeg,
>> af samme grund, altid tørgær i huset. Det her var dog et halvt år over
>> mindst holdbar til, men mon ikke det går alligevel?
>>
>> Men hvordan er det med mug på gæren? Kan den bruges alligevel? Eller
>> skal det bare ud?
>>
>> Mvh Trine
> Hej Trine
>
> Ja, den er go nok. Det skal ud. Bagegær er en ren stamme af
> saccharomyces cerevisae og når der er mug på, så er det en fremmed svamp
> der har dannet skimmel. Visse skimmelsvampe danner forskellige
> giftstoffer og nogle af dem er varmeresistente så de ikke bliver
> uskadelige selvom de opvarmes. Oftest får man ingen symptomer af at
> spise det, men man kan få dårlig mave, nyrepåvirkning og
> centralnervesystemet kan blive påvirket.
>
Ud over at brødet kommer til at smage afskyeligt - har prøvet

Trine Kornum Christi~ (06-03-2008)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 06-03-08 19:50

Trine Kornum Christiansen <news@trinekc.dk> writes:

> Kender I det, at man har gjort det hele klar til at bage og så viser
> det sig at der er mug på gæren? Pisseirriterende. Heldigvis har jeg,
> af samme grund, altid tørgær i huset. Det her var dog et halvt år over
> mindst holdbar til, men mon ikke det går alligevel?

Tørgær, der har været åbnet for et års tid siden og bare lukket igen
med en elastik, er ikke pokkers effektivt, når først det er et halvt
år for gammelt. Faktisk bliver det noget RET tungt brød...

Heldigvis havde manden frisk gær med hjem i dag, så der kan blive bagt
noget ordentligt brød i morgen.

Mvh Trine

--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med komplet sortiment i de søde Gjøltrolde

http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408938
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste