/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Krebinetter vs. Karbonader.
Fra : Søren Dideriksen


Dato : 28-12-07 14:12

hej skribenter,

Jeg har i juledagene fået karbonader, med stuvede grøntsager og kartofler.
Det er jo klassisk og man kan kun komme i godt humør, og så med en blå Xmas
- Halleluja.

Nå, men videre til spørgsmålet.
Disse svine/kalvekøds-hakkebøffer kaldes både karbonader og krebinetter,
eller hvad? Hvad er forskellen på karbonader og krebinetter?

Fortsat God Jul og godt nytår!


--
Søren Dideriksen

 
 
Gamle (28-12-2007)
Kommentar
Fra : Gamle


Dato : 28-12-07 16:14

"Søren" Dideriksen wrote:
> hej skribenter,
>
> Jeg har i juledagene fået karbonader, med stuvede grøntsager og
> kartofler. Det er jo klassisk og man kan kun komme i godt humør, og
> så med en blå Xmas - Halleluja.
>
> Nå, men videre til spørgsmålet.
> Disse svine/kalvekøds-hakkebøffer kaldes både karbonader og
> krebinetter, eller hvad? Hvad er forskellen på karbonader og
> krebinetter?
>
> Fortsat God Jul og godt nytår!

I lige måde.Der er ingen forskel.
Kommer an på om du taler jysk eller sjællandsk.
Flæskesteg på tube udtales på flere måder. :D

Mvh.
Torben






Kent Oldhøj (29-12-2007)
Kommentar
Fra : Kent Oldhøj


Dato : 29-12-07 16:51

sdide@ag.aaa.dk (=?utf-8?Q?S=C3=B8ren?= Dideriksen) wrote in
news:87ve6jhsk1.fsf@sisyfos.gud.mjna.net:

> Disse svine/kalvekøds-hakkebøffer kaldes både karbonader og
> krebinetter, eller hvad? Hvad er forskellen på karbonader og
> krebinetter?

Tror i bund og grund de fleste opfatter det som 2 sider af samme sag.

Herhjemme er karbonader, krebinetter der er vendt i rasp

Erik Olsen DK (29-12-2007)
Kommentar
Fra : Erik Olsen DK


Dato : 29-12-07 17:09

Kent Oldhøj wrote:
> sdide@ag.aaa.dk (=?utf-8?Q?S=C3=B8ren?= Dideriksen) wrote in
> news:87ve6jhsk1.fsf@sisyfos.gud.mjna.net:
>
>> Disse svine/kalvekøds-hakkebøffer kaldes både karbonader og
>> krebinetter, eller hvad? Hvad er forskellen på karbonader og
>> krebinetter?
>
> Tror i bund og grund de fleste opfatter det som 2 sider af samme sag.
>
> Herhjemme er karbonader, krebinetter der er vendt i rasp

Jeg kender dem kun som panerede; min mor (fra Odense) kaldte dem
krebinetter.

Frøken Jensen har hverken krebinetter eller karbonader. Gyldendals
kogebog har krebinetter af flæskekød som ikke er paneret, og karbonader
af flæske- eller kalvekød som er paneret.

--
Venlig hilsen
Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/



ASKF (29-12-2007)
Kommentar
Fra : ASKF


Dato : 29-12-07 17:39

Erik Olsen DK ytrede sig i
<a2972$47767181$55187ca0$23696@news.arrownet.dk> med dette:

>Kent Oldhøj wrote:
>> sdide@ag.aaa.dk (=?utf-8?Q?S=C3=B8ren?= Dideriksen) wrote in
>> news:87ve6jhsk1.fsf@sisyfos.gud.mjna.net:
>>
>>> Disse svine/kalvekøds-hakkebøffer kaldes både karbonader og
>>> krebinetter, eller hvad? Hvad er forskellen på karbonader og
>>> krebinetter?
>>
>> Tror i bund og grund de fleste opfatter det som 2 sider af samme sag.
>>
>> Herhjemme er karbonader, krebinetter der er vendt i rasp
>
>Jeg kender dem kun som panerede; min mor (fra Odense) kaldte dem
>krebinetter.
>
>Frøken Jensen har hverken krebinetter eller karbonader. Gyldendals
>kogebog har krebinetter af flæskekød som ikke er paneret, og karbonader
>af flæske- eller kalvekød som er paneret.

Den Danske ordbog:
karbonade sb. fk
- flad klump af hakket kalve- el. svinekød der (paneres og) steges •
spises typisk som middagsret, fx med kogte grøntsager til;

krebinet sb. fk. – nu uofficiel form: crepinette
- rund, flad klump af hakket kalve- el. svinekød der er (paneret og)
stegt • spises typisk som aftensmåltid, fx med kartofler, sovs og kogte
grøntsager til;

Ordbog over det danske sprog:
Karbonade, en.
- gennem fr. carbonnade af ital. carbonata; afl. af ital. carbone, lat.
carbo, kul, jf. Karbid osv.; kog.) skive kød (af kalv ell. svin), ristet
over en kulild; nu især: hakket ell. (oftest) mørbanket kødskive (med
vedhængende ben), paneret og stegt paa pande (jf. Bøfkarbonade,
Kotelet). *Hans Tænder rinder, naar han seer | Ragout og Carbonade.
Falst.6. *Til Tand-løs Mund hør Tyggemad, | Ey Been-riig Carbonade.
Graah.PT.I.124. Farceret Karbonade. Huusm.(1793).125. HCAnd.V.273. FrkJ.
Kogeb.45. jf. (spøg.): den ene af Kæmperne huggede en hel Karbonade ud
af den anden. VVed.R.367. || (slagt.) den del af et dyrs ryg, hvoraf
karbonaden kan udskæres; karbonadestykke; kam. Bek.Nr. 52 27/7 1921.§8.
|| hertil bl. a. Karbonade-ben (Schand.AE.311. Drachm.T.68), -stykke
(Larsen).
--
Allan Stig Kiilerich Frederiksen
"When you try to change a mans paradigm, you must keep in mind that he
can hear you only through the filter of the paradigm he holds."
-Myron Tribus

Peter Bjoern (29-12-2007)
Kommentar
Fra : Peter Bjoern


Dato : 29-12-07 19:57

On Sat, 29 Dec 2007 17:08:47 +0100, "Erik Olsen DK" <me@privacy.net> wrote in
dk.kultur.mad+drikke:


>Frøken Jensen har hverken krebinetter eller karbonader.

Jo, men det kan måske afhænge af udgaven.

Udgaven fra 1989 har dem som "hakkekarbonader" som laves af kalve- eller
svinekød evt. halvt af hver og paneres i æg og rasp.

Samme artikel omtaler "krebinetter" som hakkekarbonader af svinekød blandet med
kogte kartofler i forholdet 2 dele kød til 1 del kartofler.

Udgaven fra 1953 har "Hakket Kalvekarbonade" som er kalvekød eller halvt kalve-
og svinekød og paneres i æg og rasp.

Denne artikel omtaler ikke krebinetter og den ejendommelige anvisning at
karbonaderne skal formes som koteletter der kan forsynes med forlorne ben
makaroni omvundet med lidt udklippet papir !


Med venlig hilsen

Peter


Erik Olsen DK (29-12-2007)
Kommentar
Fra : Erik Olsen DK


Dato : 29-12-07 20:30

Peter Bjoern wrote:

> Udgaven fra 1989 har dem som "hakkekarbonader" som laves af kalve-
> eller svinekød evt. halvt af hver og paneres i æg og rasp.
>
> Samme artikel omtaler "krebinetter" som hakkekarbonader af svinekød
> blandet med kogte kartofler i forholdet 2 dele kød til 1 del
> kartofler.

Min er en bogklubudgave fra 1980, og deri fandt jeg nu også
hakkekarbonader og -krebinetter. Kartofler i krebinetter er også
beskrevet i Gyldendals kogebog.

--
Venlig hilsen
Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/



Max (29-12-2007)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 29-12-07 18:39

Hej Søren

> krebinetter, eller hvad? Hvad er forskellen på karbonader og
> krebinetter?

I min gamle madlærebog står der over en opskrift:

Hakkekarbonader - Krebinetter

--
Mvh Max



Søren Dideriksen (01-01-2008)
Kommentar
Fra : Søren Dideriksen


Dato : 01-01-08 17:02

sdide@ag.aaa.dk (Søren Dideriksen) writes:


> Disse svine/kalvekøds-hakkebøffer kaldes både karbonader og krebinetter,
> eller hvad? Hvad er forskellen på karbonader og krebinetter?

Tak for de gode svar, det smager jo godt uanset hvad det hedder :)

Lyder som om der indgår/kan indgå kartofler i krebinetter - det må prøves.


--
Søren Dideriksen

Ole Larsen (01-01-2008)
Kommentar
Fra : Ole Larsen


Dato : 01-01-08 19:24

Søren Dideriksen skrev:
> sdide@ag.aaa.dk (Søren Dideriksen) writes:
>
>
>> Disse svine/kalvekøds-hakkebøffer kaldes både karbonader og krebinetter,
>> eller hvad? Hvad er forskellen på karbonader og krebinetter?
>
> Tak for de gode svar, det smager jo godt uanset hvad det hedder :)
>
> Lyder som om der indgår/kan indgå kartofler i krebinetter - det må prøves.
>
>
En anden forklaring fra DR: Krebinetter er paneret med _æg_ og rasp,
karbonader kun rasp

--
-and gallantly handed her my very last piece of gum-
---------------------------------------------
New Images: http://olelarsen.eu/80/index.html

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408926
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste