On Sun, 2 Dec 2007 11:53:47 +0100, "Max"
<Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote:
>Hej Kasper
>
>> Der findes mange, prøv at søg på google på "mulled beer", fx
>
>Fint, et navn at søge på hjælper jo meget, tak for det.
Det var så lidt.
>> - på mørk øl med æbler og krydderier (ingefær og kanel bl.a.) Prøv
>> evt. at lave den på St. Feuilliens Cuvée de Noël.
>
>Og så oven i købet en af mine julefavoritøl.
Den er også god. Jeg har ikke fået smagt Nøgne Øs Underlige Jul endnu,
men den skulle efter sigende også være god.
>> Jeg har ikke selv eksperimenteret med den slags, men umiddelbart ville
>> jeg være påpasselig med kogetid - hvis for meget øl fordamper, bliver
>> vædsken hurtig meget bitter (qua humlen). Det er et gængs
>> problem/opmærksomhedsområde ved ølbaserede saucer.
>
>Uha, fra min barndom husker jeg det godt, kogt øl (f.eks) porter) var meget
>brugt til lindring ved sygdom, forkølelse, halsbetændelse og den slags, der
>husker jeg godt hvor bitter det kunne blive hvis mor kogte det for meget :(
Nemlig!
>> Meld endelig tilbage, hvis du beslutter dig for at prøve.
>
>Beslutningen er taget, nu skal jeg så bare finde tidspunktet og den rigtige
>øl,
>har kun Saint Landelin på lager i øjeblikket. Nu skal jeg altså også have
>mig
>taget mig sammen og have købt krieg og andet juleøl inden det bliver
>udsolgt.
>
>Jeg skal nok melde tilbage når for jeg/vi har prøvet.
Jeg tror godt, at Saint Landelin kan bruges. Måske skal den sødes lidt
(honning, sirup, mørk farin, rørsukker).
--
Mvh.
Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (Nyt: Unghane med trøfler & sauce a la Bocuse)