<bsbs@privat.tele.dk> skrev i meddelandet...
> Er der nogen der kan hjælpe med nogle gode opskrifter på brød uden
> fedt?
Her er en god husmoder opskrift på hvedebrød uden fedt...
Groft hvedebrød:
25 g gær
6 dl vand
20 g salt
200 g knust el. knækket hvede (evt kogt blødt i lidt vand)
ca. 900 g hvedemel
Gæren smuldres og udrøres med vandet, der er lunet til 35°. Salt, knust
hvede og hvedemel tilsættes, og dejen æltes igennem, til den blank og
smidig
og slipper bord og hænder. Dejen må gerne være ret fast. Den stilles til
hævning et lunt sted i ca. 1½ time, hvorefter den slås ned og formes til
to runde brød, der sættes på en smurt bageplade til efterhævning i ca.
30-45 min. Brødet pensles med sammenpisket æg tilsat lidt koldt vand og
gives 4 dybe paralelle snit. Bages i ca. 45 min. ved 225°.
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Vi bliver federe og federe, også selvom vi spiser mindre fedt. På
kun 10 år er der blevet ca. 300.000 flere overvægtige og fede
danskere, og det skyldes at vi sidder for meget og dyrker for
lidt motion. Danmark synes dermed at være ramt af det amerikanske
paradoks - at vi bliver federe, selvom vi spiser mindre fedt.
www.dr.dk/nsapi.dr/newton/newtonnews.asp?traad=72237