/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hvad passer til mango?
Fra : Inger D.


Dato : 24-10-07 09:38

På fredag skal jeg have gæster, og jeg har tænkt mig at servere hjemmelavet
mangosorbet til dessert. Jeg kunne dog godt tænke mig at servere én slags is
mere, men jeg er lidt usikker på, hvad der passer sammen med mango.
Jeg har tænkt på at lave noget chokoladeis med mandelpraline (mon det bliver
for kradst?) eller måske yoghurtis med citron.

Håber, I har nogle gode mangoerfaringer, I vil dele med mig.

Inger D.



 
 
Brian og Charlotte (24-10-2007)
Kommentar
Fra : Brian og Charlotte


Dato : 24-10-07 10:37

Prøv at se om du kan finde en ingefær-is. Meget delikat og ingefær og mango
klæder hinanden rigtig godt.

Mvh,
Brian



Inger D. (24-10-2007)
Kommentar
Fra : Inger D.


Dato : 24-10-07 11:35



> Prøv at se om du kan finde en ingefær-is. Meget delikat og ingefær og
> mango klæder hinanden rigtig godt.

Jeg har en opskrift på ingefæris, den vil jeg da tage i betragtning.



Peter Westh (24-10-2007)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 24-10-07 15:37

"Brian og Charlotte" <no@e-mail.dk> skrev i en meddelelse
news:471f1225$0$15874$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Prøv at se om du kan finde en ingefær-is. Meget delikat og ingefær og
> mango klæder hinanden rigtig godt.

Eller kokosis, det ville også passe godt til mango. Jeg ville umiddelbart
mene at chokolade-praline is ville være for krsftigt til mango, og
youghurtis med citron ville ikke give nok kontrast til mangoens vandede
syrlighed. Noget blødt og fedt - måske ville en god vanillieis og nogle
mandeltuilles være sagen?

/P



Inger D. (24-10-2007)
Kommentar
Fra : Inger D.


Dato : 24-10-07 18:42

> mene at chokolade-praline is ville være for krsftigt til mango, og
> youghurtis med citron ville ikke give nok kontrast til mangoens vandede
> syrlighed.

Min mangosorbet består næsten udelukkende af pureret mango, hvilket giver en
kraftig smag og en meget cremet, næsten fed, konsistens. så de t der med den
vandede syrlighed kan jeg ikke genkende.

Inger D.



Heidi (26-10-2007)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 26-10-07 17:08

Inger D. wrote:
> Min mangosorbet består næsten udelukkende af pureret mango, hvilket
> giver en kraftig smag og en meget cremet, næsten fed, konsistens. så
> de t der med den vandede syrlighed kan jeg ikke genkende.

Du har glemt det vigtigste - en opskrift på din mangosorbet
(Medmindre det er en velbevaret familiehemmelighed...)

--
Heidi


Inger D. (27-10-2007)
Kommentar
Fra : Inger D.


Dato : 27-10-07 12:07


> Du har glemt det vigtigste - en opskrift på din mangosorbet
> (Medmindre det er en velbevaret familiehemmelighed...)

Nej det er det ikke
Opskriften er inspireret af opskriften i bogen: "Is - weekendlækkerier"
udgivet af Parragon Books Ldt.

MANGOSORBET

2 store modne mangoer
Saften af 1 citron
1 nip salt
1 1/4 dl. sukker
3 spsk. vand

Skræl mangoerne og fjerne stenene. Sørg for at saften ikke går til spilde.
Blend mangokødet grundigt.
Tilsæt citronsaft og salt og blend.
Kom sukker og vand i en gryde og smelt sukkeret ved langsom opvarmning under
omrøring. Bring i kog uden omrøring og køl lidt af - bare et par minutter.
Hæld siruppen i mangopureen og blend.
Lad pureen køle af i køleskabet i 2 timer.

Indfrysning i ismaskine.
Jeg har dog ikke en ismaskine, så her er min fremgangsmåde:
Frys pureen 3 timer uden låg, eller til den er grødet. Tag den ud og blend.
Frys yderligere 3 timer uden låg, og tag den ud og blend - meningen er at
alle iskrystaller skal være helt væk, så sorbeten bliver glat og blød.
Frys til den er helt frossen med låg.

Tag ud ca. 30 min. før serveringen. Jeg plejer at lave kugler af den - dette
kan evt. gøres, før den skal bruges, så kuglerne lige er til at tage ud og
anrette.



Heidi (28-10-2007)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 28-10-07 19:24

Inger D. wrote:
>> Du har glemt det vigtigste - en opskrift på din mangosorbet
>> (Medmindre det er en velbevaret familiehemmelighed...)
>
> Nej det er det ikke
> Opskriften er inspireret af opskriften i bogen: "Is -
> weekendlækkerier" udgivet af Parragon Books Ldt.

Mange tak - den skal prøves en gang der inviteres gæster

--
Heidi


Kent Oldhøj (24-10-2007)
Kommentar
Fra : Kent Oldhøj


Dato : 24-10-07 15:38

"Inger D." <blabla@no.no> wrote in news:ffmvuk$fb9$1@news.datemas.de:

> Håber, I har nogle gode mangoerfaringer, I vil dele med mig.

Udover ingefær, så er en god men ikke for kraftig chokolade is glimragende.
Kokos kunne også være en mulighed.


--
essport.dk

padre (24-10-2007)
Kommentar
Fra : padre


Dato : 24-10-07 23:12

Man kunne også lave denne her: en kokosis med ingefær.

Kokosis
5 æggeblommer
½ liter piskefløde
¼ liter mælk
100 gram sukker (ca. - smag dig frem)
½ dåse cream of coconut
1 teskefuld knust ingefær

Fløde, æggeblommer og sukker blandes og opvarmes til creme. Mælk og cream of
coconut tilsættes, det afkøles og fryses.

--
padre
"Don't you know there ain't no Devil
There's just God when he's drunk"
Tom Waits




Tina. (24-10-2007)
Kommentar
Fra : Tina.


Dato : 24-10-07 18:48


"Inger D." <blabla@no.no> skrev i en meddelelse
news:ffmvuk$fb9$1@news.datemas.de...
> På fredag skal jeg have gæster, og jeg har tænkt mig at servere
> hjemmelavet mangosorbet til dessert. Jeg kunne dog godt tænke mig at
> servere én slags is mere, men jeg er lidt usikker på, hvad der passer
> sammen med mango.
> Jeg har tænkt på at lave noget chokoladeis med mandelpraline (mon det
> bliver for kradst?) eller måske yoghurtis med citron.
>
> Håber, I har nogle gode mangoerfaringer, I vil dele med mig.

Jeg ville vælge hindbærsorbet. Mangosorbet og hindbærsorbet sammen, det er
lækkert - efter min smag.

Tina



nana sørensen (25-10-2007)
Kommentar
Fra : nana sørensen


Dato : 25-10-07 00:44


"Tina." <spørg@mig> wrote in message
news:471f84c0$0$2110$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>
> "Inger D." <blabla@no.no> skrev i en meddelelse
> news:ffmvuk$fb9$1@news.datemas.de...
>> På fredag skal jeg have gæster, og jeg har tænkt mig at servere
>> hjemmelavet mangosorbet til dessert. Jeg kunne dog godt tænke mig at
>> servere én slags is mere, men jeg er lidt usikker på, hvad der passer
>> sammen med mango.
>> Jeg har tænkt på at lave noget chokoladeis med mandelpraline (mon det
>> bliver for kradst?) eller måske yoghurtis med citron.
>>
>> Håber, I har nogle gode mangoerfaringer, I vil dele med mig.
>
> Jeg ville vælge hindbærsorbet. Mangosorbet og hindbærsorbet sammen, det er
> lækkert - efter min smag.
>
> Tina
>

Ja, det var også noget i den retning jeg tænkte. Klart ikke chokolade til i
hvertfald. Det ville smadre mangoen totalt. Nogle røde bør af en art.



Anders Halskov-Jense~ (25-10-2007)
Kommentar
Fra : Anders Halskov-Jense~


Dato : 25-10-07 07:46


"nana sørensen" <nanatorsk@phobia.dk> skrev i en meddelelse
news:471fd8cd$0$2100$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>
> "Tina." <spørg@mig> wrote in message
> news:471f84c0$0$2110$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>>
>> "Inger D." <blabla@no.no> skrev i en meddelelse
>> news:ffmvuk$fb9$1@news.datemas.de...
>>> På fredag skal jeg have gæster, og jeg har tænkt mig at servere
>>> hjemmelavet mangosorbet til dessert. Jeg kunne dog godt tænke mig at
>>> servere én slags is mere, men jeg er lidt usikker på, hvad der passer
>>> sammen med mango.
>>> Jeg har tænkt på at lave noget chokoladeis med mandelpraline (mon det
>>> bliver for kradst?) eller måske yoghurtis med citron.
>>>
>>> Håber, I har nogle gode mangoerfaringer, I vil dele med mig.
>>
>> Jeg ville vælge hindbærsorbet. Mangosorbet og hindbærsorbet sammen, det
>> er lækkert - efter min smag.
>>
>> Tina
>>
>
> Ja, det var også noget i den retning jeg tænkte. Klart ikke chokolade til
> i hvertfald. Det ville smadre mangoen totalt. Nogle røde bør af en art.


Ja, Randers-bør, f.eks.
Jeg er helt enig i trådens betragtninger om nul choko, men istedet en
kokos-ingefær kombination.
Hindbær er også fint.

Anders



nana sørensen (26-10-2007)
Kommentar
Fra : nana sørensen


Dato : 26-10-07 00:11


"Anders Halskov-Jensen" <anders@vinkritik.dk> wrote in message
news:47203bc1$0$2101$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>
> "nana sørensen" <nanatorsk@phobia.dk> skrev i en meddelelse
> news:471fd8cd$0$2100$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>>
>> "Tina." <spørg@mig> wrote in message
>> news:471f84c0$0$2110$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>>>
>>> "Inger D." <blabla@no.no> skrev i en meddelelse
>>> news:ffmvuk$fb9$1@news.datemas.de...
>>>> På fredag skal jeg have gæster, og jeg har tænkt mig at servere
>>>> hjemmelavet mangosorbet til dessert. Jeg kunne dog godt tænke mig at
>>>> servere én slags is mere, men jeg er lidt usikker på, hvad der passer
>>>> sammen med mango.
>>>> Jeg har tænkt på at lave noget chokoladeis med mandelpraline (mon det
>>>> bliver for kradst?) eller måske yoghurtis med citron.
>>>>
>>>> Håber, I har nogle gode mangoerfaringer, I vil dele med mig.
>>>
>>> Jeg ville vælge hindbærsorbet. Mangosorbet og hindbærsorbet sammen, det
>>> er lækkert - efter min smag.
>>>
>>> Tina
>>>
>>
>> Ja, det var også noget i den retning jeg tænkte. Klart ikke chokolade til
>> i hvertfald. Det ville smadre mangoen totalt. Nogle røde bør af en art.
>
>
> Ja, Randers-bør, f.eks.
> Jeg er helt enig i trådens betragtninger om nul choko, men istedet en
> kokos-ingefær kombination.
> Hindbær er også fint.
>
> Anders
>


Sssssh... Drillepind...
Mungo-sårbet og sjåkålade passer ej sammen, men himbær er gådht.



Tone Hilde (28-10-2007)
Kommentar
Fra : Tone Hilde


Dato : 28-10-07 14:59

Denne desserten har jeg servert mange ganger og alle liker den veldig godt.
Jeg lager til i porsjonsglass. En stor kule ferdigkjøpt mangosorbet. Den er
litt kraftig i smaken men god.Så skjærer jeg opp frisk mango.Legger på noen
skiver til hver.Sprøyter på en stor rose pisket krem og pynter med store
blåbær.Ekstra godt er det med kromkaker til.
Neste gang skal jeg prøve å lage sorbeten selv.

Tone.

.." <blabla@no.no> skrev i melding news:ffmvuk$fb9$1@news.datemas.de...
> På fredag skal jeg have gæster, og jeg har tænkt mig at servere
> hjemmelavet mangosorbet til dessert. Jeg kunne dog godt tænke mig at
> servere én slags is mere, men jeg er lidt usikker på, hvad der passer
> sammen med mango.
> Jeg har tænkt på at lave noget chokoladeis med mandelpraline (mon det
> bliver for kradst?) eller måske yoghurtis med citron.
>
> Håber, I har nogle gode mangoerfaringer, I vil dele med mig.
>
> Inger D.
>



Inger D. (19-11-2007)
Kommentar
Fra : Inger D.


Dato : 19-11-07 20:55


> mangosorbet til dessert. Jeg kunne dog godt tænke mig at servere én slags
> is
> mere, men jeg er lidt usikker på, hvad der passer sammen med mango.

Jeg har da helt glemt at fortælle, hvad det endte med;
Jeg lavede en hindbærparfait, og den passede fint sammen med mangosorbetten.
Tak for alle jeres gode svar.

Inger D.



soren_madsen@sol.dk (30-11-2007)
Kommentar
Fra : soren_madsen@sol.dk


Dato : 30-11-07 09:34

On 19 Nov., 20:54, "Inger D." <bla...@no.no> wrote:
> > mangosorbet til dessert. Jeg kunne dog godt tænke mig at servere én slags
> > is
> > mere, men jeg er lidt usikker på, hvad der passer sammen med mango.
>
> Jeg har da helt glemt at fortælle, hvad det endte med;
> Jeg lavede en hindbærparfait, og den passede fint sammen med mangosorbetten.
> Tak for alle jeres gode svar.
>
> Inger D.

Det lyder lækkert. Hvis man ikke har en ismaskine selv, har jeg set at
man kan leje en professionel en hos www.jyskserviceudlejning.dk Bare
et tip!

Inger D. (02-12-2007)
Kommentar
Fra : Inger D.


Dato : 02-12-07 15:54


Hvis man ikke har en ismaskine selv, har jeg set at
man kan leje en professionel en hos www.jyskserviceudlejning.dk Bare
et tip!

Smart, men lidt langt væk for en storkøbenhavner.
Jeg har ingen ismaskine, men man kan sagtens få en fremragende is eller
sorbet uden. Jeg blender isen et par gange under vejs, så bliver den helt
uden iskrytaller.

Inger D.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408847
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste