Lise Jensen skrev i meddelelsen <3B481D86.CBDAEFAD@get2net.dk>...
>Hej derude i varmen
>ved nogen, hvordan man laver en ordentlig iste...altså en, der ikke er
>for sød...men måske heller ikke smager alt for meget af te, for så er
>børnene stået af .....
>vh lise
Hej Lise
Normalt laver men theen ekstra kraftig, som angivet i disse opskrifter
http://www.perchs-the.dk/icetea.htm
Du kan jo justere styrken ved at anvende mindre the eller en anden the
fx de kinesiske typper uden garvesyrer evt en god frugtthe baseret på en
kinisisk the, som disse
http://www.perchs-the.dk/dk-home.htm#Aroma
hvor brombærtheen er knapt så sød. Sødmen justeres med citron og sukker.
Evt. kunne en the fra Formosa (Taiwan) som for eksempel denne :
Formosa Fancy-Choicest-Oolong, som i følge Perch er "En højaromatisk the med
sød fersken-agtig smag. Theen er velegnet som five o´clock- og after dinner
tea. Den indeholder ingen garvesyrer og bliver aldrig bitter"
Mvh - Jørgern
P.S. Når man tænker at the er en af de billigste drikke, kan det undre én at
1½ l Is-the skal koste i omegnen af 25 kr. Jeg har dog set fersken Is-the på
1½ liters karton hos Netto til 11 Kr.